Myjk napisał(a):Nie wmówisz mi w żaden sposób, że studzienki są usiane tylko i wyłącznie na prawym, bo są po prostu na każdym pasie...
Pokaż mi gdzie tak napisałam
www.mazdaspeed.pl
Myjk napisał(a):Nie wmówisz mi w żaden sposób, że studzienki są usiane tylko i wyłącznie na prawym, bo są po prostu na każdym pasie...
Lukano napisał(a):jancio68 napisał(a):Bo prawy pas jest teraz do wyprzedzania. oczko
Jak w Anglii. W końcu u nas już też europa
S Ł O N E C Z K O napisał(a):Pokaż mi gdzie tak napisałam usmiech
2. "dziekowanie" awaryjnymi swiatlami (najpierw gosc sie przed ciebie wepchnie a potem jeszcze mryga – zgroza)
jancio68 napisał(a):Bo prawy pas jest teraz do wyprzedzania.
Myjk napisał(a):studzienki owszem są, ale na wszystkich pasach w mniej więcej takim samym natężeniu
FirebirdTransAm napisał(a):skąd ja to znam... dokładnie wczoraj cisnę sobie dtśką 130km/h lewym pasem, bo ruch dość duży i widze w lusterku, ze zbliza się auta jadące szybciej, więc migacz, i buch na srodkowy pas. Tyle ze tam akurat jakis idiota w matizie postanowil zmienic pas z prawego na środkowy, i wyprzedzał mnie z prawej strony... zabrako doslownie kilku centymetrów i byłby niemały karambol...
FirebirdTransAm napisał(a):dokładnie wczoraj cisnę sobie dtśką 130km/h lewym pasem, bo ruch dość duży i widze w lusterku, ze zbliza się auta jadące szybciej, więc migacz, i buch na srodkowy pas. Tyle ze tam akurat jakis idiota w matizie postanowil zmienic pas z prawego na środkowy
Siw-y napisał(a):Zgodnie z przepisami
Siw-y napisał(a):miej pretensję do siebie
chmooreck napisał(a):Jakbyś jechał prawym, wolnym pasem, to nikt by cię nie wyprzedzał prawą stroną. Akurat ile razy jechałem DTŚ'ką prawy skrajny pas zawsze był najmniej zatłoczony.
FirebirdTransAm napisał(a):tyle ze na lewych są częto równiejsze, i usytuowane na srodu pasa,
FirebirdTransAm napisał(a):a ja mogę mioec zawieszenie do wymiany po kilku takich studzienkach – wybór oczywisty...
FirebirdTransAm napisał(a):yle ze tam akurat jakis idiota w matizie postanowil zmienic pas z prawego na środkowy, i wyprzedzał mnie z prawej strony
FirebirdTransAm napisał(a):że mnie wyprzedzał z prawej strony? czyż wyśta ocipli?
Myjk napisał(a):FirebirdTransAm napisał:
że mnie wyprzedzał z prawej strony? czyż wyśta ocipli?
Może jednak zdaj prawo jazdy zanim komuś krzywdę zrobisz.
Myjk napisał(a):Jasne, masz dostępne jakieś statystyki na potwierdzenie swoich teorii?
Myjk napisał(a):Proponuję hulajnogę
FirebirdTransAm napisał(a):ahm, czyli chcesz powiedziec, ze popierasz wyprzedzanie z prawej, i ze jest to git i w ogole?!?
marakus napisał(a):Zastanawiam się tylko, czy ktokolwiek z was choć na jeden dzień zwolnił jeżdżąc po mieście, ustąpił komuś drogi, nawet gdy ten się brzydko wciskał, bez kierunku etc.,
chmooreck napisał(a):Parkuję równo i na jednym miejscu parkingowym.
chmooreck napisał(a):Używam kierunkowskazów.
chmooreck napisał(a):Nie wjeżdżam na skrzyżowanie jeśli nie mam możliwości jego opuszczenia.
chmooreck napisał(a):Jak ktoś jedzie lewym pasem, a prawy ma wolny używam długich – raz, jak jestem jeszcze na tyle daleko, żeby nie musieć zmieniać prędkości – wychodzę z założenia, że być może mnie nie widzi.
chmooreck napisał(a):Użycie przeze mnie klaksonu mogę policzyć na palcach jednej ręki
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości