Witam wszystkich użytkowników .Jestem tu nowy .Korzystałem z opcji szukaj ale tematu który mnie interesuje nie znalazłem i stąd moja prośba o radę a mianowicie :
Jestem od niedawna posiadaczem Mazdy 626 GE 1.8 z 97r przed zakupem było wszystko ok.
ale po kilku dniach zauważyłem jakiś wyciek , pojechałem do mechanika i okazało się że wyciek pochodzi ze skrzyni biegów przy półosi.
Po wyjęciu półosi ze skrzyni okazało się że ktoś już to próbował naprawić co najmniej nieudolnie tzn. na półosi została tylko połowa zabezpieczenia a simering to szkoda gadać.
Po złożenie wszystkiego okazało się że ze skrzyni biegó podczas jazdy dochodzi dziwny odgłos jakby klekotanie poprzednio tego nie było.
Próby znalezienia w skrzyni odłamanego kawałka zabezpieczenia nie powiodły się może go tam po prostu nie ma a poprzedni naprawiacz tak to wszystko zostawił .Sądząc po śladach na półosi włożenie lub wyjęcie tego elementu ze skrzyni biegów nie przyszło mu łatwo.
Proszę o jakieś porady może ktoś z Klubowiczów miał podobny przypadek .
Pozdrawiam .
Klekotanie w skrzyni biegów
Strona 1 z 1
Witam ponownie
Skoro nikt nie może mi pomóc w powyższym temacie to może chociaż mała podpowiedź :
Czy może ktoś z Klubowiczów może mi podpowiedzieć gdzie lub od kogo mogę kupić
zabezpieczenie /pierścień / na półosi która wchodzi do skrzyni biegów. Bardzo pilne.
Sprawdzałem już chyba wszystkie możliwości.
Bardzo proszę o pomoc
Pozdrawiam .
Skoro nikt nie może mi pomóc w powyższym temacie to może chociaż mała podpowiedź :
Czy może ktoś z Klubowiczów może mi podpowiedzieć gdzie lub od kogo mogę kupić
zabezpieczenie /pierścień / na półosi która wchodzi do skrzyni biegów. Bardzo pilne.
Sprawdzałem już chyba wszystkie możliwości.
Bardzo proszę o pomoc
Pozdrawiam .
Pozdrawiam Arek
Mazda 626 GE 1.8 16V 97r. hatc
Mazda 626 GE 1.8 16V 97r. hatc
- Od: 24 paź 2009, 22:04
- Auto: Mazda 6 2.0 kat. GG/GY 2004
Strona 1 z 1