Hieronim napisał(a):Nie bardzo rozumiem po co to wszystko wymieniac.
W moim przypadku chyba sam napinacz zalatwi sprawe- ewentualnie pasek jeszcze profilaktycznie
W silniku benzynowym tak , ale tutaj tez mowa była o dieslu a to zupelnie inna bajka.
www.mazdaspeed.pl
Hieronim napisał(a):Nie bardzo rozumiem po co to wszystko wymieniac.
W moim przypadku chyba sam napinacz zalatwi sprawe- ewentualnie pasek jeszcze profilaktycznie
Hieronim napisał(a):planuje wyjazd do chorwacji za jakis czas.. Nie wiem teraz czy wymienic ten napinacz czy nie...
.. PRzeraza mnie koszt holowania w razie awarii .. chyba trzeba bedzie to zrobic
mulder napisał(a):Natknąłem się ostatnio na napinacz do modelów po 2005 (RF7J-15-980), który wygląda bardzo podobnie jak do mojego modelu (RF5G-15-980A). I tu nasuwa się pytanie. Czy napinacz nowszy będzie pasował do mojego modelu?
zielak napisał(a):Jest taki sam na 100%. Sam kupiłem RF7J-15-980 i jest taki sam jak stary RF5G (uprzednio potwierdził do ASO Lublin).
Hieronim napisał(a):no podziekowałem im grzecznie mimo ze mnie zrobili w balona...
zamieniik z tego co wiem 380zl . Na SZCZESCIE SKRZYPIENIE SLYCHAC TYLKO PRZY RUSZANIU .. Narazie jezdze ..ale trzeba bedzie to wymienic bo wkruzajace jest..dla kogos kto lubi miec wszystko tip top
Proponuje jakis dobry serwis , z rozrzadem nie ma zartów .kamil7931 napisał(a):dodam ze nie jestem w tych klockach zbyt oblatany
AdamZ napisał(a):Dokładnie chodzi o "drive belt auto tensioner", co przetłumaczyłem jako "napinacz paska rozrządu"... może to tłumaczenie jest błędne, ja się na samochodach nie znam, więc jak coś to mnie popraw.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6