Gdzies widziałem, (chyba w BJ-kach jest fabrycznie tak zrobione)?
Jak już mój BP oswoi się z xedosem to może sobie takie coś też zrobię.
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Bo zapłon jest taki sam jak w mx-5 a i tak nie pasują juz do tego sinika oryginalne cewki zapłonowe
www.mazdaspeed.pl
Hazu napisał(a):Fajnie zroboine te ceweczki tylko jeszcze ładna przykrywka przydała by się.
Gdzies widziałem, (chyba w Bt-kach jest fabrycznie tak zrobione)?
Jak już mój BP oswoi się z xedosem to może sobie takie coś też zrobię.
Fiveopac napisał(a):Nie da rady bo jest mechaniczny rozdzielacz na wałku rozrządu. Do sterowanai cop'sami potrzebne sa sygnaly wyzwalajace iskry oprocz 12+,masa i impuls dla obrotomierza.
bikus napisał(a):a tak samo jest przy silnikach BP z Mx-3 (tam tez byl 1.6 DOHC BP) albo przy 1.8 323f BA?
bikus napisał(a):a i czy ten 1.8 z MX-5 tylko NB ten cos kolo 140HP tez ma takie rozwiazanie?
szkodnik_byd napisał(a):to jak ma lukster zrobiony rozdzielacz pytajnik skoro nie ma go przy silniku ;p
Jacol napisał(a):lukster zastosował metodę "bez zębną"
szkodnik_byd napisał(a):no i czy przy takiej bezzebnej metodzie nadal cewki nie mozna umiescic nad swieca
lukster napisał(a):Pytanie co na to skrzynia
lukster napisał(a):Dzięki temu będę mógł w końcu ustawić odcinkę na zapłonie i powalczyć z procedurą startu i flat shiftem. Pytanie co na to skrzynia zeby zeby
Samochód five'a jest na zdumiewającym poziomie jak na ten kraj oczko Gratulacje i powodzenia w dalszym poprawianiu fabryki łoł
Jacek176 napisał(a):To przecież właśnie taki silnik ma Five. Czy się mylę?
Fiveopac napisał(a):Ponoc nie ma lepszej metody na zmielenie skrzyni niz flat shifty.
Fiveopac napisał(a):Ponoc nie ma lepszej metody na zmielenie skrzyni niz flat shifty. Z drugiej strony, roznica w przyspieszeniu jest ogromna.
jackkpl napisał(a):A co daje tak naprawde flatshift? Czy przy N/A tez ma to duzy wplyw?
W czasie, jak odpuszczasz gaz, a po zmianie biegu go wciskasz, to jest az taka duza strata ?
Pit napisał(a):jackkpl napisał(a):A co daje tak naprawde flatshift? Czy przy N/A tez ma to duzy wplyw?
W czasie, jak odpuszczasz gaz, a po zmianie biegu go wciskasz, to jest az taka duza strata ?
W N/A dużo mniejsza jest korzyść z FS. Przy turbo nie schodzisz z ciśnienia.
sq2jul napisał(a):zawsze oszczedzasz na czasie puszczania oraz naciskania na gaz przy zmianach biegow.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości