Części, które pasują z wersji europejskich do US spec.
Ja mam swieczki NGK platynowe jak znajde na PW ich symbol to napisze
EDIT: wiec swieczki mam NGK Laser PLatinum Premium typ PTR6D-13G a pod tym napisane jest 6989 – sa 2 elektrodowe i kosztowaly 210 PLN za komplet 6 szt. , a ori swieczki mialem Motorcraft Platinum AGSF 22FCM tez byly 2 elektrodowe.
EDIT: wiec swieczki mam NGK Laser PLatinum Premium typ PTR6D-13G a pod tym napisane jest 6989 – sa 2 elektrodowe i kosztowaly 210 PLN za komplet 6 szt. , a ori swieczki mialem Motorcraft Platinum AGSF 22FCM tez byly 2 elektrodowe.
- Od: 7 cze 2007, 08:51
kristofc napisał(a):No ja bardzo chetnie pare gratów bym wziął
edit
Justus: wg http://www.finishlineperformance.com/st ... hp?cat=364 do rocznika 2006 idą takie na przód
GPYB-33-28ZF-MV lecz niestety nie znalazlem zamiennika w PL , wiec pozostaje tylko import z US
edit
he he pasuja klocki z GH textar2458202
Tak tylko że TE klocki textara są droższe niż oryginały.
A z ten stronki to chyba tylko te GPYB-33-28ZF-MV są w miarę podobne ale w ciemno nie będę zamawiał jak w servisie od reki maja.
kristofc napisał(a):Pethro pisałem wyzej ze do 2006 pasuja od Mazdy GH
Nie pasują. Kolega ma chyba ta wersje co ja i nic co występuje w Polsce w zamiennikach do niej nie pasuje. No poza filtrem oleju.
Po zmianie świec potwierdzam ze u mnie tez jak u TOM'a były świeczki Motorcraft Platinum AGSF 22FCM i potwierdzam tez ze wymiana 3 [jakich?] świec to nie lada trud
i nie polecam tego dla kogoś kto nie ma czasu Ja sam tez planuje te 3 świece wymienić u mechanika bo jest tam trochę zabawy
- Od: 19 lip 2009, 22:59
- Auto: MAZDA 6 3.0 V6
Witam
Mam dzisij problem z moim autem po wymianie 3 przednich siwec auto normalnie odpaliło i jezdiło az do momentu gdy postanowiłem wieczorem podjechać do sklepu zaczęło strasznie stukac z pod maski nie wiem co to za odgłos ale donosil sie na cale osiedle Wiecie moze co to może byc
? Bo przeczuwam ze nic dobrego ;/ Nie jeżdżę i nie odpalam teraz auta czekam na poniedziałek i jakiś warsztat Czy to mozliwe zeby cos sie stalo od zmiany swiec jakis GAR nie chodzi
??
Prosze o POMOC
Mam dzisij problem z moim autem po wymianie 3 przednich siwec auto normalnie odpaliło i jezdiło az do momentu gdy postanowiłem wieczorem podjechać do sklepu zaczęło strasznie stukac z pod maski nie wiem co to za odgłos ale donosil sie na cale osiedle Wiecie moze co to może byc
Prosze o POMOC
jeżeli nie pali na jeden gar to nie będzie stukać- silnik by chodził nierówno z przerwami takimi.
pierwsza rzecz to sprawdź olej
Napewno nie wpadło nic do cylindra jak wymieniałeś te świece?, możesz określić skąd dochodzi dźwięk czy z góry silnika czy z dołu, czy jest wysoki czy niski ?, zwiększa sie częstotliwość wraz z wzrostem obrotów?
Nie wróży to nic dobrego jak mówisz że jest taki głośny
pierwsza rzecz to sprawdź olej
Napewno nie wpadło nic do cylindra jak wymieniałeś te świece?, możesz określić skąd dochodzi dźwięk czy z góry silnika czy z dołu, czy jest wysoki czy niski ?, zwiększa sie częstotliwość wraz z wzrostem obrotów?
Nie wróży to nic dobrego jak mówisz że jest taki głośny
- Od: 26 kwi 2009, 22:00
- Auto: Honda Accord 2,2 i-ctdi 2006
Do cylindra na pewno nic nie wpadło dźwięk dochodzi dokładnie jak otworzymy maskę to z ylniej czesci silnika po lewej stronie ale tam nawet swiec nie wymieniałem tylko te 3 przednie 3 kolejne czekaja na wymane w tygodniu, Są podejrzenia ze zapłon sie przestawił mam przynajmniej taka nadzieje.
Co do objawów to dzwiek tak jak mówiłem dochodzi z góry silnika jest wysoki i zwiększa sie częstotliwość ze wzrostem obrotów jutro jade na komputer zobaczę o co może chodzić
Co do objawów to dzwiek tak jak mówiłem dochodzi z góry silnika jest wysoki i zwiększa sie częstotliwość ze wzrostem obrotów jutro jade na komputer zobaczę o co może chodzić
Jak olej jest na full i nie pali się kontrolka CE, to może to być łańcuch rozrządu, zapłon jak piszesz lub popychacze.
NO wyszło REMONT silnika korbowód sie skrzywił w pierwszym cylindrze najprawdopodobniej zalały sie świece i nabrało sie za dużo benzyny w tłoku jak chciałem na popych odpalić to nie spaliła sie cała i wybuch skrzywił korbe ;/ ze tak powiem jestem ostro Wkurw....
No ale silnik jest juz w fazie rozbierania i teraz mam pytanie filtr oleju jaki podpasuje do naszych Mazd, macie jakieś EU które podejda czy trzeba zamawiać
No ale silnik jest juz w fazie rozbierania i teraz mam pytanie filtr oleju jaki podpasuje do naszych Mazd, macie jakieś EU które podejda czy trzeba zamawiać
W intercarsie mają. Nie trzeba sprowadzać. No to teraz pociągnie cie po kieszeni ten remont. Z drugiej strony mam nadzieje, że będziemy mieli już sprawdzony warsztat który nasze silniki będzie remontował.
wanbart napisał(a):filtr oleju jaki podpasuje do naszych Mazd
Filtron OP533/1
Kaizen Sushi Racing Team Polub nasz FP :)
-
jarek.ZE
- Od: 25 lis 2008, 01:19
- Auto: Mazda MX-5 NA B6 '93
Była:
Mazda3 BM PE 120KM '14
Rajdowe Clio F7P '91
Mazda mx-3 EC KLZE '91
Subaru Impreza WRX MY05
Mazda6 GG AJ '04
lub knecht OC288
Słuchajcie a co byście mi polecili wymienić w mojej Madzi. Jeżeli mam juz rozebrany silnik to przy okazji coś moger zrobić przejechane ma 110 000mil napewno to co wymienie to filtr oleju i olej, bo auto kupiłem 2 miesiące temu i nie wiem keidy wymieniał wcześniejszy właściciel. Myśle tez o wymianie filtru paliwa a dalej nie wiem moze wy wiecei z doświadczenia co warto jeszcze zrobic
To możesz zmienić uszczelniacze zaworów i wyczyścić smoka – wał korbowy do bardzo dokładnego sprawdzenia bo mógł się skrzywić !
Filtr paliwa jest prawdopodobnie w baku, ale jeszcze nie zmieniałem więc nie wprowadzam w błąd
Filtr paliwa jest prawdopodobnie w baku, ale jeszcze nie zmieniałem więc nie wprowadzam w błąd