Dziwny problem z zegarkiem w X9
tylko zegarek nie swieci? czy cos jeszcze? jak sam egarek to moze kabel czy wtyczka poszla
- Od: 17 cze 2009, 01:34
- Auto: TA KJ 95' z seksownym paskiem :)
Witam. problem jest taki ze zegarek swieci tylko że najpierw zaczal sie opóźniac , czasami chodził dwa razy szybciej a teraz juz stanął na amen i czasem cos drgnie zupełnie jakby mu padła bateria, a na bezpiecznikach cos nie bardzo moge odszukac który jest od zegarka , ale po przejzeniu wszystkich widac ze wszystkie sa sprawne!!!!wiem ze to pierdoła ale troche uciązliwa bo chyba kazdy zerka czasem na zegarek- prosze o pomoc- pozdrawiam
-
lukkasjan
Ja znalazłem rozwiązanie na migający wyświetlacz
U mnie powodem migania była za wysoka temperatura w aucie tzn. gdy dawałem nawiew na maksa 27-29 stopni to wtedy po 40-50 minutach wyświetlacz zaczął mrugać, aż w końcu sie wyłączał, jest to spowodowane tym, że pod deską blisko wyświetlacza (całej puszki z wyświetlaczem) idą tunele nawiewowe, które dają ciepło. Gdy nastawię temperaturę na około 20-21 stopni wyświetlacz ani razu nie mrygnął i cały czas funkcjonował normalnie. Niedługo spróbuje zastosować jakąś matę termoizolacyjną, aby to odgrodzić i zobaczymy czy pomoże. Tak to w skrócie wygląda u mnie.
Pozdrawiam!
Siwus
Pozdrawiam!
Siwus
ja nigdy tego problemu nie mialem, zauwazalem nieraz ze caly panel z wyswietlaczem jest nawet gorący nie tylko cieply, az w koncu kiedys rozebralem przyleglosci i sie okazalo wlasnie ze tunel idzie od nawiewu to sie specjalnie nie przejmowalem, ale to troszke dziwne ze przygasa,moze to sam fakt ze sie elektronika przegrzewa a moze to fakt ze im wyzsza temperatura tym wiekszy opór prądu, moze to wystarczy zeby zaburzac prace wyswietlacza
- Od: 17 cze 2009, 01:34
- Auto: TA KJ 95' z seksownym paskiem :)
witam
przypadkowo trafiłem na ten temat i powiem tak ja mam taki problem z moim wyświetlaczem
że praktycznie przez cały rok nie gasnie wszystko działa jak trzeba tylko jak
przyjdzie zima mtempeeratura spadnie troche ponizej zera to wyswietlacz całkowicie gasnie
do czasu kiedy sie w samochodzie temperatura nie podniesie do plusowych temperatur i znowu jest ok
jak myslicie co może być przyczyna
?
przypadkowo trafiłem na ten temat i powiem tak ja mam taki problem z moim wyświetlaczem
że praktycznie przez cały rok nie gasnie wszystko działa jak trzeba tylko jak
przyjdzie zima mtempeeratura spadnie troche ponizej zera to wyswietlacz całkowicie gasnie
do czasu kiedy sie w samochodzie temperatura nie podniesie do plusowych temperatur i znowu jest ok
jak myslicie co może być przyczyna
- Od: 20 gru 2009, 12:02
- Auto: X9 Business 2.0 V6 24v 94r +LPG
Wyświetlacz do wymiany,podobnież wiele X9 tak ma, u znajomka w ogóle nie świeci.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
Czy komuś z powodzeniem udało się zrobić ten panel?
wymiana na używkę daje coś na dłóższą metę
mój działal dobrze poczym zaczoł migać a teraz to tylko po przekręceniu kluczyka mignie na 1s
i koniec
mój działal dobrze poczym zaczoł migać a teraz to tylko po przekręceniu kluczyka mignie na 1s
i koniec
- Od: 17 kwi 2007, 20:50
- Auto: 626 GV 2.0i 8V '92
X9 2.5 V6 '98 only benzin
sds12 napisał(a):Czy komuś z powodzeniem udało się zrobić ten panel?
i koniec
U mnie dzieje sie to samo, ale nie zawsze. Zawsze jest tak, ze kiedy włącze światła to cyferki przygasają i w ciągu dnia prawie nic nie widać.
