Mazda6 MPS (GG) – Opinie i Informacje
Okej chłopaki (i dziewczęta, jeśli nas czytują) – po bezowocnych walkach z serwerem i próbą podzielenia tak dużego topicu postanowiłem jechać od początku i ręcznie usuwać posty off-topic oraz do pierwszego posta dodawać linki do najciekawszych wypowiedzi i materiałów.
Może gdy wątek schudnie, to uda mi się z niego wydzielić opinie o zużyciu paliwa. Ten podwieszam jako opinie o Maździe 6 MPS i życzę owocnej dyskusji. Postaram się też w wolnym czasie (z góry zaznaczam, że nim niestety nie grzeszę) wzbogacić materiały na stronie www o MPS'ie.
Zachęcam też do zakładania nowych tematów a propos zakupu MPS'a itp.
Może gdy wątek schudnie, to uda mi się z niego wydzielić opinie o zużyciu paliwa. Ten podwieszam jako opinie o Maździe 6 MPS i życzę owocnej dyskusji. Postaram się też w wolnym czasie (z góry zaznaczam, że nim niestety nie grzeszę) wzbogacić materiały na stronie www o MPS'ie.
Zachęcam też do zakładania nowych tematów a propos zakupu MPS'a itp.
Siemka:)Witam wszystkich forumowiczow.Mam na imie Mariusz i tak sie zlozylo ze w przyszlym tygodniu odbieram mazde 6 MPS z 2006r.Jest to moja pierwsza mazda. Samochod zakupilem w Belgii przez licytacje bankowa za niewielkie pieniadze.Samochodzik prezentuje sie wspaniale nie byl tluczony,przebieg 81000 udokumentowany,srodek w idealnym stanie,zawieszenie ideal.Polatalem troszke po waszym forum i chyba sie troszke zaszczepilem:) wiec zostawie go sobie na pare miesiecy choc pierwotny plan byl zeby go sprzedac.Po sciagnieciu go do kraju planuje zrobic mu duzy serwis z wymiana paska rozrzadu wlacznie.Powiedzcie mi koledzy jakie sa koszty serwisowania tego pieknego autka?
Pozdrowionka
Pozdrowionka
- Od: 20 wrz 2009, 20:58
- Auto: W169,W251,E92
kwiatek1901 napisał(a):wymiana paska rozrzadu wlacznie
Nie ma paska, ma łańcuch drogi kolego
kwiatek1901 napisał(a):Powiedzcie mi koledzy jakie sa koszty serwisowania tego pieknego autka?
Koszty są takie jak w innych firmach, BMW, Audi itp.
Koszt hamulcy czy sprzęgła, nie należą do najtańszych ale nie jest tak jak w przypadku EVO czy STI.
Zoom-Zoom!
W zyciu bym sie nie spodziewal ze ten silnik jest na lancuchu ale mile zaskoczenie:)
A powiedz mi kolego czy w Polsce mozna podkrecic ten silniczek i gdzie to najlepiej zrobic?W Belgii zaspiewali 950€ za chipa.
Można, kwestia pieniędzy, poszukasz w tym wątku zresztą Globy ładnie uporządkował i w pierwszym poście tego tematu masz link do firm które się w to bawią.
Poza tym jeżeli chodzi o mechanikę i w Polsce to blitzpoland.pl
Kontakt tel i na pewno coś znajda do MPS-a.
Pozdrawiam
faja
Poza tym jeżeli chodzi o mechanikę i w Polsce to blitzpoland.pl
Kontakt tel i na pewno coś znajda do MPS-a.
Pozdrawiam
faja
Zoom-Zoom!
ja sie musze przyznać że od 3 miesiećy mam swojego speeda6 i już zauważyłem problemy wymieniane w ostatnich postach... a ściślej ,,, klekotanie silnika,dymienie jak stoi dłużej na jałowym biegu... pukanie w kołach , jakieś tykania, ogólnie masakra! wie ktoś może gdzie w pobliżu małopolski jest jakiś punkt gdzie moge zawieść auto i fachury usuną te usterki? Chciałem też zrobić duży przegląd z wymianą oleju w tylnym moście itp.. to pierwszy problem.. Drugim są ambicje a konkretnie to chciałem wrzucić do madzi jakichś zabawek za około 10tys i zrobić ze 100koni wiecej chociaż,,, ponoć można dokupić sam komputer do niej razem z kablami 900$ i to już zwieksza moc o 100koni, (gośc który siedzi w usa tak powiedział)
jak możecie to podpowiedzcie gdzie najlepiej się udać żeby sprzęt podrasować i nie zostać "ogolonym" do zera.
jak możecie to podpowiedzcie gdzie najlepiej się udać żeby sprzęt podrasować i nie zostać "ogolonym" do zera.
