TARNÓW – spotkania regionalne
witam mam do sprzedania używane sprężyny obniżajace do mazdy 323f BA. sa to spreżyny firmy Vogtland i obnizaja 50mm zainteresowanych prosze o kontakt na gg 2466160 lub na PW
- Od: 8 kwi 2009, 13:44
- Auto: mazda 323f 1.8 DOHC 16V
ZeroCool_m1, ale trafiłem hehe
zima i RWD to coś pięknego
polecam
kwestia praktyczności..
swoją mazdą sofy nie przewieziesz
a tak na serio, to przydaje się drugie praktyczniejsze auto – ja mogę od brata pożyczyć, więc to nie jest wielki problem.. ale 99% czasu mx-5 wystarcza a brak praktyczności nadrabia przyjemnością z jazdy
można dokupić bagażnik na klapę, wtedy można nawet spokojnie narty przewieźć, tak jak tutaj:
w sumie na zimę przydaje się hardtop, ja mam w piwnicy, narazie go tylko przymierzałem
hardtop kosztuje ok. 3000 zł, więc na przykład albo kupisz hardtop i jeździsz miatą w zimie, albo w cenie hardtopu drugie, ekonomiczne, pojemniejsze auto..
którą generację rozważasz?
zima i RWD to coś pięknego
kwestia praktyczności..

swoją mazdą sofy nie przewieziesz
a tak na serio, to przydaje się drugie praktyczniejsze auto – ja mogę od brata pożyczyć, więc to nie jest wielki problem.. ale 99% czasu mx-5 wystarcza a brak praktyczności nadrabia przyjemnością z jazdy
można dokupić bagażnik na klapę, wtedy można nawet spokojnie narty przewieźć, tak jak tutaj:
w sumie na zimę przydaje się hardtop, ja mam w piwnicy, narazie go tylko przymierzałem
którą generację rozważasz?
- Od: 3 gru 2008, 22:16
- Auto: MX-5 NA 1.8 '94
Pierwsza, ta co ty masz. Bylem dzis w krakowie i posiedzialem sobie u dealera w nowej mx5, cacuszko, ale ceny sie zaczynaja od 98 tysiecy zlotych :–) A pierwsza generacja jest fajna i wcale nie taka droga.
Przypominam sie z moim problemem:
Mam glupie pytanie, a wlasciwie to dwa (to drugie nie jest juz takie glupie):
1. Jak sie nakleja ta cholerna naklejke "mazdaspeed grupa malopolska". Dostalem dwie i jedna juz zalatwilem probujac ja przykleic. Odkleilem od niej ta ciensza bibulke, zostala ta grubsza....i dupa. A jak probuje odkleic ta sztywniejsza strone tak, zeby napis zostal na cienkiej bibulce, to sie nie da.
2. Sa jeszcze te naklejki? (jak mi tak dalej pojdzie, to bede wiecej ich potrzebowal :-P)
widzę że kolejna osoba "choruje" na roadstera, szkoda że za NB trzeba dać ponad 20 tyś
....
ZeroCool_m1 to na kiedy planujesz zakup ?
ZeroCool_m1 to na kiedy planujesz zakup ?
- Od: 18 gru 2008, 00:24
wbrew pozorom różnica cenowa między zdrową NA a NB przed liftingiem nie jest taka duża.. za zdrową NA 1.8trzeba dać 13 – 15k zł, a NB takie które trzeba "dokochać" można kupić od 14 – 15 w górę
podobno jeździ po tarnowie jakaś czerwona NA – widział ją ktoś?
a, i jak we wrześniu będzie jakiś spot to zobaczycie całkiem nową odsłonę mojej madzi hehe
podobno jeździ po tarnowie jakaś czerwona NA – widział ją ktoś?
a, i jak we wrześniu będzie jakiś spot to zobaczycie całkiem nową odsłonę mojej madzi hehe
ale ja chce się przejechać
albo zostać przewiezionym xD ;]
jak będzie jakiś spot ..
i na nim będę.
NA także mnie się podoba tylko nie potrafię stolerować tych świateł wysuwanych w niej, gdyby to można było jakoś przerobić... (to jest argument przez który NA nie kupię pewnie... never)
A co do cen to jak przeglądałem to tak z 20 tyś 3ba dać....poniżej bardzo mało jest egzemplarzy... a jak są to nie wiadomo w jakim stanie.
NA także mnie się podoba tylko nie potrafię stolerować tych świateł wysuwanych w niej, gdyby to można było jakoś przerobić... (to jest argument przez który NA nie kupię pewnie... never)
A co do cen to jak przeglądałem to tak z 20 tyś 3ba dać....poniżej bardzo mało jest egzemplarzy... a jak są to nie wiadomo w jakim stanie.
W ogole to przydaloby sie spotkac whiteman bo mam pare pytan co do mx5 i chcialem pare rzeczy zobaczyc w niej. Kiedy mialbys czas na taki maly spocik?
A co do cen, to ja chcialem rocznik 90-92 mniej wiecej, przed liftem byl tam fajny silnik 1.6 115 KM i w to chcialem celowac, a po lifcie 1.6 ma 90 KM, czyli troche za malo.
A co do cen, to ja chcialem rocznik 90-92 mniej wiecej, przed liftem byl tam fajny silnik 1.6 115 KM i w to chcialem celowac, a po lifcie 1.6 ma 90 KM, czyli troche za malo.
ho ho nie będę sam w tarnowie
jeśli chodzi o roczniki, silniki
89 – 94 1.6 115 koni (przy czym podobno te z pierwszych bodajże dwóch lat produkcji miały jakiś krótszy wał korbowy który powodował problemy – niewiele mi o tym wiadomo ale spróbuj poszukać na forum mx-5.pl)
od 94 1.6 miały 90 koni, ale od 94 produkowane też były 1.8
nie wiem ile fabrycznie podają – coś około 130 koni, modele po 94 z wyglądu różnią się praktycznie tylko wnętrzem
17 albo 18 września wracam na stałe do PL, więc chętnie zjawię się na jakimś spocie
a 27.09 jadę do wawy na XX-lecie mx-5! Już jest wpisane 130 roadsterów hehe
tomalosik, co do podnoszonych lamp też mi się na początku strasznie nie podobały, ale z czasem idzie je pokochać nawet
można zrobić takiego moda, żeby nie musieć jeździć z podniesionymi w dzień..
(jestem w trakcie jego robienia)
jeśli chodzi o roczniki, silniki
89 – 94 1.6 115 koni (przy czym podobno te z pierwszych bodajże dwóch lat produkcji miały jakiś krótszy wał korbowy który powodował problemy – niewiele mi o tym wiadomo ale spróbuj poszukać na forum mx-5.pl)
od 94 1.6 miały 90 koni, ale od 94 produkowane też były 1.8

