Polecane warsztaty LPG
Śląsk – Dąbrowa Górnicza
Auto Mida Gaz na ul. Bohomolca
Czy ktoś miał styczność z nimi? Z tego co wiem zakład jest bardzo polecany, chce tam zagazować autko, raz, że za sekwencję chcą 2400 do mojego autka, a dwa, że mam blisko i po znajomości.
Pozdrawiam!
Auto Mida Gaz na ul. Bohomolca
Czy ktoś miał styczność z nimi? Z tego co wiem zakład jest bardzo polecany, chce tam zagazować autko, raz, że za sekwencję chcą 2400 do mojego autka, a dwa, że mam blisko i po znajomości.
Pozdrawiam!
www.protarget.pl sklep paintballowy, wiatrówki, gazy pieprzowe, samoobrona
Czy ktoś ma pojęcie o zakładzie gazowniczym w Krakowie przy Politechnice Krakowskiej na Jana Pawła 2
Rozmawiałem dzisiaj z gościem przez telefon i dość sensownie mówił, polecał BRC do 626,dają 2 lata gwarancji bez limitu km oraz serwis w całej Polsce – 50 zakładów..cena za sekwencje BRC 2700 pln...
Rozmawiałem dzisiaj z gościem przez telefon i dość sensownie mówił, polecał BRC do 626,dają 2 lata gwarancji bez limitu km oraz serwis w całej Polsce – 50 zakładów..cena za sekwencje BRC 2700 pln...
- Od: 28 gru 2006, 19:54
- Auto: Były:
Mazda 626 Cronos 2.0 16V '95 LPG BRC24,Mazda Xedos 9 2,5 KL A/T '94 LPG BRC56 :(
Jest
Honda Stream 2.0 iVTEC '01 BRC24
schwarz84 nie będzie problemu z gazikiem , ważne jest aby zrobił to ktoś porządnie, silnik dobrze znosi zasilanie go LPG.
Ktoś pisał o Energy Gaz Polska – ze nie poleca. Ja również
!!!
Gazowałem u nich 5 lat temu moją poprzednią Madzię 626 2.0 z 2001 roku.
Gaz szwankował już od momentu wyjechania z tego zakładu. Przez pierwsze 2 miesiące co kilka dni byłem u nich na poprawkach.....
W końcu kiedy skończyła się gwarancja i zaczęły się "przymusowe" koszta – które nota bene nic nie dały, bo dalej auto szwankowało, zmieniłem gazownika – niestety trochę za późno, bo juz zawory były do bani i musiałem zapłacić prawie 2 000 pln za naprawę auta.
Powiedział mi mechanik że to wina gazu – a dokładniej jego złej instalacji i konfiguracji (czy coś w tym stylu).
Teraz mam Madzię 6, też z silnikiem 2.0 (143KM) i też myślę o jej zagazowaniu, chociaż nie mam pojęcia gdzie ktoś w okolicach Warszawy mógłby mi doradzić co i jak. Wolę nawet zapłacić więcej, ale mieć pewność że wszystko będzie dobrze śmigało i nie wpłynie na silnik.
Pozdrawiam
Witek

Gazowałem u nich 5 lat temu moją poprzednią Madzię 626 2.0 z 2001 roku.
Gaz szwankował już od momentu wyjechania z tego zakładu. Przez pierwsze 2 miesiące co kilka dni byłem u nich na poprawkach.....
W końcu kiedy skończyła się gwarancja i zaczęły się "przymusowe" koszta – które nota bene nic nie dały, bo dalej auto szwankowało, zmieniłem gazownika – niestety trochę za późno, bo juz zawory były do bani i musiałem zapłacić prawie 2 000 pln za naprawę auta.
Powiedział mi mechanik że to wina gazu – a dokładniej jego złej instalacji i konfiguracji (czy coś w tym stylu).
Teraz mam Madzię 6, też z silnikiem 2.0 (143KM) i też myślę o jej zagazowaniu, chociaż nie mam pojęcia gdzie ktoś w okolicach Warszawy mógłby mi doradzić co i jak. Wolę nawet zapłacić więcej, ale mieć pewność że wszystko będzie dobrze śmigało i nie wpłynie na silnik.
Pozdrawiam
Witek
- Od: 8 lut 2007, 13:33
- Auto: Mazda 6,2.0,2007 SW automat
ja polecam z reką na sercu
P.H.U. "MOTO-BAJCZYK" S.C.
41-219 Sosnowiec Zagórze
ul. Br. Mieroszewskich 91
obok hali sportowej "Dorjan"
http://www.motobajczyk.pl
chłopaki montują na prawdę profesjonalnie
i dla klubowiczów maja zniżki
już nie jeden z forum MS rozwiązywał problem w w/w punkcie
P.H.U. "MOTO-BAJCZYK" S.C.
41-219 Sosnowiec Zagórze
ul. Br. Mieroszewskich 91
obok hali sportowej "Dorjan"
http://www.motobajczyk.pl
chłopaki montują na prawdę profesjonalnie
już nie jeden z forum MS rozwiązywał problem w w/w punkcie
- Od: 9 cze 2007, 21:51
- Auto: była Mazda 323F 1,5....
