Witam,
Jeśli źle wstawiłem temat to przepraszam,
ale do brzegu....
dziś zauważyłem że przy uruchamianiu auta, po nocce wszystkie wskazówki jednocześnie wychyliły się do końca, potem opadły i ustabilizowały się na swoich miejscach, (obroty i poziom paliwa)
zdziwiło mnie to bo stało się to po raz pierwszy, zgasiłem silnik i przy ponownym uruchomieniu było dokładnie tak samo
od razu zerknąwszy na webasto i zobaczyłem ze zegar mryga, czyli chyba coś działało niedawno, jak wyłączyłem webasto i przejechałem się kawałek, nie było już problemu, skazówki nie zaliczyły już sufitu.
Jakiś miesiąc temu jak odpalałem auto i mrugało webasto wyzerowało mi zegar, stacje zaprogramowane i przebieg od ostatniego tankowania, tak jakby ktoś klemy zdjął z aku,
czy jedna i druga przypadłość ma związek z webasto?
Wychylenie wskaźników zegarów(wskazówek) przy uruchomieniu
Strona 1 z 1
Myslę ze winny jest akumulator lub brak dobrego styku na klemach.
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
c do styku powinno być ok, nie widziałem aby było coś zaśniedziałe, w razie czego dziś przeczyszczę i przesmaruje pastą miedzianą,
ale co do aku to fakt warto by prze zimą sprawdzić w jakiej jest kondycji,
pewnie zrobię to na dniach,
dziwi mnie tylko zę zawsze w takim przypadku odpalone było webasto,
muszę wreszcie przebrnąć przez instrukcję i zaprogramować je raz a dobrze.
Dzięki za info,
Pozdrawiam,
Marcin,
ale co do aku to fakt warto by prze zimą sprawdzić w jakiej jest kondycji,
pewnie zrobię to na dniach,
dziwi mnie tylko zę zawsze w takim przypadku odpalone było webasto,
muszę wreszcie przebrnąć przez instrukcję i zaprogramować je raz a dobrze.
Dzięki za info,
Pozdrawiam,
Marcin,
..::Born To Rise Hell::..
JohnnyB napisał(a):ale co do aku to fakt warto by prze zimą sprawdzić
Jak jest jeszcze oryginalny to nic z niego nie bedzie .
JohnnyB napisał(a):muszę wreszcie przebrnąć przez instrukcję
Chyba gdzies jest tutaj na forum.
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
mam oryginalną instrukcję a aku jest chyba do tej pory nie wymieniany znaczy się oryginalny, ale 5 lat to chyba nie jest dużo na aku ?
w ibizie też miałem oryginalny przez 9 :–)
w ibizie też miałem oryginalny przez 9 :–)
Mysle ze wystarczy...JohnnyB napisał(a):5 lat to chyba nie jest dużo na aku
dzięki chłopaki,
na razie mam trochę inne wydatki ale do grudnia postaram się oporządzić i z akumulatorem,
na razie mam trochę inne wydatki ale do grudnia postaram się oporządzić i z akumulatorem,
Ostatnio edytowano 28 lut 2012, 12:51 przez dobrzyn22, łącznie edytowano 1 raz
Powód: ot
Powód: ot
Strona 1 z 1