Możesz spokojnie tu wrzucić np. z image shack'aarp007 napisał(a):pokazalbym wam fotki, ale obawiam sie, ze moja funkcjonalnosc konta nie pozwala na wklejanie zdjec ;–(
Mazda CX-7 (ER) – Opinie i Informacje
mam nadzieje, ze ten link zadziala (2 zdjecia):
http://picasaweb.google.com/bazyli73/NaDachu#
cheers,
http://picasaweb.google.com/bazyli73/NaDachu#
cheers,
- Od: 5 lip 2009, 10:02
- Auto: cx-7
O kurczaczki. Aż się ciepło zrobiło. Poobijana jak ulęgałka. Aż żal patrzeć.
A jak to się stało?
Poduchy powystrzelały?
Dowiedz się u dilera ile realnie musiałbyś czekać na nowy model bo może się okazać, że do sprzedaży nie będą mieli od razu.
A jak to się stało?
Poduchy powystrzelały?
Dowiedz się u dilera ile realnie musiałbyś czekać na nowy model bo może się okazać, że do sprzedaży nie będą mieli od razu.
Cx-7, 2.3 MZR Disi Turbo – 260KM Zoom-Zoom
- Od: 2 cze 2008, 17:34
- Auto: CX-7 Expression
Że tak powiem, żadna rewelacja niestety – dwa lata temu dachowałem Vectrą przy 80km/h i też bezproblemowo dało się otwierać drzwi, nikomu się nic nie stało. Samchód miał wtedy jakieś 7 lat i już trochę rdzy, gwiazdek jak dobrze pamiętam 3. Rolka (dachowanie) na najbezpieczniejszy rodzaj wypadku i nie ma się co zachwycać "solidnością" auta. Zderzenie boczne to prawdziwy test dla konstrukcji i jej solidności, przy takim zderzeniu masa auta staje się jego ogromną wadą – sugeruję to wziąść pod uwagę właścicielom SUVów...
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
jancio68 napisał(a):A jak to się stało?
Poduchy powystrzelały?
wyprzedzalem kolumne samochodow – dwie osobowki i dwa vany – jadac z lodzi do rawy maowieckiej. rozpoczynajac manewr, zauwazylem jak czerwona jetta wlacza sie do ruchu, wyjezdzajac z podporzadkowanej, z prawej strony i jedzie w kierunku rawy. po przejeacheniu ok. 300-400 m, na wysokosci drugiego vana, wyprzedziwszy obie osobowki i jeden z vanow, zauwazylem, ze jetta wlaczyla kierunkowskaz do skretu w lewo. ruszylem kierownica, aby zjechac na lewe pobocze (przynajmniej lewymi kolami) i wyminac ich. w momencie gdy bylem na wysokości jetty, oni ruszyli do skretu i uderzyli w tylne prawe drzwi. madzia wypadla z toru jazdy, obrucila sie bokiem i prostopadle do osi jezdni szla na prawe pobocze. skonczyl sie asfalt, przednie i tylne lewe kolo zlapaly pobocze, spadlem z nasypu, ktorym idzie droga, i dachowalem z obrotem wokol osi samochodu.
wyprzedzalem w terenie zabudowanym, wiec predkosc w momencie zdarzenia nie byla duza, ale sila wystarczajaca na wytracenie madzi z toru jazdy i nadanie rotacji.
policja nie miala wiekszych watpliwosci, ze kierowca jetty nie spojrzal w lusterko i nie upewnil sie, ze moze skrecac w lewo i uznala go winnym.
najlepsze w tej historii jest to, ze koles z jetty wsadzil przedni zderzak do samochodu i odjechal, po wszystkich formalnosciach, z miejsca wypadku a madzia jak wyglada widzicie...
dodatko musze przyznac, ze mialem mase szczescia – przydrozne drzewo minalem na mniej niz 1 m.
cheers,
ps: zadna poduszka ani kurtyna nie odpalila, rzeczoznawcy i laweciarze stwierdzili, ze bylo zbyt miekko – z nasypu spadlem prosto na zaorane pole.
