Dzięki
Podświetlenie deski rozdzielczej – Ile żarówek?
Hey ile żaróweczek (czy może diod) wchodzi do deski rozdzielczej i wszystkich przycisków, bo chciałem zmienić podświetlenie na czerwone w swojej Madzi MX-3.
Dzięki
Dzięki
Sprzedam Amory do Mx-3 przód tył mocowania amortyzatorów
Ja to samo zamierzam,aczkolewiek mam dylemata czy robic na czerwono (lakier tesh mam czerwony) czy dla kontrastu nie zrobić zielonego
A i jesszecoś! Montować zamiast lampeczek diody czy lepiej zwykłe zaróweczki? Jak na obrysówkach wymieniłem jedną spaloną na kupioną w polsce to po 2 miechach wyblakła :/ Może wy macie jakiś doby internetowy sklep z nietracącymi kolor zaróweczkami??:D
"Towarzysze pomożecie?"
"Pomożemy!!
"
"Pomożemy!!

- Od: 9 kwi 2005, 13:25
- Auto: Mazda MX-3 93r 1.6 16v
Ale dają punktowo :/ i siekawe czy będzie można zamontować bo diody są na drucikach a lampki wtykowo wchodzą. CHyba żeby ledy znaleźć ledy z zakonczeniem takim jak zwykłe zaróweczki ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
"Towarzysze pomożecie?"
"Pomożemy!!
"
"Pomożemy!!

- Od: 9 kwi 2005, 13:25
- Auto: Mazda MX-3 93r 1.6 16v
Ale to i tak do diody musisz dac razystor.
co do deski rozdzielczej to cyfry i tak masz zielone wiec zmiana podswietlenia nic nie da chyba ze wymienisz (zdjac ori i zalozyc biale a nie biale na ori)tez zegary.Ja u siebie zakladalem niebieskie podwietlenie ale bardziej zarowki swieca na bialo niz na niebiesko.Teraz pomysle cos z diodami.pzdr
co do deski rozdzielczej to cyfry i tak masz zielone wiec zmiana podswietlenia nic nie da chyba ze wymienisz (zdjac ori i zalozyc biale a nie biale na ori)tez zegary.Ja u siebie zakladalem niebieskie podwietlenie ale bardziej zarowki swieca na bialo niz na niebiesko.Teraz pomysle cos z diodami.pzdr
---------------------------------------
MX-3 V6
RX-7 III

MX-3 V6
RX-7 III
- Od: 7 lip 2004, 16:17
- Auto: Mazda MX-3 1.8 V6 '92
to ciezka widze sprawa no moja madzia jest granatowa wiec czerwone bylyby good i qrcze niewiem co robic duzo tam odkrecania
i by bylo na czerwono trzeba wymienic tarcze zegarow na biale
o dupa
np tu http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=48316449 tylko te się chyba do zegarów nienadają zabardzo bo jak wiadomo taka dioda świeci punktowo (podobno trzeba je papierem sciernym potraktować żeby lepiej rozprasały) sam takie miałem ale nieoświetlały całego budzika
ale na pewno się nie przepalają po kilkiu dniach
Albo takie http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=47276337 tych jeszcze nie próbowałem (już zamówione) ale podobno bardzo dobrze rozpraszają
Jak założe to zdam relacje 
Albo takie http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=47276337 tych jeszcze nie próbowałem (już zamówione) ale podobno bardzo dobrze rozpraszają
- Od: 21 lut 2005, 15:39
- Auto: była 626GE 323BG Eclipse 323F BA a teraz Scion Tc
niom ale to wlasnie z takim koncowkami przychodza do madzi mx-3 czy cosik innego a co jeszcze myslisz o tym misiek06
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=47780567

czy takie same są w mx3 to pewny nie jestem ale wydaje mi się że tak zreszta niech się wypowie ktoś kto ma mx-a
A co do tego chip-a to już gdzieś ten temat był niedawno poszukaj sobie nie będziemy OT robić
A co do tego chip-a to już gdzieś ten temat był niedawno poszukaj sobie nie będziemy OT robić
- Od: 21 lut 2005, 15:39
- Auto: była 626GE 323BG Eclipse 323F BA a teraz Scion Tc
Na alegro mozna kupic diody które sa juz gotowe do zamiany z żarówkami są te one juz szlifowane i i swiatło całkiem nizle sie rozparasza http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... c&start=45
Pozdro:)
Pozdro:)

- Od: 20 lut 2005, 20:39
- Auto: Mazda 323F 1.5 16v 1995
Właśnie wczoraj zamontowałem sobie takie społowane diody
Podświetlanie bardzo równomierne bez żadnych jaśniejszych plam tylko mogło by być troche mocniejsze ale to pewnie przez liczniki które są nadrukowane na zielonym plastiku i to zaciemnia niebieskie światlo ale ogólnie efekt bardzo dobry

Anade 
- Od: 28 lut 2005, 14:48
- Auto: 323f BA 1.5 Z5 r. 95
ja mam 3 kolorowe do podświetlania deski jedną białą do podświetlania lampki rezerwy i reszta małych do podświetlania kontrolek wiec do zmiany podświetlania liczników wystarczy 3
pożniej do podświetlania nawiewów są też 3 diody , do podświetlania przycisku awaryjnych i ogrzewania tylnej szyby jedna mała dioda
, jedna do podświetlania popielniczki, jedna do podświetlania zapalniczki i jedna do podświetlania stacyjki 
pożniej do podświetlania nawiewów są też 3 diody , do podświetlania przycisku awaryjnych i ogrzewania tylnej szyby jedna mała dioda
Anade 
- Od: 28 lut 2005, 14:48
- Auto: 323f BA 1.5 Z5 r. 95
Przylacze sie do rozmowy, a mozecie podac jakis schemat (krok po kroku) jak wymienic tarcze i podswietlenie deski rozdzielczej
? Bo zastanawiam sie od ktorej strony mam sie za to zabrac. Turlalem sie kiedys czyms innym i aby tam zmienic podswitlenie (lub wymienic spalona zarowke) to trzeba bylo rozebrac pol samochodu, tragedia 

- Od: 18 cze 2005, 14:05
- Auto: Mazda 323f 93r. 1,6 – 16V
Ok, dzieki
- Od: 18 cze 2005, 14:05
- Auto: Mazda 323f 93r. 1,6 – 16V