Chodzi mi o o, że zanim ktoś wymieni pół samochodu to może spróbować mojego patentu.
Naprawdę nie jest trudno, a kupa kasy w kieszeni zostaje
www.mazdaspeed.pl
magicadm napisał(a):Lorbas napisał:
Jest w ASO i pan mi przed paroma chwilami powiedział, że do roboty jest "sprzęgło".
A dokładniej co z nim – spalone?
Lorbas napisał(a):Trochę mnie koles zdołował, bo poiedział, że silnik ma niską kompresję
Lorbas napisał(a):A wracając do kompresji. Co najbardziej uprzykrza korzystanie z autka to gaśnięcie silnika, gdy jest zimny.
Odpalam, jadę kawałek, zwalniam np na skrzyzowaniu, obroty spadają i gaśnie.
... 5 minut w kanale z WD-40 i smarem w spraju, którym precyzyjnie oczyściłem i nasmarowałem "mufkę" po której przesuwa się łożysko wyciskowe.
SzUrEk napisał(a):magicadm miał rację z nasmarowaniem "mufki"
... 5 minut w kanale z WD-40 i smarem w spraju, którym precyzyjnie oczyściłem i nasmarowałem "mufkę" po której przesuwa się łożysko wyciskowe.
wykonałem to wczoraj i dzisiaj na zimnym silniku przy mrozie -1 st C. zero tyrkotania i szarpania
magicadm napisał(a):.....
Co do smarowania – WD-40 czy jakiś smar w spraju aplikowany przez rurkę bezpośrenio na mufkę a nie na całą komorę sprzęgłową
SzUrEk napisał(a):u mnie szarpanie powróciło nagle i bez zapowiedzi, szarpie mocno i często nie da się tego opanować manewrowaniem sprzęgłem i obrotami- chyba jeszcze raz posmaruję
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6