PRzekręcam kluczyk na ON i gaśńie konktrolka poduszek powietrznych i od tej pory mam dwie sytuacje w zależności od obecności pasażera na przednim siedzenia:
1. Pasażera nie ma: po uruchomieniu silnika zapala się żółta lampka nad zapalniczką i zaczyna migać kontrolka poduszek ( dokładnie 4 razy – czyli napinacze ) a w trakcie jazdy cały czas jest zapalona na czerwono
2. Pasażer jest: zapala się żółta lampka ale gaśnie tak jak powinno być i wtedy normalnie nic nie miga – jednym słowem wszystko OK
Podsumowując, jeśli mam pasażera to wszystko jest ok – jeśli go nie ma to niestety dzieje się to co w pkt. 1 ...
Problem pojawił się po oględzinach kobiety z PZU:) co robiła? Opuściła mocnej pokrywe silnika, coś tam dotykała silnik i możliwa przyczyna – grzebała tam gdzie jest numer podwozia który jest "na rzepę " przy przednim siedzeniu pasażera
Kontrolka Airbag
Strona 1 z 1
chyba jeszcze dupsko posadzila na fotelu pasazera...
a teraz mata jest uszkodzona!
bo to ona najczesciej jest odpowiedzialna za problemy..
E
a teraz mata jest uszkodzona!
bo to ona najczesciej jest odpowiedzialna za problemy..
E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
czyli co kupować emulator maty? czy może przez takie grzebanie przy tym numerze nadwozia coś zostało wypięte/uszkodzone?
-
arturoem
nie mata a SBR – pracuje w firmie która robi maty do większości samochodów
za sprawdzenie czy na siedzeniu jest pasażer odpowiada układ sbr – jest to po prostu włącznik naciskowy
cos musiało sie poluzować na kostkach – sprawdź
z doświadczenia wiem ze SBR nie pada
za sprawdzenie czy na siedzeniu jest pasażer odpowiada układ sbr – jest to po prostu włącznik naciskowy
cos musiało sie poluzować na kostkach – sprawdź
z doświadczenia wiem ze SBR nie pada
Od wczoraj wieczora jest wszystko dobrze z kontrolkami poduszek – ciekawe co to było. Może rzeczywiście coś z kabelkami było ruszone...
-
arturoem
Strona 1 z 1