Szum w kabinie
Strona 1 z 1
Witam! Ostatnio zauważyłem że przy szybszej jeździe słychać szum w kabinie przy drzwiach pasażera...tj okno było delikatnie uchylone,dodam że uszczelka przy tych drzwiach jest ok...jedynie co może być nie tak to leciutko przesunięta maska na stronę kierowcy...ale reszta wygląda ok...po stronie kierowcy nie mam uszczelki tej na drzwiach ale jest cisza...czy da radę to jakoś wzgluszyc...jak zlokalizować gdzie wpada powietrze w kabinie nie czuć ręką zeby gdzieś zawiewalo...po drugie w bagażniku strasznie mi coś skrzypi tak jakby plastiki myslalem zeby matami okleic na pod łączeniami zeby nie tarlo jedno o drugie ale czy to coś pomoże...?
- Od: 22 mar 2009, 21:08
- Auto: Mazda MX-3 2,5V6 94r
u mnie tez czasami tak szumi.to przez luzno osadzona szybe.nie zawsze sie domyka dokladnie i czasami mam nieduza szpare przy lusterku.wystarczy pare razy troche opuscic i podniesc aby wlazla na swoje miejsce.jakos nie mam weny zeby sie tym zajac.zobacz moze masz podobny problem.a jezeli nie to nie wiem.a co do plastikow to juz ktos z tym walczyl i pomaga zalozenie nowych lekko grubszych spinek i pozakladanie roznych mat i uszczelek.plastiki przestaja trzeszczec..............na jakis czas.
MX3 – Rest In Pieces 05.03.2012
Podczas deszczu, gdy wiatr wieje
slychac Mazde jak rdzewieje.
Podczas deszczu, gdy wiatr wieje
slychac Mazde jak rdzewieje.
Sprawdz czy nie przesuneły się uszczelki bocznych szyb. Uszczelka ma załamanie które będzie widać jak zdejmiesz trójkątną zaślepkę powyżej lusterek zewnętrzynch.
Pozdrawiam
yasko
yasko
Strona 1 z 1