Dysuksja nad organizacją megaspota '05

Postprzez ravo » 19 cze 2005, 15:31

a ten tor w kielcach http://youngtimer.pl/www/spotkania/torkielce/index.html
Tor Kielce w Miedzianej Górze.

nemi napisał(a):Dla mnie mogą być i te Kielce...

to o tym samym mowimy ??
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Od: 26 gru 2003, 13:24
Auto: Trophy & F1 R26

Postprzez Grzyby » 19 cze 2005, 16:18

Ravo, prawie.
Mówimy o lotnisku w Masłowie (4km od Kielc).
Co do toru w Miedzianej Górze , bo o nim piszesz to na pewno nie ma wolnych terminów (info od tco). Zresztą, tam są giełdy samochodowe.
Przejrzyj moje posty to będziesz wiedział dokładnie o czym dyskutujemy.
pozdr.
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez LoB » 19 cze 2005, 16:20

nemi napisał(a):LoB podaj propozycję rozwiązania tematu. Wszystkim się nie dogodzi Był czas na przygotowania i badziewie – teraz to polega na wymyśleniu planu B.

Planem B moga byc Ryki i tylko Ryki w takiej formie jak byly do tej pory... a jak ktos ma ochote pozwiedzac krajobrazy okolicznych wiosek to nikt mu nie broni...ale po co zaraz angazowac w to caly klub i ukladac w ten sposob plan...
Jerry napisał(a):No ja żesz nie [tiiit], to siedz w domu i nie ruszaj dupska

po co tyle agresji ??..... z takim nastawieniem to mozesz zrobic sobie spota JEDNOOSOBOWEGO....

To jest Klub mazdy a nie globtrotera ....wedlug mnie plan spota powinien zawierac...lotnisko (czyli te wszystkie konkurencje zwiazane z SAMOCHODAMI + jakies grille , rozmowy itp) i impreze wieczorna... i tyle... jak ktos ma ochote na wycieczki z rodzinka ...to chyba nie klub ku temu...
Obrazek
6,2s –> 100km/h
Forumowicz

Od: 11 lut 2004, 00:59
Auto: Coupe R6

Postprzez Achemenid » 19 cze 2005, 17:01

nemi napisał(a):Achemenid czy to znaczy, że kontaktowałeś się z nimi?

TAK . wlasciciel Manesu ma teren ogrodzony ok.2ha jest to w poblizu zamku na stronie od wisly .
http://www.janowiec.com/manes.html

To miejscie to wiem ze mozna natychmiast zorganizowac spotkanie ,ale jak sa inne mozliwosci to niech ktos dopnie do konica miejsce bo tylko jest dyskusia co sie komu nie podoba i pobozne zyczenia ( lotnisko ) a miejsca na spot niema .
Forumowicz

Od: 20 cze 2004, 15:39
Auto: Mazda 626GW FS 2.0L 98.

Postprzez SimoneuS » 19 cze 2005, 17:15

słuchajcie.... jest propozycja następujaca.........

lotnisko Tomkolewo k/Grodziska Wielkopolskiego. Ośrodek taki sam jak Bednary. Od Poznania jakieś 70 km na zachód niestety. W tym miejscu najprawdopodobniej (na jakieś 70%) Toyota Sport (Supra, MR2, Celica) będą robili spota 6-7 sierpnia.
Chcą nas zaprosić na niedziele, czyli 2 dzień ich spota. Wjazd na lotnisko będzie prawdopodobnie za darmo. Wiem, że to w sumie kijowe warunki, bo większość, jak i ja wolałaby spędzić razem sobote i niedziele. Co o tym sądzicie....? Jak dla mnie to taka sobie propozycja.....mieszkam blisko, więc mogłoby być, ale jak inni mają 500km, to już nie jest tak kolorowo. W pobliżu nie ma jeziorka.
Edit by mod: Rozmiar samej fotografii/grafiki w podpisie (i całego podpisu) jest jasno określony w temacie FAQ przyklejonym w każdym z działów. Proszę o przestrzeganie zaleceń.
Forumowicz

Od: 11 lis 2003, 20:57

Postprzez mbmaster » 19 cze 2005, 17:21

Ja obstawalbym przy Rykach, bo jest w centralnej Polsce.

