Konkurs – Sochaczew 2009 – wyścigi równoległe na 400m
Pyton162 napisał(a):dyta no moze i racja , ale myślałem ze bedzie niskie 14
Samochód waży 1200 KG wybebeszony, ma 200 KM, wsiadłem i za drugim przejazdem w aucie w którym nie jezdzilem długi czas zrobiłem 14,7. Niestety ale żadna MX-3 KL-ZE nie zrobiła jeszcze takiego czasu, więc o czym rozmawiamy...
Na koniec dodam, że połączenie klasy turbo z wolnossakami to najgłupszy pomysł jaki mógł zostać wymyślony. Przede wszystkim z racji przepaści mocowych dzielących auta w tej klasie.
gromaciek nie przejmuj się, twoje M6 2.0 jedzie tak jak powinno, zdrowy jest. Niestety urwanie sekundy z tego czasu co zrobiłeś wymagałoby sporo kasy i pracy, buda sama w sobie jest ciężka, a z silnikiem chyba nikt nic nie robił więc nie wiadomo jaki ma potencjał. Seryjnie najmocniejszy jest w NC i ma tam 160 KM
Pyton162 Nissana żadnego nie widziałem.
Pyton162 Nissana żadnego nie widziałem.
Stała pod ścianą prężąc kakao
Dawidoski napisał(a):xXx napisał:
Niestety ale żadna MX-3 KL-ZE nie zrobiła jeszcze takiego czasu, więc o czym rozmawiamy...
A Mx3 Radka? Z tego co pamiętam robił czasy w okolicach 14.4 (bez nitro oczywiście)
Pamietasz tez o tym, ze ten czas robiony był na DragStripie ?
Gibsong napisał(a):gromaciek nie przejmuj się, twoje M6 2.0 jedzie tak jak powinno, zdrowy jest. Niestety urwanie sekundy z tego czasu co zrobiłeś wymagałoby sporo kasy i pracy, buda sama w sobie jest ciężka, a z silnikiem chyba nikt nic nie robił więc nie wiadomo jaki ma potencjał.
No wiem, dobrze mowisz. Moja szostka jest zdrowa i nic jej nie jest
ps. Gibsong, a tak ogolnie to dzieki za wyscig. Dobrze sie jechalo. Leb w leb
-
Szalotka
gromaciek Spoko, moje 626 byś objechał spokojnie. Co do wyścigu to nie powiedziałbym że to było łeb w łeb, bo ile ja uciekłem troszkę na starcie to później obserwowałem z zaciśniętymi zębami jak odrabiasz straty od 3 biegu. Na mecie ledwo ledwo z przodu, nie wiem ile to było zderzak? Jeszcze 5 metrów i pewnie byłbyś pierwszy.
co do spoona to przyjechał MX-3 sohc bez wnętrza i deski na R888 robił całkiem fajne czasy a slalom miazga.
co do spoona to przyjechał MX-3 sohc bez wnętrza i deski na R888 robił całkiem fajne czasy a slalom miazga.
Stała pod ścianą prężąc kakao
Gibsong napisał(a):gromaciek Spoko, moje 626 byś objechał spokojnie. Co do wyścigu to nie powiedziałbym że to było łeb w łeb, bo ile ja uciekłem troszkę na starcie to później obserwowałem z zaciśniętymi zębami jak odrabiasz straty od 3 biegu. Na mecie ledwo ledwo z przodu, nie wiem ile to było zderzak? Jeszcze 5 metrów i pewnie byłbyś pierwszy.
To fakt. Troszke zle wystartowalem. Moja wina. Wogole mialem problemy zeby sie dobrze ustawic. Moze nerwy? Pierwszy raz sie scigalem na 1/4 mili. Jak sie praktycznie juz prawie zrownalismy to jak spojrzalem na Ciebie to widac bylo spiecie i zaangazowanie. Ale to i dobrze bo o to chodzi
Ostatnio edytowano 23 sie 2009, 15:02 przez Szalotka, łącznie edytowano 1 raz
-
Szalotka
TomK napisał(a):gromaciek napisał:
ale ze auto ma juz 7 lat to pewnie pare konikow ucieklo
Większość autek i tak była starsza
Wiesz. Ja nigdy nie przykladalem wagi do wyscigow bo nigdy sie nie scigalem. A tym bardziej oficjalnie
Przykladam wage do wygladu i do stanu technicznego. Jak na razie to na tyle lat jeszcze nic sie nie zepsulo i nie ma sladow korozji. Ale moze pomysle cos i podciagne troche mocy w niej
-
Szalotka
Wielkei gratulacje dla Lukstera za życiówke klub mazdy jest z ciebie dumny, nie daj plamy na najblizszym Borsku
KAzdy jego natepny przejazd byl coraz lepszy by w koncu zlamac 13 i zakonczyc zlot z czasem 12.7 dystansujac moj czas o rowną sekunde (co z kolei takze byla moja zyciowka). Adrianno takze dawal rade, gdyby nie problemy z sprzeglem zapewne dostalbym po tylku, gratuluje "killera"
powodzenia w dalszych modach!
Ravo przejechal 400m jeden raz i z powodu sprzegla i 15 sek czasu nei jezdzil juz wiecej
pewnei pamietajac czasy jakei krecil fiatem bal sie, ze zasnei za kołkiem 
Ravo przejechal 400m jeden raz i z powodu sprzegla i 15 sek czasu nei jezdzil juz wiecej
Less roof, more fun

Siw-y napisał(a):Ja tam jestem zadowolony
A jaki czas wykrecil Twoj KL (czas przejazdu bez reakcji)?
Nie rozumiem czemu porzucono podział jaki był ustalony – przez zmiany ludzie z KLami nie mieli szans na żadne podium...
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
brii napisał(a):Nie rozumiem czemu porzucono podział jaki był ustalony – przez zmiany ludzie z KLami nie mieli szans na żadne podium...
To prawda, bo z seryjnych KL'i to tylko Pit był ode mnie szybszy, reszta to były ZE albo turbo