Czy opłaca się naprawiać

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez STREETMAN » 27 wrz 2009, 19:09

sprawa stoi tak wczoraj koles wjechal mi w tył auta zewnatrza pare zadrapan lecz bagaznik sie nie otwiera pas [jaki?] przesuniety i jest zajebis... falda w srodku bagaznika.Boje sie ze cala plyta sie przestawil jesli tak czy oplaca sie to robic czzy rozgladac sie za inna MADZIA pytam z ciekawosci i waszego punktu widzenia
NAJLEPSZE SPĘDZENIE CZASU TO CZAS NA ZAKRĘTCH
Początkujący

Od: 25 wrz 2009, 15:07
Auto: MAZDA XEDOS 2.0 V6 24v

Postprzez Skrzypek_na_dachu » 27 wrz 2009, 19:43

Zobacz od spodu czy podłużnice są ruszone, ja tak miałem z GD i mimo, że podłużnice troszkę ruszyło to zrobiłem i auto śmiga do dzisiaj bez problemów.
Mechanika (rozrządy, zawieszenia, wymiana przewodów hamulcowych, itp.itd.)
Forumowicz

Od: 24 sty 2008, 11:45
Auto: Ave t25

Postprzez DamianMX6 » 27 wrz 2009, 19:55

A wezwałeś policję i będziesz miał naprawę z OC sprawcy?
Forumowicz

Od: 28 mar 2008, 14:43
Auto: MX6 MAZDASPEED

Postprzez Hazu » 27 wrz 2009, 20:20

Mam cały zdrowy tył z xedosa jakby co ale to trochę daleko :|
Forumowicz

Od: 17 paź 2005, 21:11
Auto: Były: CA/KF, CA/KL, BA/BP, BA/KF
Jest:
MPV ll FS 2000r.
RX8 2004r.

Postprzez widlak » 27 wrz 2009, 23:21

Ostro kręcą z tym OC. Mi zaniżyli wartość auta tak ze naprawa przerosła auto przy walnięciu w tył.Walnięcie było lekkie. Nie wiem jak jest u Ciebie ale myślę że jak masz dobrego blacharza który umie zagrać z ubezpieczycielem to opłaci się , a części masz juz powyżej.
MojA KoCHanKa ZaLoTniE MruCzY JaK JĄ PrzYcisNE

WYPOSAŻENIE GASTRONOMII, SKLEPÓW I MAGAZYNÓW, MEBLE, CHŁODNICTWO, KLIMA, KOLEKTORY, PISAĆ NA PW

PrOjEkTy AUTO CAD wykonuję....

MoJa KoCHaNKa
Forumowicz

Od: 6 sty 2009, 18:55
Auto: MaZdALeNa XEDOS 6 CA KF

Postprzez STREETMAN » 28 wrz 2009, 07:01

powiem tak byla policia z jego OC bedzie leciało zobacze jak mi wycenia ja bedzie malo to do dobrego blacharza polece niech wszystki wymienia na nowki i niech on sie meczy z ubezpieczeniem.Jesli chodzi o uszk0dzenia to z zewnatrz tylko zdezak i troszke rysnieta klapa ale od srodka juz gorzej fady blach sie zrobily nie idzie zamknac tylnej klapy no i oczywiscie cay tylny pas dostal.Dzisiaj bede załatwial wwiec sie zobaczy bede chial zeby mi odali za wszytko nawet na urwane zaczepy odd tylnych lamp
NAJLEPSZE SPĘDZENIE CZASU TO CZAS NA ZAKRĘTCH
Początkujący

Od: 25 wrz 2009, 15:07
Auto: MAZDA XEDOS 2.0 V6 24v

Postprzez widlak » 28 wrz 2009, 10:11

Mnie załatwili tak że autko wycenili na 6700 a naprawę na 7500. To co zostało na około 3000 i chcieli mi zapłacić różnice czyli 3700. Napisałem upoważnienie dla zakładu a oni mimo to wysłali mi kase ale jej nie odebrałem.Zakład napisał odwołanie i przesłali faktury zapłacili około 6000.Co do uszkodzeń u mnie to był tylko zderzak i obity delikatnie błotnik od zderzaka (do podkładu), pas tylny dostał, żeby zmknąć klapę musiałem włazić do środka i zapierać nogami o pas , a ktoś trzaskał klapą. W tej cenie dostałem pare bonusów od blacharza malowanie lusterek, załatwienie lakiernicze paru obić od kamieni , polerka maski bo mat był prawie. Więc sądzę że on też dobrze na tym wyszedł. Powodzenia
Obrazek
MojA KoCHanKa ZaLoTniE MruCzY JaK JĄ PrzYcisNE

WYPOSAŻENIE GASTRONOMII, SKLEPÓW I MAGAZYNÓW, MEBLE, CHŁODNICTWO, KLIMA, KOLEKTORY, PISAĆ NA PW

PrOjEkTy AUTO CAD wykonuję....

MoJa KoCHaNKa
Forumowicz

Od: 6 sty 2009, 18:55
Auto: MaZdALeNa XEDOS 6 CA KF

Postprzez MazDarek » 28 wrz 2009, 11:11

Przenoszę –> ogólny.
Pozdrawiam,
Darek
Forumowicz

Od: 25 gru 2004, 15:35
Auto: DE ZJ