Moze by tak krotka ankiete... miejsce pobytu, termin
Forumowicz

Od: 19 sie 2004, 23:26
Auto: Mazda RX-8

Postprzez SimoneuS » 19 cze 2005, 17:27

faktycznie centrum jak cholera.......ale to już nie o to chodzi...załatwiajcie
Edit by mod: Rozmiar samej fotografii/grafiki w podpisie (i całego podpisu) jest jasno określony w temacie FAQ przyklejonym w każdym z działów. Proszę o przestrzeganie zaleceń.
Forumowicz

Od: 11 lis 2003, 20:57

Postprzez XsiX » 19 cze 2005, 17:35

mbmaster napisał(a):Moze by tak krotka ankiete... miejsce pobytu, termin

myślę że nie jesteśmy w aż tak komfortowej sytuacji żeby można tworzyć ankietę :P
Forumowicz

Od: 20 paź 2003, 09:33
Auto: CA KF '92 MTX

Postprzez mbmaster » 19 cze 2005, 17:40

No Ok. To ktos z klubu niech ustali nowe miejsce, termin itd.
Forumowicz

Od: 19 sie 2004, 23:26
Auto: Mazda RX-8

Postprzez Smirnoff » 20 cze 2005, 02:45

SimoneuS napisał(a):słuchajcie.... jest propozycja następujaca.........

lotnisko Tomkolewo k/Grodziska Wielkopolskiego. Ośrodek taki sam jak Bednary. Od Poznania jakieś 70 km na zachód niestety. W tym miejscu najprawdopodobniej (na jakieś 70%) Toyota Sport (Supra, MR2, Celica) będą robili spota 6-7 sierpnia.
Chcą nas zaprosić na niedziele, czyli 2 dzień ich spota. Wjazd na lotnisko będzie prawdopodobnie za darmo. Wiem, że to w sumie kijowe warunki, bo większość, jak i ja wolałaby spędzić razem sobote i niedziele. Co o tym sądzicie....? Jak dla mnie to taka sobie propozycja.....mieszkam blisko, więc mogłoby być, ale jak inni mają 500km, to już nie jest tak kolorowo. W pobliżu nie ma jeziorka.

Dokładnie, SimoneuS – jak jechać 500km to nie na 1 dzień, bo się to mija z celem. Oprócz Ryk i lostniska pod Kielcami, jest podobno jakieś lotnisko w okolicach Białej Podlaskiej – mieszkańcy tamtej okolicy pewnie wiedzą o co chodzi, ja wiem to ze słyszenia – mysle, ze warto sprawdzić ten temat.
Pozdrawiam
SM
Forumowicz

Od: 20 paź 2003, 17:16
Auto: ma$da CA KL-ZE – już nie ;) & CA B6

Postprzez Paweł » 20 cze 2005, 08:27

Za chwile dzwonie (po raz kolejny) do Maslowa, wiec jesli dyrektor aeroklubu wrocil do pracy, bedziemy wiedzieli, czy ta opcja w ogole wchodzi w gre i na jakich warunkach.
the right man in the wrong place...
gasoline
Zarząd – Prezes

Od: 20 paź 2003, 15:13
Auto: 4FH0VL CAJA '09
256 B4204T35 '17

Postprzez niqs » 20 cze 2005, 11:04

na stronie 18 tego watku jest napisane dokladnie co mysle na temat tego ogolnopolskiego spota
Popieram w 100% Jerrego i Speca.
Jestem nawet juz pewna ze nic nie wypali bo propozycje ktore padaja sa coraz bardziej abstrakcyjne.
Zastanawiam sie tylko nad jednym.
w 2003 roku bylismy na spocie w skorzecinie, bez lotniska!!!!!!!!!!!!!
3 dni sie bawilismy pilismy piwko grillowalismy, jezdzilismy i jedynym problemem byl brak pogody ale w sumie i tak nikt tego nie zauwazyl poprostu do tego jeszcze bysmy lezeli na plazy i sie kapali w jeziorku ( hihi niektorzy i tak to robili nawet burza im nie przeszkadzala)
A wy teraz kombinujecie i przekombinowaliscie na maxa
bo musicie miec lotnisko?????????
ile jeszcze bedziecie sie scigac jak dzieci czy na takim spocie nie nalezy intregrowac sie troszke inaczej?????????????
najwazniejszym wazym argumentem jest za kazdym razem lotnisko!!!!!!!!!!
i teraz pewnie mnie skrytykujecie bo powiecie no tak baba to nie wie co to sciganie szybka jazda ale wiem wiem doskonale tylko kurcze ile bedziecie na tym lotnisku !!!!!!!!!!!!!!!!! godzine dwie trzy i i tak zacznie sie siedzenie picie gadanie wiec olejcie to lotnisko w koncu.
Internetowy Klub MAZDAspeed
www.mazdaspeed.pl
Szkoła Narciarska www.janosikski.pl
Forumowicz

Od: 21 paź 2003, 13:53
Auto: najpiękniejsze :)

Postprzez Anade » 20 cze 2005, 11:11

popieram niqs może juz pora rozejzeć się z jakimś ośrodkiem nad jeziorem i tam zorganizować spota bo prawda jest taka ze już prawie lipieć i z rezerwacją noclegów bedzie coraz gorzej :(
Anade :)
Forumowicz