...teraz Francuz 3,0 V6
Jeśli ktoś chciałby zagazować swoją mazdę Xedos [ale też nie tylko] w Krakowie to z czystym sumieniem gorąco mogę polecić ten zakład:
Auto Center Gaz Ireneusz Chmielewski
ul. Dobrego Pasterza 45, Kraków
Tel. 506102979 / http://www.autocentergaz.pl/
Naprawdę profesjonalny zakład. Moją V6 zagazowali w 7h [byłem w szoku, bo wcześniej miałem ogrooomne problemy z innym zakładem – tydzień w garażu i porażka totalna]. Dla nich silniki V6 to normalka, a ceny mają naprawdę atrakcyjne!
Wysoka kultura osobista i możliwość dogadania się w każdym aspekcie montażu instalacji gazowej. Bardzo dbają o klienta, ja na przykład dostałem bonusiki od nich za darmo, np. pokrowiec na koło zapasowe i Planijety zamiast Valteców :–).
Auto Center Gaz Ireneusz Chmielewski
ul. Dobrego Pasterza 45, Kraków
Tel. 506102979 / http://www.autocentergaz.pl/
Naprawdę profesjonalny zakład. Moją V6 zagazowali w 7h [byłem w szoku, bo wcześniej miałem ogrooomne problemy z innym zakładem – tydzień w garażu i porażka totalna]. Dla nich silniki V6 to normalka, a ceny mają naprawdę atrakcyjne!
Wysoka kultura osobista i możliwość dogadania się w każdym aspekcie montażu instalacji gazowej. Bardzo dbają o klienta, ja na przykład dostałem bonusiki od nich za darmo, np. pokrowiec na koło zapasowe i Planijety zamiast Valteców :–).
- Od: 6 sty 2010, 22:36
- Auto: Był: Mazda Xedos 6 2.0 V6 95' + LPG
Jest: Toyota Corolla E11 1.4 98'

SAMOCHODOWE INSTALACJE GAZOWE
inż. Hubert Kępa
Bugaj 4a
26 – 120 Bliżyn
woj. świętokrzyskie
Droga w kierunku Końskich jakieś 300 m za przejazdem po prawej stronie

Telefon: 0603 588 907
(0-41) 310 74 11
E-mail:havo@havo.com.pl
http://www.havo.com.pl/
Mazda 323F(BA) 1.5 16v –> -Z5 –> BP –> LPG
Chcesz pomóc kliknij tutaj http://www.pajacyk.pl/
Chcesz pomóc kliknij tutaj http://www.pajacyk.pl/
Auto mehanika Montarz Gazu Piotr Zasadowski
adres:
86-300 Grzudziądz, Ceynowy 1b
telefon:
056 46 51 275 fax: 050 20 93 141
komórka:
0 502 093 141
Założyłem tam sekwencje do Mx3 V6 i jest super nic się nei dzieje i wmiare tanio
Jak narazie zdecydowanie polecam
adres:
86-300 Grzudziądz, Ceynowy 1b
telefon:
056 46 51 275 fax: 050 20 93 141
komórka:
0 502 093 141
Założyłem tam sekwencje do Mx3 V6 i jest super nic się nei dzieje i wmiare tanio
- Od: 19 kwi 2009, 17:57
- Auto: Mazda MX-3 1997 1.8 V6 LPG
MOTRONIC s.c.
ul. Przedmiejska 1
Wrocław
(boczna Legnickiej, między wiaduktami kolejowymi).
tel (071) 350 04 07
marakus napisał(a):Zamontowali mi BRC Sequent24 (626 1,8 DOHC GE). Działa bez zarzutu autko pali 9,3-9,5 trasa 10,5-11,5 miasto.Dwa dni po zamontowaniu pojechałem do Francji i nie było rożnicy między gazem i benzyną. Jak padł jakiś czujik to wymienili bez problemu. Mają kolejki i trzeba się umawiać ale dobrze wszystkich traktują, wszystko wytłumaczą i nie olewają nawet drobiazgów. Instalacji z mieszaczem nie chcieli zamontować chyba, że bym się uparł ze względu na strzały. Ceny też umiarkowane.
Naprawdę polecam.
Niestety zmieniła się tam ekipa. Mazda nie za bardzo chciała się przerzucać na gaz (dopiero przy podgazowaniu i za 2-3 razem) i jakoś nic mądrego nie wymyślili, choć byłem u nich 4 razy. Może to wina gazu, może czegoś innego, ale nie wskazali przyczyny nawet. Na plus trzeba liczyć, że nie wzięli kasy. Tak więc mieszane uczucia.
Kiedyś Mazda 626GE1.8 1994 gaz SEQ24
Teraz Toyota Camry 2,4L 2002r
Teraz Toyota Camry 2,4L 2002r
- Od: 14 kwi 2006, 13:20
- Auto: Mazda 626GE1.8 1994 gaz SEQ24
Toyota Camry 2002r. 2.4L
wicio007 napisał(a):Teraz mam Madzię 6, też z silnikiem 2.0 (143KM) i też myślę o jej zagazowaniu, chociaż nie mam pojęcia gdzie ktoś w okolicach Warszawy mógłby mi doradzić co i jak. Wolę nawet zapłacić więcej, ale mieć pewność że wszystko będzie dobrze śmigało i nie wpłynie na silnik.
