Dysuksja nad organizacją megaspota '05

Postprzez LoB » 20 cze 2005, 19:35

niqs napisał(a):bylismy na spocie w skorzecinie, bez lotniska

smieszy mnie taka wizja spotu......jak ktos chce pogadac to moze to zrobic na forum albo chacie nie trzeba sie spotykac <glupek2>
Obrazek
6,2s –> 100km/h
Forumowicz

Od: 11 lut 2004, 00:59
Auto: Coupe R6

Postprzez nemi » 20 cze 2005, 19:39

LoB napisał(a):smieszy mnie taka wizja spotu......

a mnie nie śmieszy
Forumowicz

Od: 21 sie 2004, 14:20

Postprzez XsiX » 20 cze 2005, 19:54

LoB napisał(a):jak ktos chce pogadac to moze to zrobic na forum albo chacie nie trzeba sie spotyka

śmieszy mnie taki tok rozumowania
jeżeli według Ciebie rozmowa na czacie czy forum
równa się rozmowie w rzeczywistości to nie mam więcej pytań... :|
Forumowicz

Od: 20 paź 2003, 09:33
Auto: CA KF '92 MTX

Postprzez bajer0 » 20 cze 2005, 19:56

Dobra Panowie, zacznimy dzialac, bo nici beda. Kazdy, kto w okolicy zna jakies lotnisko, niech podjedzie, wypyta co i jak i czym predzej da znac. Do konca tygodnia n.p. bedziemy zbierac informacje, po czym wybierzemy najlepsza mozliwosc (chodzi o lokalizacje, ceny, termin itp). Postawmy sobie jakis deadline, bo inaczej do grudnia bedziemy ustalac.

Peace
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
Forumowicz

Od: 26 sie 2004, 13:11
Auto: 626 GF FS `98

Postprzez Waluś » 20 cze 2005, 19:58

bajer0 napisał(a):zacznimy dzialac
Fotorelacje z napraw 626 GD
Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia...
Forumowicz

Od: 21 lis 2003, 20:48
Auto: GJ SH01, a rekreacyjnie niebieskie 1300 ccm na dwóch kołach

Postprzez LoB » 20 cze 2005, 22:04

XsiX napisał(a):śmieszy mnie taki tok rozumowania
jeżeli według Ciebie rozmowa na czacie czy forum
równa się rozmowie w rzeczywistości to nie mam więcej pytań

hehe chyba jednak zbyt powaznie podszedles do tego co napisalem.... bylo to w formie zartu.......co nie zmienia faktu iz wedlug mnie spot bez lotniska staje sie na dluzsza mete po prostu nudny i zamienia sie tak naprawde w wycieczke weekendowa z ta roznica ze nie przyjezdzacie na nia autobusem a mazdami :P

a jak ktos potrzebuje jechac na odpoczynek ...opalanie...kapanie w jeziorku......zwiedzanie itp ..to niech jedzie na wakacje bo w 3 dni trudno odpoczac :P
Obrazek
6,2s –> 100km/h
Forumowicz

Od: 11 lut 2004, 00:59
Auto: Coupe R6

Postprzez XsiX » 20 cze 2005, 22:26

LoB napisał(a):hehe chyba jednak zbyt powaznie podszedles do tego co napisalem.... bylo to w formie zartu.....

hehe wzajemnie <lol>

wiadomo że najlepszym rozwiązaniem byłoby lotnisko dla prób sprawnościowych+fajne miejsce na nocleg
jeżeli nie będzie którejś z tych rzeczy to zapewne część klubowiczów na takim zlocie się wogóle nie pojawi :|
niestety z tego co widać miejsca na zrealizowanie tego przedsięwzięcia praktycznie się skończyly
pozostaje chyba tylko dowiedzieć się czegoś więcej o możliwości wynajmu lotniska w rykach
Forumowicz

Od: 20 paź 2003, 09:33
Auto: CA KF '92 MTX

Postprzez krzynio » 20 cze 2005, 22:35

XsiX napisał(a):
LoB napisał(a):hehe chyba jednak zbyt powaznie podszedles do tego co napisalem.... bylo to w formie zartu.....

hehe wzajemnie <lol>

wiadomo że najlepszym rozwiązaniem byłoby lotnisko dla prób sprawnościowych+fajne miejsce na nocleg
jeżeli nie będzie którejś z tych rzeczy to zapewne część klubowiczów na takim zlocie się wogóle nie pojawi :|
niestety z tego co widać miejsca na zrealizowanie tego przedsięwzięcia praktycznie się skończyly
pozostaje chyba tylko dowiedzieć się czegoś więcej o możliwości wynajmu lotniska w rykach

i podjechać nad FIRLEJ i mamy full opcję :D
Mniam GTR ;) 1,3 bara to brrrrrr jedyne 300KM
Forumowicz