Od: 28 lut 2005, 14:48
Auto: 323f BA 1.5 Z5 r. 95

Postprzez Morder » 20 cze 2005, 15:05

a ja nie popieram.
Nie wiem czy trafiliście, bo to jest klub motoryzacyjny. Rozumiem, że wskazane jest wspólne biesiadowanie (co zawsze robimy) ale moim zdaniem powinno być poprzedzone wątkiem czysto związanym z autami. W końcu chyba to nas łączy w ugrupwanie zwane klubem. Ja nie wyobrażam sobie spotkania bez szaleństw na lotnisku.
Jeśli nie interesują Cię Niqs'iu dyscypliny związane z motoryzacją to chyba nie trafiłaś do odpowiedniego miejsca...
Forumowicz

Od: 20 paź 2003, 09:07
Auto: MX-3

Postprzez Anade » 20 cze 2005, 15:16

Morder

nikt nie neguje tego ale zamiłowanie do motoryzacji to nie tylko wyścigi :) a przedewszystkim czasu jest coraz mniej na zorganizowanie takiego spotu zeby wszystkim dogodzić – czyli żeby było lotnisko, las, jezioro, domki itp rzeczy :). A co do szaleństw na lotnisku to napewno dużo osób chce a i niestartująca część chetnie pokibicuje i poogląda :)
Anade :)
Forumowicz

Od: 28 lut 2005, 14:48
Auto: 323f BA 1.5 Z5 r. 95

Postprzez Paweł » 20 cze 2005, 15:16

Aeroklub Kielecki w letnie weekendy jest calkowicie oddany lotnictwu. Niestety mazdy nie lataja.
the right man in the wrong place...
gasoline
Zarząd – Prezes

Od: 20 paź 2003, 15:13
Auto: 4FH0VL CAJA '09
256 B4204T35 '17

Postprzez niqs » 20 cze 2005, 15:33

twoja zlosliwosc morda jest cudowna.
wiem gdzie trafilam i co najwazniejsze swiadomie, a co do spota w skoju to sie nie wypowiadaj bo tam nie byles, wariactwa mazdami tez byly
uwazam tylko ze czasu jest coraz mniej a o wolnym lotnisku gdziekolwiek morda to se mozesz pomarzyc, chyba ze cos zarezerwowales o czym nie wiemy.
Tak jak pisal Jerry takie spotkania organizuje sie kilka miesiecy wczesniej.
Np. o spotkaniu centomani w borkach wszyscy wiedzielismy 5-6 miesiecy wczesniej jedynie plan dnia powstawal w ostatnich tygodniach.
jednak tak trzeba jak sie chce miec pewnosc ze beda wolne terminy
Internetowy Klub MAZDAspeed
www.mazdaspeed.pl
Szkoła Narciarska www.janosikski.pl
Forumowicz

Od: 21 paź 2003, 13:53
Auto: najpiękniejsze :)

Postprzez Waluś » 20 cze 2005, 16:28

niqs napisał(a):Tak jak pisal Jerry takie spotkania organizuje sie kilka miesiecy wczesniej.

Słusznie. mieszkam nad jeziorem i wiem jak wyglądają miejsca w letnie weakendy. Na chypcika to sie możemy na flaszke umówić a nie na wielki mega spot <lol>
Dla mnie lotnisko to zbędna przyjemność, a pozatym kiedyś już pisałem : Znajdźcie fajne miejsce z dużym placem manewrowym (np PKS) i to wystarczy do fajnej zabawy autami, zapewniam was, na moim zadupiu od 5 lat tak sie włąśnie bawi klub sirocco i nie narzekają a co roku jest 30 – 40 aut , do jeziora i biesiady maja 7 kilometrów od miasta i spoko.
Tyle
Ja już przekreśliłem w tym roku ten wyjazd ze swoich planów. Na początku lipca zabieram Mazde i żone i jedziemy w polske sami, a kto wie może sie z kilkoma osobami spotkamy hehe.
Fotorelacje z napraw 626 GD
Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia...
Forumowicz

Od: 21 lis 2003, 20:48
Auto: GJ SH01, a rekreacyjnie niebieskie 1300 ccm na dwóch kołach

Postprzez XsiX » 20 cze 2005, 17:36

i pomyśleć że kiedyś w zupełności wystarczały szaleństwa na fireroad/ekogreen ;P
Forumowicz

Od: 20 paź 2003, 09:33
Auto: CA KF '92 MTX

Postprzez bajer0 » 20 cze 2005, 18:58

co do centrum w łodzi jest lotnisko, ale w remoncie, wiec chyba odpada. Moge jutro podjechac

Jest lotnisko w Piotrkowie (niech ktos z piotrkowa podjedzie sie zapytac, jak nie to ja tam bede za ok tydzien). Niedaleko Piotrkowa jest Sulejówek, a tam zalew, las i wszystko co chcemy ;) Wchodzi w gre taka możliwość??
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
Forumowicz

Od: 26 sie 2004, 13:11
Auto: 626 GF FS `98