manu napisał(a):koszt wymiany mały nie będzie
aaaaaaaaa no bo Ty masz:
CiTD
www.mazdaspeed.pl
Andrzej19 napisał(a):Wydaje mi się, że po wymianie na miększą sprzęgło powinno działać lżej
Andrzej19 napisał(a):To było by zbyt piękne – na postoju?
Andrzej19 napisał(a):najpierw chciałbym przedyskutować temat na forum, zanim norobię sobie roboty na cały dzień.
Tak , ratuje wymiana kompletu ( tarcza ,docisk,łozysko op. tylko oryginalne ) robiliśmy tę operację w kilku szostkach ( w tym mojej LF ) pedał pracuje miękko i nic nie szarpie....Andrzej19 napisał(a): Czy ktoś próbował takiej operacji
Riki napisał(a):pavlos wg. ASO w szóstkach PO liftingu problem ten już nie występuje
Westhub napisał(a):a moje problemy ze sprzeglem sie skonczyly...ukradli mi mazde w Dublinie.
s4v4g3 napisał(a):Witam kolegów, widzę, że nie tylko ja mam taki problemik:)
Chociaż może i mój jest ciut inny... mi szarpie tylko wtedy jak za szybko puszcze sprzęgło – wtedy jest szarpnięcie i taki stuk na skrzyni. Ale jak ciut dłużej przytrzymam sprzęgło – dosłownie sekundę to wsio jest ok.
P.S. mam pytanie odnośnie gwarancji – czy moje autko – 2004 rok (mam je od miesiąca) jest jeszcze na gwarancji? Czy mogę spokojnie podjechać do ASO (Wrocław) i bez obaw o koszta dać im samochodzik ? Chce sprawdzić czy rozrząd był wymieniony itp.
Pozdro dla wszystkich
Westhub napisał(a):.ukradli mi mazde w Dublinie.
Riki napisał(a):Riki ja niestety mam ten problem w moim po liftingowym aucie. Wiec problem pozostaje.
Enduro napisał(a):s4v4g3 napisał(a):Witam kolegów, widzę, że nie tylko ja mam taki problemik:)
Chociaż może i mój jest ciut inny... mi szarpie tylko wtedy jak za szybko puszcze sprzęgło – wtedy jest szarpnięcie i taki stuk na skrzyni. Ale jak ciut dłużej przytrzymam sprzęgło – dosłownie sekundę to wsio jest ok.
P.S. mam pytanie odnośnie gwarancji – czy moje autko – 2004 rok (mam je od miesiąca) jest jeszcze na gwarancji? Czy mogę spokojnie podjechać do ASO (Wrocław) i bez obaw o koszta dać im samochodzik ? Chce sprawdzić czy rozrząd był wymieniony itp.
Pozdro dla wszystkich
obawz powinnienes miec zawsze
bo mogą sprytnie stwierdzić że to wina użytkownika
a wg. mnie to sprzęgło jest lekko uszkodzone
i przez ten poslizg wytłumiasz to szarpanie, które wynika z luzów
ale to wg. mnie!
E.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6