Potrzebuje wymienic prawy przegub zewnetrzny w 626 GE 1994 Cronos 2.5L automat. Z tego co czytalem na forum cronosy moga miec inne przeguby. Czy to prawda? Jakiego dokladnie przegubu powinienem szukac do tego auta?
Chce tez wymienic tyleje wahacza. Czy jest roznica pomiedzy prawa a lewa strone, czy sa one zamienne?
Jak dobrać przegub i tuleje wahacza ?
Strona 1 z 1
Trzeba iść do dobrego sklepu z cześciami do samochodów japońskich i tam według katalogu dobiorą ci odpowiednie części.
www.carspeed.pl – tutaj zapytaj.
Zapytalem i wiem, ze musze policzyc ilosc zebow na wieloklinie.
I tutaj znow moje pytanie: czy jest mozliwosc, aby je jakos policzyc bez zdejmowania przegubu? Moze wystarczy tylko zsunac oslone?
Bo nie ukrywam ze nie za bardzo mechanik bedzie chcial trzymac auto ze zdjetym przegubem ze 2 dni, a ja nie bardzo chcialbym placic za zdejmowanie, zakladanie i ponowne zdejmowanie i zakladanie
I tutaj znow moje pytanie: czy jest mozliwosc, aby je jakos policzyc bez zdejmowania przegubu? Moze wystarczy tylko zsunac oslone?
Bo nie ukrywam ze nie za bardzo mechanik bedzie chcial trzymac auto ze zdjetym przegubem ze 2 dni, a ja nie bardzo chcialbym placic za zdejmowanie, zakladanie i ponowne zdejmowanie i zakladanie
- Od: 5 sie 2009, 14:26
Ja kupowałem i nic nie musiałem liczyć, kolega w sklepie sprawdził rocznik, silnik, model itp i wszystko pasowało.
Co do tulei to chyba są lewa/prawa.
Co do tulei to chyba są lewa/prawa.
Strona 1 z 1