Słabo zbierają nowe wycieraczki
Strona 1 z 1
Witajcie, mam problem z nowymi wycieraczkami valeo, kiepsko zbierają pozostawiają duże smugi, z poprzednimi było to samo, wymieniłem na nowe a efektu nie ma! Czyżby za słabo dociskały do szyby? Można coś z tym zrobić?
- Od: 4 wrz 2008, 11:09
- Auto: 626 GF 2.0 98r.
Sprawdz spręzyny, mozliwe ze maja za slaby docisk, a moze masz szybe umazana w wosku. Wymyj dokładnie i spradz ramiona wycieraczek
- Od: 6 lip 2008, 14:21
- Auto: Mazda 323F BJ 2,0 DITD 2001
A czy czasem na myjni bezdotykowej nie woskowałeś auta karcherem. Bo mi po czymś takim wycieraczki, które świetnie działały nagle przestały. Pomogło zmycie wosku z szyby.
- Od: 26 paź 2008, 20:55
- Auto: 323c BA 1,5 16v DOHC 95r
Osobiście polecam wycieraczki BOSCH'a, nawet najtańsze ECO – używam takich od wielu lat i zawsze jestem zadowolony. Wadą może być jedynie to że ich gumy lubią czasem zapiszczeć na szybie, ale zbierają elegancko nawet najmniejsze krople przy "nibydeszczu". Co do wosku na szybie to faktycznie sprawdź bo może to jest przyczyną.
-
kurce
kurce ! Zdecydowanie potwierdzam Twoją opinię o wycieraczkach Bosch.Od ładnych kilku lat używam w kilku kolejnych samochodach i zawsze byłem zadowolony.Teraz też do nowej Magdy kupiłem Bosch Ecco – szyba idealnie i bezszelestnie wytarta.
- Od: 9 cze 2009, 08:18
- Auto: 626 GE 2.0 FS 1992
Strona 1 z 1