Prostak narzeka, mądry radzi
- Od: 11 maja 2009, 04:00
- Auto: LEXUS IS250
FeniX napisał(a):ponoć można dokupić sam komputer do niej razem z kablami 900$ i to już zwieksza moc o 100koni, (gośc który siedzi w usa tak powiedział)
a świstak siedzi bo wiewiórka była nieletnia
da się dodać 100KM ale nie samym programem
FeniX napisał(a): Drugim są ambicje a konkretnie to chciałem wrzucić do madzi jakichś zabawek za około 10tys i zrobić ze 100koni wiecej chociaż,,, ponoć można dokupić sam komputer do niej razem z kablami 900$ i to już zwieksza moc o 100koni, (gośc który siedzi w usa tak powiedział)
Moim skromnym zdaniem na serii dobre, indywidualne strojenie elektroniki to realne ok 35-40 KM i 50-60 Nm max na silniku (bez kombinacji z wykresem

- Od: 14 gru 2008, 21:35
- Auto: 6 MPS, Yamaha Warrior
dzieki koledzy za rady napewno sa do wnikliwej analizy
kolejne moje pytanko to czy kolcki hamulcowe sa takie same o mazdaspeed jak i do MPS ? czemu pytam? bo kupilem filtr powietrza ktory pasowal do MPS a nie pasował do speeda6 , gdzie wogole mozna takie klocki dostac i jakie polecacie? bardzo na oszczednosci mi nie zalezy tylko na jakosci.... czekam na odpowiedz jakiegoś "szpeja" 
Prostak narzeka, mądry radzi
- Od: 11 maja 2009, 04:00
- Auto: LEXUS IS250
FajaDzieki kolego!
Pozdrawiam Kwiatek
Pozdrawiam Kwiatek
co znaczy drogi łancuch rozrzadu jak w bmw?? w moim bmw nie wymienia sie rozrzadu
co ile wymiana rozrzadu w mps i co to znaczy drogo? w STInwymiana rozrzadu to chyba 1200 za czesci czesci. to nie jest drogo...
wczesniej tez prosiłem o kogoś z ok. katoweic.. no wiadomo. chciałebym mpsa pomacac no i poczuc te 6.6 do setki
Jesli to nie problem to poprosze o PW w tej sprawie...
co ile wymiana rozrzadu w mps i co to znaczy drogo? w STInwymiana rozrzadu to chyba 1200 za czesci czesci. to nie jest drogo...
wczesniej tez prosiłem o kogoś z ok. katoweic.. no wiadomo. chciałebym mpsa pomacac no i poczuc te 6.6 do setki
- Od: 6 wrz 2009, 09:15
- Auto: bmw 530d
@darcyn
na razie odezwalo sie tylko 2 mps'owcow ktorzy bywaja w katowicach..
5 mln ludzi tu mieszka i nikt nie ma mps?
na razie odezwalo sie tylko 2 mps'owcow ktorzy bywaja w katowicach..
5 mln ludzi tu mieszka i nikt nie ma mps?
Blog Podwójna Ciągła najnowsze: Aktywna aerodynamika
darcyn napisał(a):co znaczy drogi łancuch rozrzadu jak w bmw?? w moim bmw nie wymienia sie rozrzadu oczko
W MPS-ie jest łańcuch rozrządu, tzn że się go reguluje nie ma wymiany chyba że zajechany.
darcyn napisał(a):poczuc te 6.6 do setki oczko
Przy zadbanym egzemplarzu może być nawet poniżej 6s.
Zoom-Zoom!
Faja napisał(a):darcyn napisał(a):poczuc te 6.6 do setki oczko
Przy zadbanym egzemplarzu może być nawet poniżej 6s.
pod warunkiem bardzo dobrego i mocnego startu z 4 łap
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
HARDLINE
- Od: 16 lip 2008, 19:57
- Auto: gh sport
(6mps)
kryystian napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=8CqEjXhK8pQ
tu bedzie chyba nawet mniej
i tak właśnie powinien wyglądać start czterołapa