17 albo 18 września wracam na stałe do PL, więc chętnie zjawię się na jakimś spocie
tomalosik, co do podnoszonych lamp też mi się na początku strasznie nie podobały, ale z czasem idzie je pokochać nawet
No...kupic lampy do jazdy dziennej, tak jak ja
Tez nie jezdze w ciagu dnia na wysunietych.
Ja bym sie rozejrzal za 1.6 l jednak, glownie ze wzgledu na spalanie. Ile Ci ta twoja pali?
O tym zlocie pod Wawą też myślałem, zeby sie wybrać popatrzeć. Masz może miejsce wolne w aucie
?
Ja bym sie rozejrzal za 1.6 l jednak, glownie ze wzgledu na spalanie. Ile Ci ta twoja pali?
O tym zlocie pod Wawą też myślałem, zeby sie wybrać popatrzeć. Masz może miejsce wolne w aucie

zajęte będzie ale przez kogo to nie mam jeszcze pojęcia
dam znać jak coś hehe
a nie trzeba nawet kupować osobnych lamp – można kierunkowskazy przerobić
skończę u siebie to się pochwalę
ani 1.6 ani 1.8 nie są jakoś super szybkie na prostej, mocne TDI je zrobi.. za to uczucie prędkości potęguje brak dachu
a prowadzenie w zakrętach jest po prostu genialne
spalanie u mnie zależy od nastroju, waha się pomiędzy 7 (skrajny emeryt-style-cruising na trasie) a 13 (przy jeździe 'radosnej') więc średnio 10 l.
zresztą jak będziecie mnie dalej pytać o to auto to każdego namówię, a jak nie namówię, to przewiozę.. i i tak go przekonam
a nie trzeba nawet kupować osobnych lamp – można kierunkowskazy przerobić
ani 1.6 ani 1.8 nie są jakoś super szybkie na prostej, mocne TDI je zrobi.. za to uczucie prędkości potęguje brak dachu
spalanie u mnie zależy od nastroju, waha się pomiędzy 7 (skrajny emeryt-style-cruising na trasie) a 13 (przy jeździe 'radosnej') więc średnio 10 l.
zresztą jak będziecie mnie dalej pytać o to auto to każdego namówię, a jak nie namówię, to przewiozę.. i i tak go przekonam

ale twoje 18" nic nie ważą 
co, postawiliscie sie i Pajko cie objechal?? Nie wierze 
odziwo nie
jechałem za nim jak ścigał się z moim bratem bmw i nic więcej
Pajko, myślisz ZeroCool_m1 nas podpuszcza?
Pajko, myślisz ZeroCool_m1 nas podpuszcza?
wiosny ? jeszcze lato się nie skończyło atu piszesz o wiośnie ...
co popsułeś
?
co popsułeś
Dziku masz jeszcze naklejki "mazdaspeed grupa malopolska"?
ps. na spoty zawsze sie jacys chetni znajda
ps. na spoty zawsze sie jacys chetni znajda