Zgodnie z obietnica dorzucam fotorelacje.(moze sie komus przydac gdyby chcial zmieniac klocki i tarcze) U mnie blaszki sa w niezłym stanie rdzy nie bylo ale mimo wszystko wyczyscilem je.
Na poczatku proponuje kupic taki środek(smar miedziany) ,wd40,szmatka i co kto woli
Zacisk prawa strona(wiadome wyciagamy sprezynki i 2 hm nazwijmy to bolce)
Jak widac blaszki sa u mnie w niezlym stanie ale gdyby bylo duzo rdzy to polecam je dokladnie wyczyscic(łącznie z ta co jest malowana na czarno)
Gdy wyczyscimy blaszki,klocki,tarcze z rdzy to polecam psiknac w kazde miejsce gdzie jest laczenie ZACISK-BLASZKA-KLOCKI smarem miedzianym ale z rozsadkiem nie za duzo
Ja jeszcze rozmontowalem zacisk i wyczyscilem prowadnice , smar grafitowy wrecz niezbedny aby nam zacisk plynnie pracowal a nie byl zapieczony.
Gdy skocnzymy to klocki i reszta wracaja na swoje miejsce aha trzeba uwazac zeby ten smar nie polecial na tarcze bo moz enie byc halo.
Po zamontowaniu wyglada to tak (gdzie niegdzie widac ten smar miedziany – z tego co pisze na opakowaniu to woda go nie wyplucze ale jak to bedzie okaze sie w praniu a raczej jeździe)
Zeszlo mi z tym wszystkim 2h , smar kosztuje 21zl

,firma MOTIP
Dzieki za pomoc i pozdrawiam
Pozostalo mi juz tylko rozwiazac problem łancuszka wszelka pomoc wskazana
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... 08#1471708
Aha małe pytanko gdy przy wciskaniu sprzegla cos piszczy to jakim srodkiem nasmarowac mocowanie pedlau lub sprezyne powrotna psiknalem wd40 ale nie pomoglo.Pzdr