Mazda MX-6 (GE) – Opinie
Faja, czemu akurat zależy Tobie na 4WS? Ten system jest ponoć dość awaryjny 
Zależy mi na innym napędzie niż przedni. W mx-5 zakochałem się chyba przez napęd na tylną oś, ale tylko 2 osobówka, mx-6 jest piękna i posiada 4x4, mój ojciec ma dwie efki z przednim napędem, powiem tylko tak że nie chce być mistrzem prostej, kocham zakręty, a napęd na tylną oś lub 4x4 pozwoli mi jeszcze bardziej pokochać łuki. No i po MPS-ie mam przedziwne wrażenie ze 4x4 ma więcej plusów niż minusów.
Ale mówisz o dyferencjałach, czyli coś w samym napędzie, czy o tej skrętnej osi tylnej?
Szkoda że teraz sprzedajesz auto, jak bym teraz kupował i to mx-6 nie zastanawiał bym się długo.
pawelMX6 napisał(a):Ten system jest ponoć dość awaryjny usmiech
Ale mówisz o dyferencjałach, czyli coś w samym napędzie, czy o tej skrętnej osi tylnej?
Szkoda że teraz sprzedajesz auto, jak bym teraz kupował i to mx-6 nie zastanawiał bym się długo.
Zoom-Zoom!
Faja ale 4WS to nie jest 4WD. Ona ma napęd tylko na przód. 4 WS to tylko obie osie skrętne.
na takiej zasadzie to działa na niczym więcej to jest FWD
tu przykład hondy prelude 4ws
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/p-bkdERaJE8&hl=pl&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/p-bkdERaJE8&hl=pl&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
na takiej zasadzie to działa na niczym więcej to jest FWD
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/p-bkdERaJE8&hl=pl&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/p-bkdERaJE8&hl=pl&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19
Ale wtopa Panowie, byłem pewny że ta os też jest napędzana.
Dziękuje bardzo.
Czyli nic mi innego nie pozostaje, mx-6 FWD i się pobawić w jakiś projekt przełożenia napędu, wiem dużo roboty, ale mam całe życie.
Bardzo dziękuje BratCukierka.
Pozdrawiam Faja.
Dziękuje bardzo.
Czyli nic mi innego nie pozostaje, mx-6 FWD i się pobawić w jakiś projekt przełożenia napędu, wiem dużo roboty, ale mam całe życie.
Bardzo dziękuje BratCukierka.
Pozdrawiam Faja.
Zoom-Zoom!
Basasael, 4WD było w GE, ale tylko z 626
Szczerze to wolałbym RWD w MX-6, aniżeli AWD 
Speed napisał(a):i tak bys nie polatał bokami ponieważ tylne kola dołączają się pod czas poślizgu przednich
W MPS-ie też tak jest, a polatać polatasz i to ładnie nawet
a to sprawia wielka przyjemność.
Swoja Droga nawet JDM-owskie Mx-6 nie miały AWD ani RWD?
Zoom-Zoom!
Faja napisał(a):Swoja Droga nawet JDM-owskie Mx-6 nie miały AWD ani RWD?
Niestety nie drogi kolego
Basasael, moim zdaniem zabrałby trochę klientów MX-5 i RX-7, a to nie byłoby na rękę koncernowi. MX-6 to taka "sportowa" odmiana 626, tutaj koncern celował.
Faja, marzeniem byłoby KL-ZE biturbo RWD w budzie MX-6 GE
Takie auto moim zdaniem stałoby się ikoną motoryzacji 
Faja napisał(a):Panowie znalazł ktoś niedawno jakieś konkretne i Ciekawe ogłoszenia Mazdy mx-6 2.5 V6 4WS?
Znalazłem.
A ma: uszkodzony 4WS, silnik kopci, sprzęgło spalone w nadkolach z tyłu dziury, rdza nawet na dachu, pobjany, bez klimatyzacj.i
Ile dasz za takie padło?
Hazu napisał(a):Ile dasz za takie padło?
tyle ile jest warte. Ale myślę że takie auto to może trafić do kogoś kto może dużo czasu poświecić swojej Mazdzie, np do mnie.
Speed napisał(a):nie bylo 4x4 w KL
no już mnie uświadomiono, ale to jest takie gdybanie "gdyby było".
Zoom-Zoom!
Hazu napisał(a):Znalazłem.
A ma: uszkodzony 4WS, silnik kopci, sprzęgło spalone w nadkolach z tyłu dziury, rdza nawet na dachu, pobjany, bez klimatyzacj.i
Ile dasz za takie padło?
To się nawet do sprzedania na części nie nadaje
- Od: 3 lut 2009, 22:18
- Auto: Mitsubishi Eclipse
Basasael napisał(a):A ma: uszkodzony 4WS, silnik kopci, sprzęgło spalone w nadkolach z tyłu dziury, rdza nawet na dachu, pobjany, bez klimatyzacj.i
Ile dasz za takie padło?
To się nawet do sprzedania na części nie nadaje
Dokładnie tak, bo inaczej już by była moja.
No cóż mx-6 , ze względu na cenę stało się w miarę dostępnym autem co zaowocowało tym że na allegro coraz więcej widać szrotów -po prostu te auta trafiają w nieodpowiednie ręce ,gdybym miał teraz kupować mx-6 to nie wiem czy cokolwiek bym znalazł ..Faja ta wydaję się ciekawa
http://moto.allegro.pl/item747098738_ma ... kazja.html i podobno z forum

- Od: 26 sie 2005, 07:39
- Auto: RX8 z z32se
Speed napisał(a):nie bylo 4x4 w KL , tylko z FS byl naped na wszystkie kola
był KL(-ZE) 4x4, ale tylko w Capelli GF (rynki azjatyckie RHD) i tylko z automatem... no i chyba tylko w kombi... ale tego pewny już nie jestem.
Na moje to KL 4x4 z manualem w GE jest wykonalny aczkolwiek dużym nakładem drutu i kasy. Połączenie 4WS z 4x4 jest niemożliwe chyba że przeszczepisz to ze Skya GTR – bo z tego co wiem to jedyne auto które posiada zarówno napęd na 4 koła jak i 4 koła skrętne.
A co do zasadności zakupu MX-6 z 4WSem i jego awaryjności. Ta awaryjność wynika ze zwyczajnego niedbalstwa. Poza tym tylna oś jest bardziej podatna na zabrudzenia i stąd brały się częste usterki czujników położenia kół. Mimo wszystko chyba nie ma większego lansu jak skręcające tylne koła razem z przednimi
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
Drinking wine and killing time