Brak iskry, uszkodzony czujnik halla.
Strona 1 z 1
witam wszystkich mój problem jest taki że w moim xedosie nie ma iskry, ale od początku. jakiś czas temu podczas jazdy zanikały mi obroty, samochód jechał a obrotomierz leżał na zerze, następnie gdy jechałem na równym gazie bez przyspieszania po przejechaniu około 300 metrów mazda gasła, po chwili kręcenia zapalała. zdarzyło się tak z pięć razy za szóstym padła
elektryk po zbadaniu auta stwierdził że nie ma iskry obarczył winą czujnik halla bo gdy podpiął jakoś na krótko to iskra była. cewki rzekomo są dobre i moduł też jak sprawdził nie wiem. kupiłem już dwa te przeklęte halle (z moim mam trzy) a iskry jak nie było tak niema
. więc co waszym zdaniem to może być bo kolejnego już kupować nie mam zamiaru. proszę o jakąś podpowiedz
- Od: 18 paź 2008, 20:44
- Auto: xedos 6/1.6 16v 94 rok
kupiłem dwa aparaty z moim mam już trzy i dlatego nie chce mi sie wierzyć żeby wszystkie były popsute
tak mam ale ani na jednym ani na drugim nic sie nie dzieje. zastanawiam się czy kupiłem dwa uszkodzone aparaty czy problem jest gdzieś indziej.
Z reguły z mazdami jest tak; że wszystko jest w poządku dopuki ktoś swoich łap nie wepcha i nie zepsuje.
Sprawdziłbym na Twoim miejscu jak podlaczone jest zczytywanie obrotów instalacji gazowej bo może tam jakieś zwarcie się zrobiło.
Sprawdziłbym na Twoim miejscu jak podlaczone jest zczytywanie obrotów instalacji gazowej bo może tam jakieś zwarcie się zrobiło.
da się to samemu zlokalizować czy do elektryka lub kogoś od montażu gazu trzeba wołać? sprawdziłem dzisiaj błędy i mam następujące 1,2,3,8,10,40 trochę ich jest
ale nie wiem co znaczą
to może znacie jakiegoś dobrego elektryka w kielcach lub okolicach który mógłby się tym zająć? bo tych których odwiedziłem rozkładają ręce.
moja madzia wreszcie ożyła, przyczyna to aparat, zregenerowałem swój stary i maszyna lata, cóż miałem takiego pecha że trafiłem na nieuczciwych sprzedawców na allegro.
Strona 1 z 1