Podczas odbioru mojej 6 (jeszcze nie u autoryzowanego dealera w kwietniu 2008) trzeba było doładować akumulator z powodu braku napięcia. Samochód obecnie jest serwisowany w autoryzowanej stacji Mazdy-posiada pełną gwarancję. Podczas pierwszych 12 miesięcy użytkowania samochodu akumulator rozładował się jeszcze dwukrotnie całkowicie-w tym raz doładowany był w autoryzowanej stacji Mazdy.Obecnie z powodu stwierdzenia jego bardzo niskiej sprawności( potwierdzonej również w ASO Mazdy) próbowałem go reklamować. W ASO Mazdy dostałem odpowiedź, że gwarancja na akumulator trwa jedynie 12 miesięcy . Czy wziąwszy pod uwagę wcześniejsze problemy mam podstawy do reklamacji?
P.S. A tak z innej beczki w większości innych firm gwarancja na akumulatory to 24 miesiące.Wstyd Mazda!
Gwarancja na rozładowywujący się akumulator
Strona 1 z 1
Hmmm dziwne działanie ASO, u mnie w firmia a pracuje w konkurencji na akumulator jest 3 lata gwarancji, moze podjedz do innego ASO i tam stanowczo domagaj sie wymiany akumulatora na nowy
- Od: 6 lip 2008, 14:21
- Auto: Mazda 323F BJ 2,0 DITD 2001
artro219 napisał(a):na akumulator jest 3 lata gwarancji, moze podjedz do innego ASO i tam stanowczo domagaj sie wymiany akumulatora na nowy
popros ich o ta decyzje pisemnie..
bo wydaj mi sie ze oni "graja w balona"
ja rowniez mialem kilka lat temu wymieniany akumulator na gwarancji i na 100% mial min. 1 rok..
nawet koszt odcholowania do warsztatu mazda pokryla w 100%
Enduro
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Strona 1 z 1