co zrobic? hamulec pozno łapie
Strona 1 z 1
mam pytanie czy mozna cos zrobuc zeby hamulec lapal wczesbiej? tzn zeby nie trzeba bylo tak mozno wciskac padelu tylko zeby po lekkim wcisnieciu zacal hamowac
- Od: 7 paź 2009, 18:41
- Auto: Mazda MX-3
A sprawdziłeś stan klocków Hamulcowych ?
Mazda 323 (BG) 1.3 8V 91r. – Jedyna Tak Wyjątkowa :)
III Miejsce @ (19.782) – Mega Zlot Sochaczew na 1/4 mili w Klasie A
III Miejsce @ (19.782) – Mega Zlot Sochaczew na 1/4 mili w Klasie A
klocki sa ok i plyn tez
mx3 niestety nie mogą sie pochwalić dobrymi hamulcami
polepszyc je troche mogą dobre klocki ale rewelacji nie ma i nie będzie niestety możesz rozebrać zaciski i je przesmarowac smarem miedzianym bo on tylko wytrzyma takie temperatury
jeśli zacisk nie był dawno smarowany to możliwe prawie w 100% że sie zapiekł i to też osłabia hamulce powinna być fotorelacja z regeneracji hamulców
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=48228 to ta fotorelacja niestety sporo fotek wygasło ale powinieneś to ogarnąć 
- Od: 23 paź 2008, 18:26
- Auto: Mx3 v6 94r,Hornet 600 2002r :)
ja tego nie moge powiedziec mam nowe klocki i tarcze i hamuje mi super z tym ze tez nie dziala mi abs. ale ja nie narzekam w kazdej chwili m0oze kola zblokowac jakbym chcial fakt szybko sie grzeja:)
- Od: 1 lut 2009, 21:49
- Auto: mazda mx-3 v 6:)byla
jest honda civic 1.6 vti
zaciski chodza dobrze i na sile hamowania tez nie nazekam chodzi mi tylko o to czy da sie cos zrobic zeby mniej trzeba bylo wcisnac pedal aby rozpoczac hamowanie bo mi zaczyna hamowac dopiero po wcisnieciu pedalu tak do polowy a wczesniej zadnej reakcji. ale jak juz zacznie haowac to jest ok
Strona 1 z 1