Montaż kamery cofania

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Maciek-Piotrków Tryb » 26 lip 2009, 15:05

witam
zakladal ktos do 5tki? mam oryginalna navi, wersja z usa wiec domyslam sie ze potrzebna mi kamera ntsc.prawda? tylko na allegro jest tego troche.

a sam montaz? gdzie byscie montowali? w zderzak? w klape? a moze w srodku za szyba?

z zakladania zrobie fotorelacje jesli chcecie, jesli by sie to mialo komus przydac. nie wiem jak ja podlaczyc do navi, jakie sa wejscia? na ekranie sa do wyboru dwa dodatkowe wejscia jakiego sygnalu, narazie sa niepodswielone ale pewnie po podlaczeniu ktores z nich bedzie aktywne. najlepiej byloby gdyby navi sama przelaczala sie na tylny obraz po wrzuceniu wstecznego.

chce zalozyc bo musze do garazu wjezdzac tylem a powiem szczerze widok troche marny przez tylna szybe, jakos tak daleko jest ta szyba :D .

pozdrawiam
Początkujący

Od: 30 maja 2009, 14:49
Auto: MAZDA 6 2009 U.S.
VOLVO C30 T5 2009
VOLVO S80 3.2 2007 FOR SALE
VOLVO C70 T5 2009

Postprzez grzehoo » 4 paź 2009, 23:13

oryginalnie jest montowana z tego co wiem w listwę bagażnika (ta listwa gdzie jest klamka), monitor jest tam gdzie navi. Jak chcesz to daj emaila, prześlę ci taki dokument, w którym to jest pokazane.
--
grzehoo
Forumowicz

Od: 23 lip 2008, 21:38
Auto: Mazda 5 MZR-CD 2.0 143KM 2008

Postprzez Wojtek » 27 gru 2011, 18:35

grzehoo napisał(a):Jak chcesz to daj emaila, prześlę ci taki dokument, w którym to jest pokazane

ale pomoc :|

Maciek-Piotrków Tryb napisał(a):a sam montaz? gdzie byscie montowali? w zderzak? w klape? a moze w srodku za szyba?

tam, gdzie Tobie pasuje...
grzehoo napisał(a):oryginalnie jest montowana z tego co wiem w listwę bagażnika (ta listwa gdzie jest klamka)

no dokladnie... jest tam nawet zaznaczone miejsce na otwor:

81.JPG
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Zarząd – Członek Zarządu

Od: 21 gru 2013, 13:44
Auto: Renault Arkana E-Tech
Renault
Mii FR-line 1.0 75KM