Automatyczne domykanie szyb
gregorius 323 F,masz na mysli uzycie dwoch modulow Proxima MCS?
Instalujac je zmieniaja sie wszystkie przyciski w aucie?Mam na mysli np.strone pasazera – ktora mozna sterowac zarowno od jego strony jak i od strony kierowcy?
pozdro
Instalujac je zmieniaja sie wszystkie przyciski w aucie?Mam na mysli np.strone pasazera – ktora mozna sterowac zarowno od jego strony jak i od strony kierowcy?
pozdro
Witam. Jestem nowy tam wszystkich użytkowników mazdy.
Zakupiłem niedawno model 6. Czytałem dużo na forum, ale nie udało mi się znaleźć.
Moja mazda to rok 2005 więc powinna być modelem liftowym? Domykanie szyb nie działa. Po wciśnięciu z pilota, central się załącza, po dwukrotnym następuje ryglowanie zamków. W żadnym z opisanych przypadków, przytrzymanie guzika nie powoduje domknięcia szyb, nawet jeśli przytrzymam więcej niż 10 sek z zegarkiem. Będę wdzięczy za wszelkie uwagi i pomoc.
Pozdrawiam.
Marcin
Zakupiłem niedawno model 6. Czytałem dużo na forum, ale nie udało mi się znaleźć.
Moja mazda to rok 2005 więc powinna być modelem liftowym? Domykanie szyb nie działa. Po wciśnięciu z pilota, central się załącza, po dwukrotnym następuje ryglowanie zamków. W żadnym z opisanych przypadków, przytrzymanie guzika nie powoduje domknięcia szyb, nawet jeśli przytrzymam więcej niż 10 sek z zegarkiem. Będę wdzięczy za wszelkie uwagi i pomoc.
Pozdrawiam.
Marcin
- Od: 31 paź 2009, 11:46
- Auto: mazda 6 2005, 2,0 D 136KM
mazi2280 napisał(a):Moja mazda to rok 2005 więc powinna być modelem liftowym?
Model poliftowy nie miał wersji silnika 136KM. Zamiast niego byl 143KM.
2B || !(2B) ? by mcbeth

- Od: 12 lut 2007, 14:29
- Auto: M6 GG1 MZR-CD 143KM '07 Active+ / Legacy 2.0R 165KM AT S-AWD '07
gregorius 323 F napisał(a):Informuje że założenie domykania w 6 przed liftem jest dosyć kłopotliwe w związku z automatyczną szybą kierowcy.
Zamontowałem moduł procesorowy polski Testronik.
Okazuje się że przy domknięciu szyb okno kierowcy wariuje przy normalnym użytkowaniu – sterownik pamięta poprzednią pozycję szyby i przy normalnym użytkowaniu szyba zjeżdża po zamknięciu do połowy w dół.
Nie znalazłem jeszcze sposobu na ominięcie tego problemu.
Jak by ktoś coś wiedział niech da znać.
Jeżeli znajde sposób to napisze na forum.
P.S. pozostałe 3 szyby działają w pełni prawidłowo.
Witam szanownych Kolegów
Temat troszke umarł a mnie, świeżego forumowicza, troszke zainteresował. Czy udało się obejść ten problem? A jeżeli tak, jaki jest koszt modułu/instalacji?
- Od: 29 gru 2009, 10:27
- Auto: M6 GY TS2 2.0 MZR-CD 136KM 03r
Witam wszystkich
Chciałem się dowiedzieć czy w Mazda 6 diesel 136KM 2003r Hatchback (4x elektrycznie sterowane szyby) zamontowany jest moduł automatycznego domykania szyb ? (Po przytrzymaniu LOCK na pilocie centralnego zamka szyby się nie podnoszą)
Chciałem się dowiedzieć czy w Mazda 6 diesel 136KM 2003r Hatchback (4x elektrycznie sterowane szyby) zamontowany jest moduł automatycznego domykania szyb ? (Po przytrzymaniu LOCK na pilocie centralnego zamka szyby się nie podnoszą)
-
maxxio
Hmmm ja też nie wiedziałem o tym.
Musze sprawdzić.
Chociaż qrcze,... oryginalnego pilota już nie mam bo zakładałem alarm;/ Mam inny już qrcze.
Musze sprawdzić.
Chociaż qrcze,... oryginalnego pilota już nie mam bo zakładałem alarm;/ Mam inny już qrcze.
http://www.grandpixel.pl My WebSite :)
adamb napisał(a):bynajmniej w uk
chyba "przynajmniej w uk"
"bynajmniej" jest partykułą lub wykrzyknikiem w przeczeniach
bez obrazy
Wracając do tematu – u mnie domykanie też nie występuje, "przedlift", a to fajna sprawa, szkoda, aczkolwiek szybki rzadko otwieram (klima), co najwyżej szyberdach (hmm, ale w tym przypadku chyba jeszcze bardziej wskazane jest tzw "domykanie"
Yapa napisał(a):z tego co się orientuję w przedliftach nie było takich udogodnień. w polifcie i owszem
Dokładnie tak, było już o tym na forum, w przedliftach nie ma takiej funkcji.
- Od: 29 gru 2009, 10:27
- Auto: M6 GY TS2 2.0 MZR-CD 136KM 03r
Trzymałem nawet 15sek i nic. Może to śmiesznie zabrzmi ale skąd mam wiedzieć czy moja wersja jest przed czy po "lifcie" ?
-
maxxio