Witam!
Od czasu zmiany opon na zimowe da się odczuć zmianę jakości prowadzenia – jest jakoś tak miękko, jakby samochód pływał po drodze podczas jazdy na wprost i gwałtownym ale lekkim skręcie w prawo i w lewo – ot taki mały wężyk. Wcześniej sztywno trzymał się jezdni jak przykręcony.
Nie zauważyłem tego jak było chłodniej i padało czy też był śnieg – dopiero dziś, kiedy było sucho na jezdni i ciepło.
Dodam że całkiem niedawno wymieniałem amorki z przodu, z tyłu mają 80% (KYB gazowe)
Czy to jest wina zimówek w mocno dodatnich temperaturach?
Miękkie zawieszenie – zimowe opony
Strona 1 z 1
ventyl napisał(a):samochód pływał po drodze podczas jazdy na wprost i gwałtownym ale lekkim skręcie w prawo i w lewo
ostatnio takie zjawisko zauważyłem jadąc autem kuzyna który kupił regenerowane opony zimowe... na tych oponach po prostu nie da się jeździć
- Od: 15 kwi 2008, 09:31
- Auto: Mazda 6 GH Kombi 2.2D '11
Subaru Impreza GT@STI++ '00
Peugeot 206SW 1.4 HDI '06
Była
Mazda 323F BA KL-ZE `95
Mazda 6 GY L3-VE `06
opony zimowe są miekkiej gumy, zeby nie twardniala przy niskich temperaturach... teraz zrobilo sie cieplej i jest bardziej miekko, poza tym zawsze na zimowkach zawiecha jest miekksza ... takie sa poprostu te opony.
- Od: 25 wrz 2007, 10:07
- Auto: było 323F Z5, 323F KF, Honda Accord Coupe, Audi A4 B6 1.8T Sedan, Audi A4 B6 1.8T Avant, Audi A4 B6 2.4 V6
zimówka jest bardziej miękka teraz jest ciepło więc jest taki śmieszny efekt miękkości a z drugiej strony już zimówki? nie szkoda ich? przecież przy takiej pogodzie (deszcz liście itp.) dużo gorzej się na nich jeździ
- Od: 24 paź 2009, 18:57
- Auto: Mazda 323F `91 1,6 8V benzyn
Strona 1 z 1