Zerknąłem na rozmiar pióra w sieci – przymierzam się do wymiany a tu ... co to za mocowanie ?
Trzeba zaopatrzyć się w serwisie albo gdzieś w sieci w orginalną wycieraczkę do madzi ?
Pozatym 410mm to jakoś mi się za mało wydaje.
www.mazdaspeed.pl
Inte napisał(a):nie jest to zwykłe mocowanie tak jak np. z przodu ponieważ nie można podnieść wycieraczki – przeszkadza spoiler.
ale przecież są tak dwie śrubki bodajże na krzyżak, odkręcasz i mając pióro i część mocowania w ręku możesz spokojnie ją wymienić.
a jeśli chodzi o rozmiar to min. dłuższa bądź krótsza różnicy nie zrobi. nie dajmy się zwariować.
tylko że mocowanie jest integralną częścią wycieraczki
Inte napisał(a):tylko że mocowanie jest integralną częścią wycieraczki
to mnei zaskoczyłeś, w sumie nie rozbierałem nigdy tego ale wydawało mi się, że op odkręceniu mogę sobie z tego zdemontować wycieraczkę tak jak robi się to normalnie.
jeśli jest tak jak mówisz to rzeczywiście jest to "trochę" nie przemyślane.
Markiz napisał(a):Spokojnie można dokupić przejściówki do zwykłych wycieraczek. Sama przejściówka z wyglądu przypomina " oryginalne nietypowe mocowanie" i idealnie pasuje .Więc kupujecie wycieraczkę i przejściówkę i po zawodach. Mam tak zamontowane u siebie i jest OK.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6