- Od: 17 lip 2010, 14:06
- Auto: Xedos 9
Regulacja oświetlenia na desce kier po prawej str .
Przyciemniania i rozjaśniania podświetlenia oraz przy dobrym ustawieniu można wyłączyć tryb nocny i ustawić tryb dzienny przez cały czas.Wystarczy dobrze pokrętłem ustawić (bynajmniej u mnie się tak da).
Co do wymiany wyświetlacza,jak kupisz/cie sprawny na 100% to i będzie działać na 100%. Jak długo nie wiem może działać i parę tyg a może i wcale się nie uszkodzić. Przypuszczam że wyświetlacze padają albo od za dużej temp w środku i tak samo za niskiej (np zima) lub się też wypalają.
Przyciemniania i rozjaśniania podświetlenia oraz przy dobrym ustawieniu można wyłączyć tryb nocny i ustawić tryb dzienny przez cały czas.Wystarczy dobrze pokrętłem ustawić (bynajmniej u mnie się tak da).
Co do wymiany wyświetlacza,jak kupisz/cie sprawny na 100% to i będzie działać na 100%. Jak długo nie wiem może działać i parę tyg a może i wcale się nie uszkodzić. Przypuszczam że wyświetlacze padają albo od za dużej temp w środku i tak samo za niskiej (np zima) lub się też wypalają.
]
-
Kamil
Farciarz z ciebie Wodzu
mnie zazwyczaj takie okazje omijają
ale się nie poddaje a nuż wymyśle o co chodzi z tymi kapryśnymi wyświetlaczami
jak by się komuś walał po garażu uszkodzony taki panel
to chętnie przygarne za parę browców
mnie zazwyczaj takie okazje omijają
ale się nie poddaje a nuż wymyśle o co chodzi z tymi kapryśnymi wyświetlaczami
jak by się komuś walał po garażu uszkodzony taki panel
to chętnie przygarne za parę browców
- Od: 17 kwi 2007, 20:50
- Auto: 626 GV 2.0i 8V '92
X9 2.5 V6 '98 only benzin
Witam.
Mam pytanko dotyczące wyświetlacza.
Czy ktoś próbował go naprawiać, rozbierać?? Może komuś się to udało naprawić??
Chcę kupić Xedosa 9 ale w aucie wyświetlacz jak pada deszcz, robi się wilgotno to przestaje działać na chwilę i potem działa.
Czy ktoś zna przyczynę niedziałających wyświetlaczy???
Mam pytanko dotyczące wyświetlacza.
Czy ktoś próbował go naprawiać, rozbierać?? Może komuś się to udało naprawić??
Chcę kupić Xedosa 9 ale w aucie wyświetlacz jak pada deszcz, robi się wilgotno to przestaje działać na chwilę i potem działa.
Czy ktoś zna przyczynę niedziałających wyświetlaczy???
Wyświetlacze w X9 lubią padać i tyle może i to nawet jakaś wada lecz przypuszczam że daje im po d... ostre słońce i mrozy i nie wytrzymują tego.
]
-
Kamil
Po pierwszym lifcie zmieniono opcję "ściemniania" po włączeniu świateł i świeci cały czas tak samo.
Jeśli chcecie aby tak było to trzeba wymienić rozdzielnię wiatrów (tą z kółkiem temperatury) a nie wyświetlacz. On odpowiada za to przygasanie.
Najlepiej dla pewności zakupić cały kpl poliftowy (cenatralka i wyświetlacz)
Info o tym rozwiązaniu od Wieśka z Dębicy
Jeśli chcecie aby tak było to trzeba wymienić rozdzielnię wiatrów (tą z kółkiem temperatury) a nie wyświetlacz. On odpowiada za to przygasanie.
Najlepiej dla pewności zakupić cały kpl poliftowy (cenatralka i wyświetlacz)
Info o tym rozwiązaniu od Wieśka z Dębicy

"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."