przeczytaj opis zdarzenia jeszcze raz, ze zrozumieniem – powoli i dokladnie. jesli dalej, pomimo calego backgroundu bedziesz chcial napisac to, co napisales, to czytaj ponownie, do skutku. a jesli mimo kilkukrotnej lektury bedziesz uwazal, ze wina jest po mojej stronie, to proponuje, abys napisal sprzeciw do kpp brzeziny...
cheers,
cheers,
Uff, najważniejsze, że nic Ci się nie stało. Nowa CX-siódemka ma kilka ulepszeń – szczególnie wewnątrz, ale to raczej kwestia gustu
Brutalne to, co napisze, ale niejeden polski blacharz zrobiłby z tego jeszcze "salonówkę".
Globy napisał(a):Brutalne to, co napisze, ale niejeden polski blacharz zrobiłby z tego jeszcze "salonówkę"
To fakt – jeśli nie pójdzie na żyletki to za niedługo pojawi się pewnie na otomoto...
arp007 – mam rozumieć, że nie wyprzedzałeś na skrzyżowaniu??
Trusted computing – Yes or No?
brii napisał(a):arp007 – mam rozumieć, że nie wyprzedzałeś na skrzyżowaniu??
Teoretycznie mógł być to wjazd/wyjazd do posesji – ale ...
pewnie nie większa niż 50km/h –arp007 napisał(a):wyprzedzalem w terenie zabudowanym, wiec predkosc w momencie zdarzenia nie byla duza
arp007 napisał(a):kierowca jetty nie spojrzal w lusterko i nie upewnil sie, ze moze skrecac w lewo
Ewidentnie wina kierowcy Jetty w tym przypadku ale jest jeszcze jedna rzecz .<br> Mam wjazd do domu/bramy w mniej więcej podobny sposób ( teren zabudowany ,linia ciągła z miejscami do skretu w lewo) <br> ZAWSZE sygnalizuje zamiar skretu odpowiednio wcześniej -kontrolując w lusterku co się dzieje za mną . <br><b>Już kilka razy byłem "brany" z lewej strony</b>
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 15 kwi 2008, 13:42
- Auto: Mazda /Honda /Mercedes
Proszę nie kontynuować OT i resztę dyskusji przenieść na PW, dziękuję 
- Od: 16 lip 2008, 19:57
- Auto: gh sport
(6mps)
kryystian napisał(a):http://www.autokrata.pl/artykul/test-mazda-cx-7-2-3-mzr-turbo-7231
"Przy ostrzejszej jeździe w mieście 17 l na 100 km trzeba uznać
za normę"
Mam ciężką nogę, ale tej "normy" w mieście nie udało mi się osiągnąć. Tak powstają mity.[/b]
Cx-7, 2.3 MZR Disi Turbo – 260KM Zoom-Zoom
- Od: 2 cze 2008, 17:34
- Auto: CX-7 Expression
Ja nie mam ciężkiej nogi, a 300 km miasta wyszło 16.5 l. Wszystko zależy jakie odcinki się jeździ i jak często grzeje się silnik. Teraz mam 150 km po mieście i 15.5 l.jancio68 napisał(a):"Przy ostrzejszej jeździe w mieście 17 l na 100 km trzeba uznać
za normę"
Mam ciężką nogę, ale tej "normy" w mieście nie udało mi się osiągnąć. Tak powstają mity.
U mnie przez 300 km po W-wie wybiło średnie 15,9 l/100 km... bez oszczędzania 
zalatwianie formalnosci z ubezpieczalnia trwalo prawie 1,5 miesiaca, ale 8 dni temu odebralem nowa madzie.
srednie spalanie na pierwszym baku zamknelo sie w 13,7 l. zrobilem ok. 450 km, z czego 140 w drodze z Lodzi do Wa-wy. pozostale po Wa-wie.
cheers, a
srednie spalanie na pierwszym baku zamknelo sie w 13,7 l. zrobilem ok. 450 km, z czego 140 w drodze z Lodzi do Wa-wy. pozostale po Wa-wie.
cheers, a