Od pewnego czasu pojawia mi się problem z którym nikt sobie nie potrafi poradzic.
W mojej mazdzie CX7 2008r (wersja USA) raz na jakis czas włancza się lampka kontrolna AT i automatyczna skrzynia biegów blokuje się na trzecim biegu. Po wyłączeniu silnika, problem znika.
Czy ktoś zna jakąs rade na powyższy problem? Albo ma podobne doświadczenie?
Pozdrawiam.
ola.
Kontrolka AT i blokada 3 biegu
Strona 1 z 1
Witam.
Mam podobny problem w mojej "trójce". Dokładnie jest tak jak u Ciebie, włącza się kontrolka AT i blokada na 3, jednak o przejechaniu kilkuset metrów i np. zatrzymaniu się na światłach kontrolka gaśnie. Byłem z tym u mechanika, podpiął po kompa i okazało się, że to sprzęgło hydrokinetyczne. Koszt wymiany to ok. 3500 PLN. W Krakowie w serwisie AUTO-MAT Sentyrz natomiast regenerują takie sprzęgła w cenie do 1500 netto. Cena ta dotyczy mojej M3 2.0 BK 2005 z 4-stopniową skrzynią biegów.
Możesz zadzwonić i się dowiedzieć ile by to kosztowało w przypadku CX'a.
Pozdrawiam.
Mam podobny problem w mojej "trójce". Dokładnie jest tak jak u Ciebie, włącza się kontrolka AT i blokada na 3, jednak o przejechaniu kilkuset metrów i np. zatrzymaniu się na światłach kontrolka gaśnie. Byłem z tym u mechanika, podpiął po kompa i okazało się, że to sprzęgło hydrokinetyczne. Koszt wymiany to ok. 3500 PLN. W Krakowie w serwisie AUTO-MAT Sentyrz natomiast regenerują takie sprzęgła w cenie do 1500 netto. Cena ta dotyczy mojej M3 2.0 BK 2005 z 4-stopniową skrzynią biegów.
Możesz zadzwonić i się dowiedzieć ile by to kosztowało w przypadku CX'a.
Pozdrawiam.
- Od: 28 maja 2009, 09:26
- Auto: Mazda 3 2.0 150KM 2005r. USA
w moim cx mialem to, dealer zrobil reflash w komuterze od skrzyni, i od tego czasu mam spokuj
- Od: 17 wrz 2008, 19:47
- Auto: Mazda CX-7 AWD GT
nie wiem, zrobili to w ramach gwarancji
- Od: 17 wrz 2008, 19:47
- Auto: Mazda CX-7 AWD GT
Strona 1 z 1