Mazda 3 – Dorabianie kluczyka Mazda 3

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez PawLad » 14 wrz 2009, 23:33

Dzięki za szybką odpowiedź! Spróbuje za to się jeszcze wziąć, może za drugim podejściem pójdzie. Zdjąć osłonki po prawej stronie na dole mówisz (piszesz :) ). Hmm no będe grzebał, jescze trochę peniam, bo tak wszystko ładnie wygląda:), jestem użytkownikiem M3 dopiero tydzień, miodzio autko! Jutro dorabiam kluczyk w ASO Bródno, Liwska 2 W-wa, bo kupiłem z jednym kluczykiem... Pzdr.
Zoom-Zoom
Początkujący

Od: 14 wrz 2009, 21:07
Auto: Mazda 3 BM 2016 2.0 PB MT 165 KM

Postprzez pabl0 » 15 wrz 2009, 08:49

PawLad daj znać jak z tym dorabianiem kluczyka. Madzia z USA czy z Europy ? Ile taka zabawa kosztuje w ASO?

Bo w super-zajeb.... ASO we Wrocku (jaremko) to jak im zadałem sprawę kluczyka to się nawet nie odezwali. Porażka...
Ostatnio edytowano 20 paź 2014, 10:27 przez widmo82, łącznie edytowano 1 raz
Powód: sprzatanie
http://allmazda.net/parts/ – katalog części do Mazdy 3 i nie tylko (diesel także)
Forumowicz

Od: 1 lis 2007, 11:47
Auto: 3 BK Y6 '07

Postprzez mik » 15 wrz 2009, 09:43

pabl0w AZauto.pl kluczyk z kodowaniem 507 zł, dodatkowy pilot 693 zł. Niestety też mam tylko jeden kluczyk i dorobię u innego machera koszt 350 zł a pilot od centralnego sobie odpuszczę.

Posiadacze kodów do immo ... oczywiście płacą mniej :–) no ale oczywiście nie należę do tego grona.
Forumowicz

Od: 9 lut 2009, 23:15
Auto: Mazda 3 1.6 2004

Postprzez pabl0 » 15 wrz 2009, 13:30

mik napisał(a):pabl0w AZauto.pl kluczyk z kodowaniem 507 zł, dodatkowy pilot 693 zł. Niestety też mam tylko jeden kluczyk i dorobię u innego machera koszt 350 zł a pilot od centralnego sobie odpuszczę.

Posiadacze kodów do immo ... oczywiście płacą mniej :–) no ale oczywiście nie należę do tego grona.

Czyli jeśli dobrze rozumiem za 350zł będziesz miał kluczyk którym otworzysz samochód i też go odpalisz ?
http://allmazda.net/parts/ – katalog części do Mazdy 3 i nie tylko (diesel także)
Forumowicz

Postprzez PawLad » 15 wrz 2009, 18:51

Dorobiłem dziś kluczyk. Za kluczyk surówka+ docięcie + wykasowanie dotychczasowego kodu "starego" kluczyka + zakodowanie na nowo dwóch kluczy zapłaciłem 429,36 zł. Mazda z Niemiec. Ale z tego co wiem i się dowiadywałem to są dwa typy transkodera, transpondera czy jak to tam się nazywa. Dzwoniłem w parę miejsc i jedna osoba podjęła się tematu poza ASO, ale z zastrzeżeniem jak nie będzie się trzeba podpinać pod komp, to mi skopiuje za 250 zł, no ale wtedy jakby poprzedniemu właścicielowi "przypadkiem" znalazł się kluczyk to bruuuuuuum... A tak mam nowe kody na dwóch kluczach.
Apropo wymiany żarówki w schowku, Tolek Tobie w takim razie brakuję lipka, mlecznej osłonki, która uniemożliwia dostanie się do oprawki żarówki. Trochę bez sensu rozwiązanie, jakby nie mogli zrobić tego demontowanego na zatrzaski czy cuś, i by było po sprawie... No chyba, że da się tą mleczną szybkę wyjąć jakoś bezkolizyjnie, a ja o tym nie wiem...
Ostatnio edytowano 15 wrz 2009, 18:54 przez PawLad, łącznie edytowano 1 raz
Początkujący

Postprzez pabl0 » 16 wrz 2009, 12:06

PawLad napisał(a):Dorobiłem dziś kluczyk. Za kluczyk surówka+ docięcie + wykasowanie dotychczasowego kodu "starego" kluczyka + zakodowanie na nowo dwóch kluczy zapłaciłem 429,36 zł. Mazda z Niemiec. Ale z tego co wiem i się dowiadywałem to są dwa typy transkodera, transpondera czy jak to tam się nazywa. Dzwoniłem w parę miejsc i jedna osoba podjęła się tematu poza ASO, ale z zastrzeżeniem jak nie będzie się trzeba podpinać pod komp, to mi skopiuje za 250 zł, no ale wtedy jakby poprzedniemu właścicielowi "przypadkiem" znalazł się kluczyk to bruuuuuuum... A tak mam nowe kody na dwóch kluczach.

A gdzie swój kluczyk dorabiałeś? Pilota też ?Rozumiem że ta kwota 250zł się odnosi do zaprogramowania nowego pilota ? Ten temat kluczyka to dla mnie czarna magia, a przymierzam się do zrobienia dodatkowego bo mam jeden.
Ostatnio edytowano 20 paź 2014, 10:27 przez widmo82, łącznie edytowano 1 raz
Powód: sprzatanie
Forumowicz

Postprzez PawLad » 16 wrz 2009, 17:54

A gdzie swój kluczyk dorabiałeś? Pilota też ?Rozumiem że ta kwota 250zł się odnosi do zaprogramowania nowego pilota ? Ten temat kluczyka to dla mnie czarna magia, a przymierzam się do zrobienia dodatkowego bo mam jeden.[/quote]

http://www.mazda.warszawa.pl/mazda,kontakt,6,0,6.html

Aso Mazda W-wa Liwska 2. Tam Ci wszystko powiedzą...
Początkujący