Ostatnio zaobserwowałem ,że mam mokrą rure od tłumika i że podczas ruszania kapie mi coś z tłumika nie mam pojecia czy to jest benzyna, w internecie wyczytałem ,że to może być ciecz chłodząca ale jakiegoś ubytku nie zauważyłem. Podobne zjawisko zaobserwowałem na mieście U paru aut.I tu nasuwa się moje pytanie powinienem się martwić?
Kapiąca ciecz z wydechu
Strona 1 z 1
Cześć,
Ostatnio zaobserwowałem ,że mam mokrą rure od tłumika i że podczas ruszania kapie mi coś z tłumika nie mam pojecia czy to jest benzyna, w internecie wyczytałem ,że to może być ciecz chłodząca ale jakiegoś ubytku nie zauważyłem. Podobne zjawisko zaobserwowałem na mieście U paru aut.I tu nasuwa się moje pytanie powinienem się martwić?
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
Się nie martw na zapas. Przegazuj auto na postoju, następnie wyjdź z auta i weź kropelkę kapiącą z tłumika na palec i spróbuj na język, nie zatrujesz się, a poznasz czy to jest zwykła woda powstała na skutek spalania czy glikol pochodzący z układu chłodzenia. Jak glikol to nie będzie ci smakowało
Robi sie teraz chłodniej i auta mogą lekko dymić (para wodna) szczególnie parkowane pod chmurką.

Robi sie teraz chłodniej i auta mogą lekko dymić (para wodna) szczególnie parkowane pod chmurką.
Mechanika (rozrządy, zawieszenia, wymiana przewodów hamulcowych, itp.itd.)
- Od: 24 sty 2008, 11:45
- Auto: Ave t25
Tubi napisał(a):może być ciecz chłodząca ale jakiegoś ubytku nie zauważyłem
Ubytki uzupełnia sobie dolotem przez kolektor więc się poziom normuje
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

A tak poważnie to jest brudna woda, normalna sprawa. W każdym benzyniaku ze sprawnym katem tak się dzieje. Nic się nie przejmuj, cieszyć się tylko możesz że masz wydech szczelny, mi cieknie przed końcowym więc gdzieś tam ma dziurę

"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
Aha zapomniałem dodać mam strumienice zamiast kata 
Fakt, wynik kondensacji pary wodnej w sprzyjających warunkach, czyli ciśnienie i prędkość (jak ta na niebie kiedy samoloty przelatują)

Jeszcze jutro "posmakuje" i będe pewny 
Tubi napisał(a):Jeszcze jutro "posmakuje" i będe pewny

A ja bym zada l ci pytanie takie. Czy posiadasz zamochód z instalacja gazowa? Jezeli tak to jest w zupełnosci naturalne. Poprostu skrapla ci sie woda i kapie z rury.Nie martw sie nie tylko ty tak masz.To zaden wyciek i zadne przedostanie sie płynów.Ale jak masz ochotke smakowac co ci kapie z rury polej do kielonka kazdemu :d heheheh
Pozdrawiam Posiadaczy Mazd yooooouuuuu 
- Od: 12 cze 2006, 13:41
- Auto: Mazda 626 GD 4WD 2,2 i B+G
Chłopaki smakowałem i chyba się przerzuce z browaru na to
A tak na serio to zwykła woda
A instalacji gazowej nie mam
Dzięki za odpowiedzi
Pozdrawiam.
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Strona 1 z 1