regulacja swiatel
Strona 1 z 1
mieszkam teraz w niemczech i wlasnie wrocilem z przegladu jak wiecie tu jest on bardzo dokladny i wlasnie mnie nie przepuscil bo nie mam regulacji swiatel.Gdzie ta regulacja wogule jest bo nigdzie jej nie umiem znalesc w srodku?Kable jakies sa pod maska ale w srodku nic nie ma.Gdzie mam tego szukac?
- Od: 11 maja 2009, 22:11
- Auto: 323f 1.8 16v BA 96r
Pokrętło do regulacji elektrycznej powinno być po prawej stronie kolumny kierowniczej, obok pokrętła do regulacji podświetlenia. A do ręcznej regulacji potrzebny jest klucz chyba 8 albo 10 nasadowy na przedłużce. A nie przepuścili dlatego, że regulacji nie mogli znaleźć, czy dlatego, że były źle ustawione. Bo chyba na przeglądzie to oni powinni ustawić światła, bo sam to niby jak masz to zrobić bez odpowiednich przyrządów.
- Od: 12 paź 2008, 22:43
- Auto: 323f BA 1.8 TURBO '96
adamax4 napisał(a):A do ręcznej regulacji potrzebny jest klucz chyba 8 albo 10 nasadowy na przedłużce
Mozliwe ze zalezy to od producenta swiatel i od rocznika , u mnie jest potrzebny jest srubokret krzyzakowy
- Od: 3 cze 2008, 21:58
- Auto: Mazda 323F BA1.8
Nie przepuscili bo nie ma elektrycznego ustawiania swiatel a w niemczech jest to wymagane.Ale najlepsze jest to ze tego poprostu nie ma w seryjnym wyposazeniu wiec nie moglem tego znalesc.Bylem wlasnie serwisie mazdy i mi juz wszystko wytlumaczyli poprostu wszystkie auta ktore pochodza z Niemiec musza to miec a moja mazda jest ze Szwajcarii i poprostu tego nie ma w wyposazeniu.Nawet w ksiaze serwisowej pisze ze tylko niektore modele sa wyposazone w elektryczne ustawianie swiatel.Cymbal kazal mi wszystko wymienic i zrobic elektryczne ustawianie swiatel bo inaczej mnie nie przepusci.Tylko wiedzie jakie to sa koszty.
- Od: 11 maja 2009, 22:11
- Auto: 323f 1.8 16v BA 96r
cos w tym jest bo moja jest sprowadzana z Holandi i tez nie mam elektrycznej regulacji swiatel.....
- Od: 18 mar 2008, 16:34
- Auto: Była Mazda 323F 1.8 , LPG Koltec
Teraz Honda Accord 2.4 190KM Benzyna+LPG i Mazda 3 2.0 benzyna
Strona 1 z 1