Kupiłem nowe teleskopy do klapy bagażnika. Do mojego modelu. Po 5-ciu miesiącach zaczęło mi wypychać klapę do góry. Jak zamknę bagażnik to wystaje z 5mm poza karoserię samochodu. Są tak mocne, że żona ma problemy z zamknięciem bagażnika.
Reguluje sie jakoś "moc" tych teleskopów, by tak nie napierały?
Problem z nowymi teleskopami.
Strona 1 z 1
Ryba81 napisał(a):Kupiłem nowe teleskopy
Nowe i oryginalne, czy jakieś zamienniki?
-
Padre
- Od: 26 sty 2007, 11:14
- Auto: BA KF->NB BP->FE 13B
nowe i oryginalne. Na teleskopach jest napisane Xedos 6.
- Od: 3 lip 2013, 22:26
cwaniaku...kupiłem je z Eurotechnika, czy coś podobnego. Otrzymałem teleskopy do modelu Xedos 6 i takie dostałem. Zadałem wyraźne pytanie i liczę na konkretną odpowiedź, Twoje twórcze odpowiedzi zamieść sobie może w swoim BLOG-u.
Wiele jest firm produkujacych częsci pod konkretny model samochodu i niekoniecznie sa to dobre produkty.
Z resztą akurat tego typy teleskopy możesz sobie sam zamówić we włąściwej firmie i wykonają Ci je według twoich życzen (siła, długość, mocowania)
I nie Cwaniakuj mi tu skoro dałeś się zrobić w balona.
Oryginalene teleskopy i właściwe im zamienniki nie miały napisu Xedos 6 (z resztą na ani jednej oryginalnej części samochodu taki napis nie istnieje co najwyżej CA)
Nie istnieje mozliwość regulacji takich sprężyn/siłowników/teleskopów
Z resztą akurat tego typy teleskopy możesz sobie sam zamówić we włąściwej firmie i wykonają Ci je według twoich życzen (siła, długość, mocowania)
I nie Cwaniakuj mi tu skoro dałeś się zrobić w balona.
Oryginalene teleskopy i właściwe im zamienniki nie miały napisu Xedos 6 (z resztą na ani jednej oryginalnej części samochodu taki napis nie istnieje co najwyżej CA)
Nie istnieje mozliwość regulacji takich sprężyn/siłowników/teleskopów
Ja z kolei mam takie ,że juz 4 razy po glowie dostałem klapą. Chyba czas na wymianę.
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
Wchodze w to 
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
Rybo możesz symbol podać wg katalogu eurotechnika?Kiedyś do nich dwonilem i mieli problemy jakies z doborem, a z klapą mam tak jak Tubi
MojA KoCHanKa ZaLoTniE MruCzY JaK JĄ PrzYcisNE
WYPOSAŻENIE GASTRONOMII, SKLEPÓW I MAGAZYNÓW, MEBLE, CHŁODNICTWO, KLIMA, KOLEKTORY, PISAĆ NA PW
PrOjEkTy AUTO CAD wykonuję....
MoJa KoCHaNKa
WYPOSAŻENIE GASTRONOMII, SKLEPÓW I MAGAZYNÓW, MEBLE, CHŁODNICTWO, KLIMA, KOLEKTORY, PISAĆ NA PW
PrOjEkTy AUTO CAD wykonuję....
MoJa KoCHaNKa
- Od: 6 sty 2009, 18:55
- Auto: MaZdALeNa XEDOS 6 CA KF
Coś jest nie tak z tymi twoimi teleskopami.Przy zamkniętej klapie nawet tylko przymkniętej nie mają prawa jej podnosić ,trzeba to delikatnie podniesć ręką i to tylko ze względów bezpieczeństwa jest tak skonstruowane(wyobraź sobie otwieranie klapy ze środka samochodu w niskim garażuwedlug Twojej teori samo pociągnięcie linki powodowałoby wymianę szyby lub malowanie rantu klapy przy każdym otwieraniu).
Nie wyważaj drzwi które ktoś wcześniej otworzył :–)
- Od: 23 maja 2009, 14:40
- Auto: 323f BJ 1,3 16V 1999
Art310 napisał(a):ś jest nie tak z tymi twoimi teleskopami.Przy zamkniętej klapie nawet tylko przymkniętej nie mają prawa jej podnosić ,trzeba to delikatnie podniesć ręką i to tylko ze względów bezpieczeństwa jest tak skonstruowane(wyobraź sobie otwieranie klapy ze środka samochodu w niskim garażuwedlug Twojej teori samo pociągnięcie linki powodowałoby wymianę szyby lub malowanie rantu klapy przy każdym otwieraniu).
Koledze klapa się podnosi nie sama a na zawiasach wygina ja do góry poza obrys nadwozia (swoją droga bardzo delikatnie to jest skonstruowane)
jutro podam namiary. Na razie zdjąłem je z jednej strony i klapa ładnie zgrywa się z nadwoziem. Tylko żona nie ma siły otworzyć bagażnika.
Strona 1 z 1