Witek
Jak jeszcze nie zagazowałeś to polecam:
Piotr i Jarek Nowotczyńscy.
* 06-500 Mława, Gdyńska 25
* mazowieckie
* Tel.: 0 23 655 33 55
Do Mławy masz rzut beretem. Ja gazowałem u nich dwa samochody, w tym jeden z turbo. Za dwa tygodnie jadę gazować kolejny. A jestem z Lublina.
Tanio nie jest, ale za solidność się płaci. Ja tam wolę zapłacić 300 złotych więcej plus dojazd i mieć święty spokój.
Nieskromnie polecam swój zakład montażu instalacji LPG, powód znam się na mazdach , mam własne mazdy na gazie, no i znam się na instalkach i ustawieniach odpowiednich parametrów pracy.
www.autogaz-busko.pl
www.autogaz-busko.pl
Ostatnio edytowano 2 gru 2010, 23:22 przez gazparts, łącznie edytowano 1 raz
Jeśli chodzi o instalacje LPG w Toruniu, to polecam serwis przy ulicy Chrobrego (obok ZODIAKU). Fachowa obsługa (nie kantują) i nie drogo.
Rafał, Toruń / http://626-98.blogspot.com/
- Od: 15 lut 2009, 20:01
- Auto: Na co dzień: 626 GF 2.0/115 LPG '98r.
Hobbystycznie: chwilowo brak
Witam, szukam sprawdzonego zakładu w Trójmieście lub okolicach. Może być także np. Wejherowo, Kościerzyna, Bytów. Chcę zagazować Mazdę 2.0 141 KM 2002 r. Nie chciałbym, aby ktoś uczył się gazowania Mazd na mojej 
W powyższym temacie znalazłem jedynie ten zakład:
InGaz
Gdynia
ul. Hutnicza 24
Czy rzeczywiście jest godny polecenia? A może są inne?
Pozdrawiam
InGaz
Gdynia
ul. Hutnicza 24
Pozdrawiam
- Od: 14 lut 2010, 13:15
- Auto: Mazda 6 (2.0, 141 KM, 2002 r.)
Czy ma ktoś jakieś informacje na temat zakładu Buszman w Kościerzynie? Zastanawiam się nad zagazowaniem tam mojej Mazdy.
A tak przy okazji... Nie chciałbym zakładać nowego tematu, a nie znalazłem odpowiedzi na forum (choć pytania były). Czy moja Mazda 6 (2.0 141 KM 2002 r.) ma zawory ceramiczne? Od tego w warsztacie uzależniają cenę instalacji LPG.
A tak przy okazji... Nie chciałbym zakładać nowego tematu, a nie znalazłem odpowiedzi na forum (choć pytania były). Czy moja Mazda 6 (2.0 141 KM 2002 r.) ma zawory ceramiczne? Od tego w warsztacie uzależniają cenę instalacji LPG.
- Od: 14 lut 2010, 13:15
- Auto: Mazda 6 (2.0, 141 KM, 2002 r.)
sylvinhoBTW napisał(a):Witam, szukam sprawdzonego zakładu w Trójmieście lub okolicach. Może być także np. Wejherowo, Kościerzyna, Bytów. Chcę zagazować Mazdę 2.0 141 KM 2002 r. Nie chciałbym, aby ktoś uczył się gazowania Mazd na mojej
InGaz
Gdynia
ul. Hutnicza 24
Pozdrawiam
Często będzie to nauka, niestety.
Może Elpigaz Gdynia? Mazdy chyba nie gazowali, ale znają się na rzeczy.
JEszcze jest świetny gazownik w Gościcinie k. Wejherowa. Przez 10 lat przy wejherowskim salonie Skody miał warsztat i zakładał LPG. Teraz ma swój warsztat postawiony koło domu. M.in. BRC zakłada.
nr tel 604 471 866 – pan Zbyszek
586647080 Elpigaz Gdynia, pewnie jak powiesz Mazda 6 to sobie mnie przypomną – zakładali mi butlę nową i przerobili wlew na nasze stacje
- Od: 28 maja 2009, 12:09
- Auto: M6 LF GY + LPG Prins
martin_inter napisał(a):naprawde polecam zaklad
LPG w Mragowie
F.H.U. 'mega-kram'
Sławomir Szlaur
ul. Wojska Polskiego 46
SPRAWDZONE:)
Absolutnie odradzam. Pracuję przy elektronice samochodowej i tyle poprawek instalacji elektrycznych po tej firmie co zrobiłem to aż głowa pęka, złe mapy albo nie wgrane wogóle, nie przemyślane montaże elementów, zero fachowości , stwierdzam, że nawet bałbym się dać im poloneza czy malucha do montażu gazu.
- Od: 2 lis 2008, 18:48
- Auto: Mazda 323 F BA 1,5 16V 88 kM '98