Witam wszystkich
Jak dostać się do żarówek podświetlenia deski rozdzielczej w maździe MPV, aby wymienić spaloną.w jakiej kolejności rozbierać, aby nie uszkodzić deski
Wymiana żarówki podświetlenia deski rozdzielczej w mazdzie MPV
Strona 1 z 1
Ostatnio edytowano 2 wrz 2009, 13:36 przez zygmunt.r65, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 18 maja 2009, 10:40
- Auto: MPV LW 2002 r 2,0D 16V 136 KM
LW 2002 rok silnik 2.0 D 136KM
Instrukcja wymiany:
1. Opuszczasz maksymalnie kierownicę
2. odkręcasz dwa wkręty ponad kierownicą (trzymające maskownicę ponad zegarami)
3. wyjmujesz maskownicę z zatrzasków, zaczynając od strony drzwi, do podważania dobrze jest użyć czegoś w miarę elastycznego żeby nie uszkodzić tapicerki
4. odkręcasz 4 śruby trzymające zegary
5. odchylasz zegary i odłączasz 3 wtyczki (albo dwie, nie pamiętam dokładnie)
6. masz zegary odłączone i możesz wymieniać żarówki, tylko najpierw zaopatrz się w nie
montaż oczywiście w kolejności odwrotnej.
1. Opuszczasz maksymalnie kierownicę
2. odkręcasz dwa wkręty ponad kierownicą (trzymające maskownicę ponad zegarami)
3. wyjmujesz maskownicę z zatrzasków, zaczynając od strony drzwi, do podważania dobrze jest użyć czegoś w miarę elastycznego żeby nie uszkodzić tapicerki
4. odkręcasz 4 śruby trzymające zegary
5. odchylasz zegary i odłączasz 3 wtyczki (albo dwie, nie pamiętam dokładnie)
6. masz zegary odłączone i możesz wymieniać żarówki, tylko najpierw zaopatrz się w nie
montaż oczywiście w kolejności odwrotnej.
otiks napisał(a):5. odchylasz zegary i odłączasz 3 wtyczki (albo dwie, nie pamiętam dokładnie)
3 wtyczki do odpięcia a po podłączeniu ponownym wykonany zostanie test zegarów (bez obaw wskazówki skaczą) standardowe żaróweczki do podświetlania, wyciągasz spalone z plastikowych "gwintów" i wciskasz nowe.
Była MPV
- Od: 31 lip 2009, 06:16
- Auto: MPV
Dzięki za informacje
wymieniłem żaróweczki, wchodzą zwykłe do oprawy R5, najpierw myślałem, że są zespolone z oprawkami bo oryginalne bardzo mocno siedziały w oprawach.
wymieniłem żaróweczki, wchodzą zwykłe do oprawy R5, najpierw myślałem, że są zespolone z oprawkami bo oryginalne bardzo mocno siedziały w oprawach.
Strona 1 z 1