Witam.
Przymierzam się do wyminy szyby w tylnych drzwiach, nigdy wcześniej tego nie robiłem i nie chciałbym niczego popsuć. Jak wyjąć tą szybe z drzwi żeby wszystko było ok. no i oczywiści później wsadzić spowrotem. Dzięki za wszystkie wskazówki.
Demontaż tylnej szyby
Strona 1 z 1
TYNIO napisał(a):Dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Wiele z nich jest naprawdę wyczerpujących. Dzięki.
Drobiazg, zawsze mozesz na nas liczyc
Na forum byla gdzies fotorelacja lub dokladny opis, jak to zrobic. Napisz do Reagana, on poradzil sobie z demontazem boczku przy zamknietych drzwiach.
Pozdrawiam,
voytecku.
Odnosnie szyb bocznych to znaczki powinny byc do okola takie same ? ewentualnie napis jaki powinien byc na ori szybach ? albo jakie firmy robia zamienniki ?
Pytam bo jak opuszczam szyby tylne to widac ze nie przylegaja cala powierzchnia do uszczelki.
Pytam bo jak opuszczam szyby tylne to widac ze nie przylegaja cala powierzchnia do uszczelki.
bo jest zakrzywiona w dwóch płaszczyznach, ja tak mam w każdej, najlepiej widać na mokrej uszczelce suchą szybą jak jedziesz to widać jak ślad idzie. jak dla mnie normalka, myślę że nie ma sie czym przejmować
- Od: 17 cze 2009, 01:34
- Auto: TA KJ 95' z seksownym paskiem :)
azalisz555 napisał(a):bo jest zakrzywiona
myslalem ze u mnie sa krzywe
azalisz555 napisał(a):jak dla mnie normalka
azalisz555 napisał(a):nie ma sie czym przejmować
ciekawe czemu tak jest, proces technologiczny ?
mysle ze chodzi o zakrzywienie po prostu, zeby byl bardziej aerodynamiczny kształt zwęża się trochę przód i w ten sposób szerokość przedniej szyby jest mniejsza niż odległość zewnętrzna między słupkami środkowymi między przednimi i tylnymi drzwiami, to wtedy samo przez się ma się rozumieć że szyba iorócz zakrzywienia w jednej płaszczyźnie (krzywi się w stronę dachu) ma drugie zakrzywienie w stronę tyłu. to bardziej rozwiązanie technologiczne niż techniczne jak dla mnie. przecież zrobione jest tak żeby szyba trafiała w otwór między uszczelkami bo inaczej byłaby nieszczelna a podejrzewam że nie ciekną ci wiadra wody do środka jak pada więc wychodzi na to że tak po prostu ma być ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 17 cze 2009, 01:34
- Auto: TA KJ 95' z seksownym paskiem :)
Strona 1 z 1