pinky napisał(a):Adaś moral z tego taki jak już startujsze to musisz wywalać wsio z auta, raz pokazać i mieć problem z głowy

A tak zawsze to tłumaczenie że samochód full cywil z bagażem .
Dokładnie. Ja nigdy nie wypruwałem auta i teraz to zrobiłem niechętnie

Gdyby wcześniej była umowa, że nikt nie będzie wybebeszał to też bym tego nie robił. A nie chciałem przegrać tylko dlatego, że nie chciało mi się poświęcić godziny na rozebranie auta a ktoś inny to zrobił. Ale w tym tygodniu składam je spowrotem. Teraz jest taki huk, wszystko trzeszczy, skrzypi, puka, że nie ma żadnej przyjemności z jazdy. Poświęcę te 0.4s do setki.
lukster napisał(a):Jacek szacun za czas
Dzięki. Ja również gratuluję najszybszej Mazdy w Polsce.
lukster napisał(a):Nie sądziłem, że aż tak wyprułeś auto hardkorze
hehe... odezwał się ten co nie wypruł auta
Adaś napisał(a):aj tam 6KM ponad serię
Ja mam tylko 14KM ponad serię
Lukano napisał(a):Moim zdaniem wystarczy przywrócić moc fabryczną, bo pewnie mało która, jeśli któraś trzyma serię.
Jednak BA ma kilka latek mniej, no i ileś set tysięcy mniej.
Dokładnie. Poza tym moc to nie wszystko. Powiedziałbym nawet, że duża moc to nawet nie połowa a ćwierć sukcesu. Pozostałem czynniki to masa, dobre (nie ślizgające się) sprzęgło, opony, przebieg momentu na wykresie, przełożenia skrzyni biegów, nie wspominając już o czynniku ludzkim (wbrew pozorom dobrze ruszyć i zmieniać biegi też trzeba umieć

). Ja przygotowują się do tych zawoódw uwzględniłem wszystkie te czynniki dlatego osiągnąłem taki dobry wynik. Inni pamiętają o dwóch, najwyżej trzech rzeczach, które wymieniłem.
Osobiście znam tylko jedną Mazdę 323F GT BG, która w miarę trzyma moc fabryczną (122KM na hamowni) i jeździ tak jak powinna. Jest to Mazda koelgi z forum Marcin1Mazda. Niestety nie było jej na zlocie, a szkoda, bo na G-techu wyciąga 15.5s. Drugiej eFce GT BG, która była na zlocie ślizgało się sprzęgło, czyli klasyczne "zawsze k...a coś"
Poza tym, moje auto faktycznie jest doinwestowane ale spójrzcie jak duża różnica jest pomiędzy najlepszym czasem Adasia a moim: ponad 0.8s. To prawie 2 razy więcej niż mi brakuje do najszybszego KL-ZE w Polsce