Witam wszystkich. Już raz poruszałem ten temat, ale może są nowe odkrycia w tym temacie, nawiew zaciąga spaliny do wewnątrz, obojetnie lato czy jesien, szczegónie uciążliwe przy postajach, w korkach itp., czyli webasto odpada, jazda z wewnętrznym nawiewem jest troche uciązliwa; ten cholerny zapach spalin juz zlokalizowałem w czasie postoju, przy podszybiu z lewej strony, a przez nawiew dostaje sie do wewnątrz, własnie wyjechałemz serwisu / Wrocław/ wąchali i nic z tego; może klubowicze znają przyczyne. Pozdrwiam.
Temat poprawiony / Myjk
Zapach spalin wewnątrz samochodu
Strona 1 z 1
kolego a moze masz jakas mala dziurke na kolektorze wydechowym,lub wydmuchana uszczekle pod kolektorem lub na portkach i te spaliny(czesc)zaciaga dmuchawa do kabiny. musicz gdzies wjechac na kanal podnosnik jak jest zimny silnik i leci para z tlumika i moze wyedy zobaczysz jakis mikro przedmuch
jarek999 napisał(a):kolego a moze masz jakas mala dziurke na kolektorze wydechowym,lub wydmuchana uszczekle pod kolektorem lub na portkach i te spaliny(czesc)zaciaga dmuchawa do kabiny.
ja tak mialem pare dobrych lat temu w poprzednim aucie. Njabardziej zaciagalo w korkach jak stalem. Okazalo sie ze byla dziura w kolektorze.
-
Stivi
nic innego nie przychodzi do glowy skad te spaliny w kabinie. kolego PIRGUS szukaj malej dziurki na kolektorze
Smaszcz napisał(a):"Webastami jesień się zaczyna!..."
ale czy przeczytales powyzej
PIRGUS napisał(a): obojetnie lato czy jesien
-
Stivi
Klubowicze, próba sprawdzenia szczelności układu wydechowego , przez zatkanie rury wydechowej, nie dała wyników, cisnienie w wydechu już po kilku sekundach wyrywało ręce, a ten cholerny zapach spalin, podobny do zapachu gazu nadal wyczuwalny, w okolicach lewego nadkola, nad turbiną; serwis ASO jak na razie rozkłada ręce, ale może trzeba zostawić im auto niech sami wąchają, w końcu to ASO
??
- Od: 11 gru 2008, 20:32
- Auto: M6 GH 2.0 D Kombi 140Km 2010 rok
wiecej pomyslow nie mam jak pomodz w twoim problemie. moze cos w tym aso znajda i naprawia ten zapach spalin w aucie
Jeśli nie widać nieszczelności w układzie wydechowym jeśli nie webasto, to może problem z którym borykam się od bardzo dawna w Vito. Tam przepuszczają podkładki pod wtryskiem. Już samo to powoduje swąd spalin w kabinie. Jednak po pewnym czasie koło wtrysku pijawia się maź z oleju ropy czy Bóg jeden wie czego. Po każdym nagrzaniu silnika ta maź tak śmierdzi że po porostu głowa boli. Jesli wszystko inne sprawdziłeś to może warto sprawdzić jeszcze podkładki.
- Od: 24 lip 2009, 07:58
- Auto: Mazda 6 2.0 CITD 121KM+AMH BOX
Witam mam ten sam problem w czerwcu zeszłego roku kupiłem nową szóstkę i wczesną jesienią pojawił mi się problem zapachu spalin chyba z webasta. Zapach nie był mocno intensywny do wytrzymania, przejeździłem jesień i zimę wiosną zapach zniknął. Pojawił się ponownie kilka dni temu ze zdwojoną siłą nie do wytrzymania, do tego stopnia że wczoraj jechałem z uchylonymi tylnymi szybami. Dzisiaj odwiedziłem serwis Mazdy w Katowicach, obejrzeli i umówiłem się na wizytę w czwartek zobaczymy co z tym zrobią będę informował
Mazda 6 2.0 CD KOMBI
- Od: 4 lis 2009, 02:00
- Auto: Mazda 6 GH 2.0 Exclusive '08
Witam ponownie odwiedziłem w dniu dzisiejszym serwis Mazdy w celu usunięcia przykrego zapachu spalin wewnątrz pojazdu, niestety diagnoza serwisantów jak również "ponoć" Mazda Motor Poland jest taka iż tej wady nie da się usunąć, chodzi o jakiś wężyk odprowadzający spaliny z Webasto który jest zbyt krótki. Proponuję iż w takiej sytuacji każdy kto ma taki problem w nowej szóstce niechaj napisze oficjalnego maila do Mazda Motor Poland w tej sprawie. A tak apropo problem pojawiał się również w poprzednim modelu ale wyszła jakaś inspekcja i Mazda to poprawiała. Pozdrawiam
Mazda 6 2.0 CD KOMBI
- Od: 4 lis 2009, 02:00
- Auto: Mazda 6 GH 2.0 Exclusive '08
Do wczoraj mialem zapach spalin w kabinie.
Wczoraj wymienilem podkladki/uszczelki pod wtryskami, zapach zniknal
Moze to samo jest u Ciebie ?
Pozdrawiam,
Cichy
Wczoraj wymienilem podkladki/uszczelki pod wtryskami, zapach zniknal
Moze to samo jest u Ciebie ?
Pozdrawiam,
Cichy
Potwierdzam, po wymianie podkladek jakby mniej smrodku. U mnie wiele nie bylo i nigdy nie bylem pewien czy to moj czy poprzednika, ale teraz wyglada na to ze raczej i moj tez byl, bo intensywnosc/czestotliwosc spadla i pojawia sie tylko gdy stane za starym VAGiem albo dostawczakiem
. Podkladki wazna rzecz.
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
Strona 1 z 1