Pytanko jak w temacie, chodzi o pukniecie przy nagłym nacisnięciu i gazu. Jaka moze byc przyczyna?? Pozdrawiam
Pukanie/stukanie przy dodaniu gazu (łożysko podpory półosi??)
Strona 1 z 1
Sprawdź mocowanie osłony kolektora wylotowego. U mnie jest tak samo, bo osłona trzyma się na jednej śrubie. Nie mam czasu jej wymienić 
-
Bzik
.. dzis przyglądnąłem sie temu stukaniu. Doszedlem do wniosku ze to jednak podpora prawej półosi. Podczas ruszania półos podnosi sie w łożysku podpory i stąd ten stukot. Wie ktos moze jakie to koszty są i gdzie tego szukac?? i przede wszystkim jak wymienic??
- Od: 29 maja 2009, 18:57
- Auto: Saab 9-5 aero 2.3t 230KM
łożysko koło 15 zł, dobre łożysko jakies 30, kupisz w każdym sklepie, nawet rolniczym:)
a demontaż bardzo prosty, odkręcasz łącznik stabilzatora, ściągasz piastę z gałki, skręcasz kierownicą w prawo i wyciągasz przegub, potem to łożysko jest mocowane do bloku silnika na 3 śrubach, odkręcasz je i wybijasz delikatnie wałek:) mnie to zajęło godzinę:)
a demontaż bardzo prosty, odkręcasz łącznik stabilzatora, ściągasz piastę z gałki, skręcasz kierownicą w prawo i wyciągasz przegub, potem to łożysko jest mocowane do bloku silnika na 3 śrubach, odkręcasz je i wybijasz delikatnie wałek:) mnie to zajęło godzinę:)
- Od: 29 paź 2007, 00:45
- Auto: 323F Z5 98r/6 2.0 RF7J 07/3 1.6 Y6 07
dzis próbowałem je zdemontowac, wyciągnąłem cała półoś.. prałem młotem, katowałem w prasie hydraulicznej i bez skutku. Jestem na etapie poszukiwań przegubu :/
http://www.polskajazda.pl/Samochody/Saab/9-5/145512
- Od: 29 maja 2009, 18:57
- Auto: Saab 9-5 aero 2.3t 230KM
Strona 1 z 1