Mazda Xedos 6 CA KL '97
Też tak myślę, byłyby znaczne załamana na niższych obrotach.
widac, ze na gazie w okolicy otwarcia drugiego VRISa wykres momentu i mocy lagodnieje – mysle, ze wystarczy troche podlac paliwem i bedzie oki 
sq2jul napisał(a):widac, ze na gazie w okolicy otwarcia drugiego VRISa wykres momentu i mocy lagodnieje – mysle, ze wystarczy troche podlac paliwem i bedzie oki
Wez pod uwage,ze wtrysk gazu w fazie lotnej zawsze bedzie mial gorsza moc od PB. Wynika to z wlasnosci LPG. I tak wg. mnie masz bardzo ladny wynik, oczywiscie mozna cos jeszcze poprawic, ale juz jest baardzo dobrze. Wtrysk w fazie cieklej moglby dac wiecej mocy, ze wzgledu na czynnik chlodzacy cieklego gazu (rozpreza sie, a tym samym chlodzi mieszanke).
jackkpl napisał(a):Wez pod uwage,ze wtrysk gazu w fazie lotnej zawsze bedzie mial gorsza moc od PB.
zdaje sobie z tego sprawe. Jednak mysle, ze mozna to jeszcze troche podciagnac – zwroc uwage na rewir otwarcia drugiego VRISa – patrzac na wykres mam wrazenie, ze auto ma wtedy za malo paliwa dostajac jednoczesnie wiecej powietrza. Jezeli tak jest, to mysle, ze takie rzeczy sa jak najbardziej do zniwelowania. Pewnie za duzo juz nie ugram ale chcialbym jeszcze sprobowac wyciagnac te kilka KM
jacobs napisał(a):A czemu vrisy przy 6250 obrotach się zamykają?
Wyslij zapytanie do Japonii
sq2jul napisał(a):jacobs napisał(a):A czemu vrisy przy 6250 obrotach się zamykają?
Wyslij zapytanie do Japonii
Żeby "skrócić" długość dolotu, która to przy wyższych prędkościach obrotowych właśnie krótsza jest najbardziej wydajna.
dzisiaj po wjechaniu do garazu moim oczom ukazal sie taki oto stan liczniki
przy okazji – nie dawno nakleilem
dodatkowo kilka fotek auta
pare dni temu minal rowno rok odkad posiadam mojego Xedosa – 27k km juz za nami

przy okazji – nie dawno nakleilem

dodatkowo kilka fotek auta

pare dni temu minal rowno rok odkad posiadam mojego Xedosa – 27k km juz za nami
Bardzo ładny Xedos 
- Od: 15 maja 2004, 16:37
222222 pięknym stanem jest
MX-6 miała taki wiosną 2007 
Pit napisał(a):222222 pięknym stanem jestMX-6 miała taki wiosną 2007
jak tak dalej pojdzie to za dwa lata bede dobijal pod 300k km
sq2jul napisał(a):jak tak dalej pojdzie to za dwa lata bede dobijal pod 300k km
Voyager ma 304 tys
w 323f bg pozwolilem sobie jeszcze przy 222000 wyzerowac licznik dzienny i obydwa wskazywaly same 22222222 wiec bylo ciekawie ;p bylo to jakos po wyrazowie
zdjecia tez gdzies sa t telefonie do dzis 
–=[SzkodniK]=– –=[506112282]=– –=[790525980]=– –=[szkodnikbyd@gmail.com]=–
dzieki za mile slowa
ale licznik juz tak pieknie nie wyglada
Wczoraj mi powyapadaly alu ramki z obrotomierza i predkoscimierza
Musze je podkleic na nowo.
I stalo sie – dzisiaj minelo rowno 30tys km za kolkiem mojego Xedosa co przeklada sie na rok i miesiac, ktore spedzilismy razem
mysle, ze oboje mozemy powiedziec, ze byl to dobry okres w naszym zyciu
zdarzylismy sie blizej poznac i chyba ten zwiazek potrwa troche dluzej...