Wycieraczki przednie przestały dzialać
Strona 1 z 1
1. Siadła Ci wajcha do sterowania wycieraczkami
Pompka spryskiwacza i silniczek wycieraczek to oddzielne układy i raczej nie ma cudów żeby padły jednocześnie
Tylko wajcha jest wspólna.
Jak załączasz spryskiwacz lub wycieraczki to słychać jakieś bzyczenie z pod maski?
Jak załączasz spryskiwacz lub wycieraczki to słychać jakieś bzyczenie z pod maski?

- Od: 16 lip 2009, 13:12
- Auto: Mitsubishi Carisma GDI 1.8 – 140HP
krogoth napisał(a):A więc podtrzymuję moją diagnoze . Jesli bezpiecznik jest ok, a do silniczka nawet prąd nie dochodzi to wypada na sterownik (wajcha)
ja bym nie był taki pewien...
nawet brak wyłącznika w instalacji nie powoduje braku napięcia po zapłonie na silniku wycieraczek
wg mnie bezpiecznik jest uszkodzony lub problem w instalacji(może skrzynka bezpieczników dostała wody?)
niedowiarkom polecam lekturę schematu
Ale dszymek pisze że nie działają też spryskiwacze... A bezpiecznik ponoć sprawdzony.
Nie bede się kłócił, mechanikiem nie jestem, a nie chce mi się zagłębiać w schematy Cronosa...
ale jesteś pewien że wycieraczki będą razem ze spryskiwaczami martwe?
dszymek, wymień ten bezpiecznik dla swiętego spokoju
Nie bede się kłócił, mechanikiem nie jestem, a nie chce mi się zagłębiać w schematy Cronosa...
dszymek, wymień ten bezpiecznik dla swiętego spokoju

- Od: 16 lip 2009, 13:12
- Auto: Mitsubishi Carisma GDI 1.8 – 140HP
krogoth napisał(a):ale jesteś pewien że wycieraczki będą razem ze spryskiwaczami martwe?
jeżeli ze skrzynki bezpiecznikowej nie wychodzi napięcie po bezpieczniku WIPER to i wycieraczki i sprysk są trup
Strona 1 z 1