Od: 19 lis 2003, 12:32
Auto: wściekłe 323 GTR :) i mniej wściekłe 323 GTR :)))

Postprzez Waluś » 20 cze 2005, 22:36

krzynio323f napisał(a):i podjechać nad FIRLEJ i mamy full opcję

ooo i aż miło posłuchać
No to już zapytowywać co z tymi Rykami
Fotorelacje z napraw 626 GD
Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia...
Forumowicz

Od: 21 lis 2003, 20:48
Auto: GJ SH01, a rekreacyjnie niebieskie 1300 ccm na dwóch kołach

Postprzez niqs » 20 cze 2005, 23:10

bajer0 to o czym mowisz to borki a to juz bylo przerabiane brak miejsc bo wladza za pozno sie za to wziela.
co do lodzi to chyba nie myslisz o lublinku????????
bo miedzy samolotami ja bym scigac sie nie chciala a poza tym zakaz wjazdu jest, przeciez to prawie normalne lotnisko, chyba ze jest jeszcze jedno o ktorym nic nie wiem hahaha

LoB na ilu spotach ty byles takich kilku dniowych ze sie nudziles???????
lotnisko naprawde nie jest konieczne do tego aby sie super bawic tak naprawde to te mazdy znamy juz na wylot i nie trzeba ich ogladac, ze sciganiem jest to samo, czesto wiadomo bylo kto wygra zanim ruszyli, ile jeszcze mozna tak sie bawic- zamiast spotkac sie i pogadac o normalnych sprawach, wlasnie forum i chat jest po to by dzielic sie uwagami o mazdach a w realu mozna pogadac calkiem fajnie o jesio innych rzeczach...
Internetowy Klub MAZDAspeed
www.mazdaspeed.pl
Szkoła Narciarska www.janosikski.pl
Forumowicz

Od: 21 paź 2003, 13:53
Auto: najpiękniejsze :)

Postprzez bajer0 » 20 cze 2005, 23:26

niqs napisał(a):bajer0 to o czym mowisz to borki a to juz bylo przerabiane brak miejsc bo wladza za pozno sie za to wziela.

sorry, nie wiedzialem :P

niqs napisał(a):o do lodzi to chyba nie myslisz o lublinku??
zakaz wjazdu jest, przeciez to prawie normalne lotnisko

no ale tak naprawde wykorzystywany jest tylko jeden pas (bardzo molo samolotow tam lata) i n.p. co czwartek organizowane sa rozne pokazy, wyscigi itp. Przyznam, ze nie bylem osobiscie i nie wiem jak to jest rozwiazane, ale na 100% lotnisko zajmuja w kazdy wieczorny czwartek samochody

niqs napisał(a):bo miedzy samolotami ja bym scigac sie nie chciala a poza tym

łeeee, to tylko Ja jestem tak pierdo.. ze mi sie taki pomysl podoba :D:D:D
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
Forumowicz

Od: 26 sie 2004, 13:11
Auto: 626 GF FS `98

Postprzez nero » 21 cze 2005, 00:02

bajer0 napisał(a):no ale tak naprawde wykorzystywany jest tylko jeden pas (bardzo molo samolotow tam lata) i n.p. co czwartek organizowane sa rozne pokazy, wyscigi itp. Przyznam, ze nie bylem osobiscie i nie wiem jak to jest rozwiazane, ale na 100% lotnisko zajmuja w kazdy wieczorny czwartek samochody

nie no prosze – nie pisz tu takich głupot. Spot o ktorym piszesz odbywa sie na PARKINGU przed lotniskiem wiec moim zdaniem jesli nie wiesz to nie pisz ze na 100% bo to nieprawda.
Ciekawe kto wyrazil by zgode na wjazd samochod co czwartek na pas jezeli nawet jak byly organizowana cwiartka przez Policje mozna bylo tylko wejsc pieszo na sam poczatek pasa ...
Obrazek
Forumowicz

Od: 23 wrz 2004, 21:48
Auto: Mazda MX-3 1.6 16V

Postprzez Anade » 21 cze 2005, 06:24

bajer0 napisał(a):Niedaleko Piotrkowa jest Sulejówek, a tam zalew, las i wszystko co chcemy Wchodzi w gre taka możliwość

Niebardzo byłem tam jakieś 2 tygodnie temu i wszystkie miejsca w weekendy do września zajęte :(
Anade :)
Forumowicz

Od: 28 lut 2005, 14:48
Auto: 323f BA 1.5 Z5 r. 95

Postprzez Xionc » 21 cze 2005, 07:54

Paruszając kwestię spotu bez lotniska to osobiście mi to lotto. Jest ciepło, są wakacje ja chcę nad jeziorko i koniec, piwko, grill, plaza, foczki, syrenki i krol plazy hahaha Jak w Firleju sa miejsca i termin to nie ma co sie wachac, polowa lipca jest nasza. Nawet sobie piatek wolny wezme zeby wczesniej tam byc :)
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)

Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
statusTest
Forumowicz

Od: 2 cze 2004, 23:25
Auto: Mazda CX-7 2.3T AT AWD '08

Postprzez Paweł » 21 cze 2005, 09:04

XsiX napisał(a):pozostaje chyba tylko dowiedzieć się czegoś więcej o możliwości wynajmu lotniska w rykach

Zgodnie z tym co powiedzial czlowiek z Automobilklubu Lubelskiego – organizator Rajdu Krolewskiego, ktory mial miejsce m.in. na lotnisku w "Rykach", w tej chwili lotnisko zmienia po raz kolejny wlasciciela (proces w trakcje zalatwiania formalnosci) i najprawdopodobniej nie bedzie juz tak latwej (?) mozliwosci wynajecia go. Podobno policja czesciej sprawdza, czy nie nastapilo wtargniecie na teren. Natomiast do tej pory wszelkie rozmowy na temat wynajecia najlepiej bylo zaczynac od kontaktu z wojtem Ulezy lub Nowodworach.
the right man in the wrong place...
gasoline
Zarząd – Prezes

Od: 20 paź 2003, 15:13
Auto: 4FH0VL CAJA '09
256 B4204T35 '17

Postprzez Anade » 22 cze 2005, 06:43

może jednak wobec braku miejsca i strasznie uciekającego czasu podłączyć się jak to było proponowane pod Festiwal Motoryzacji w Bydgoszczy ???
Bo prawdą jest że spot ogólnokrajowy z wynajęciem lotniska, ośrodka, parkingów itp załatwia się na początku roku kiedy są jeszcze miejsca.
Rozglądałem się troche po swojej okolicy i zabardzo nie znalazłem miejsca z jakims starym mało używanym lotniskiem. Mamy dwa w Katowicach i Gliwicach ale oba są czynne i raczej praktycznie cały czas w użyciu.
Na temat tego w Gliwicach prawdopodobnie więcej będzie wiedział LoB :)
Anade :)
Forumowicz

Od: 28 lut 2005, 14:48
Auto: 323f BA 1.5 Z5 r. 95

Postprzez Gajnek » 22 cze 2005, 10:30

Lotnisko u nas jest ale płytowo-trawiaste i mozna tylko zawieche sobie rozwalic.
Edit by mod: Rozmiar samej fotografii/grafiki w podpisie (i całego podpisu) jest jasno określony w temacie FAQ przyklejonym w każdym z działów. Proszę o przestrzeganie zaleceń.
Forumowicz

Od: 12 maja 2005, 21:00
Auto: Mazda 626 cronos 2.0i 95r.

Postprzez ravo » 22 cze 2005, 12:16

Anade napisał(a):jak to było proponowane pod Festiwal Motoryzacji w Bydgoszczy

popieram juz wczesniej mowilem o tym
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Od: 26 gru 2003, 13:24
Auto: Trophy & F1 R26

Postprzez Crimer » 22 cze 2005, 12:21

Jestem stanowczo na nie :|

Poza tym CT udało sie wynająć lotnisko w Rykach
http://forum.calibra-team.pl/viewtopic. ... highlight=
a także fajny ośrodek oddalony 30km od Lublina
http://forum.calibra-team.pl/viewtopic. ... sc&start=0

Tylko ktoś sie musi tym zająć bo narazie to jeden patrzy na 2-go <jelen>
Proponuje abo ktoś z Wa-wy lub Lublina blirzej zainteresował sie tym tematem <killer>
Obrazek
Mazda Xedos 9 – jeszcze zawita...
Forumowicz

Od: 23 kwi 2004, 19:43
Auto: Mazda 3

Postprzez Marcin783 » 22 cze 2005, 13:23

Jeżeli jest to w okolicach Lublina to może Smirnoff :D będzie miał troszkę czasu aby się tym zająć :) ( my daliśmy Tco_tm namiary na klienta od lotniska w Białej Podlaskiej i kontakt do osoby odpowiedzilnej za lotnisko wojskowe w Nowym Mieście nad Pilicą – jak bedziemy zainteresowani po sprawdzeniu nawierzchni to podadzą nam cenę za wynajecie).
Pozdrowionka
Marcin783
1997-2003 Fiat 126, Fiat TIPO, VW Golf I, Fiat PUNTO
10/2003-06/2004 626 GE 2,0
07/2004-10/2006 MX-6 2,5
08/2006- 3S 2,3
06/2007-12/2007 VW Golf III 1,8
10/2007- Nissan Primera P11 Kombi 2,0
12/2007-07/2008 Seat Leon 1,9
Forumowicz

Od: 24 paź 2003, 21:15
Auto: Mazda 3S