przez maciekz » 10 lis 2009, 11:18
Witam
Zakupiłem okazyjnie hak do PREMACY używany (zdemontowany z PREMACY właśnie ale nie wiem z jakiego modelu) w bardzo dobrym stanie razem gniazdem 13 pinowym i wiązką (wygląda na kompletną- jakieś 2 pudełka z elektroniką , bezpiecznik na przewodzie i wszystkie przewody zakończone róznymi wtyczkami). Czy premaska ma jakieś gniazda fabryczne do podłaczenia haka, jeśli tak to gdzie się znajdują, czy kolory przewodów to jakiś standard – hak wygląda na oryginał – porównywałem rysunki montażowe haków do tej marki, kształt identyczny. Przeszukałem net – ludzie ostrzegają przed podpinaniem sie z przewodami bezpośrednio pod światła(możliwość uszkodzenia komputera). Nie mam żadnego schematu – czy znajdzie się ktoś , kto montował hak z gniazdem 13 pinowym w PREMACY? Następny problem to brak śrub , słyszałem , że muszą być odpowiedniej twardości, gdzie takie dostać – jestem po wizycie w stacji motującej haki – gość zaproponował mi montaż swojego 7 pinowego gniazda ale po ostrzeżeniach wyczytanych w necie zrezygnuje, sprobuje zaadoptować ten system 13 pinowy , zwłaszcza , że przeczytałem, że przenosi wiecej sygnałów do przyczepy zwłaszcza kampingowej (a przelotke 13/7 juz zamowilem w cenie 24 zł z przesyłką.
pozdrawiam -szczęśliwy uzytkownik PREMASKI
Maciek
moje GG – 12039 jakby ktoś miał chęć mi pomóc
P.S. w wolnej chwili zrobię zdjęcia wiązki , wtyczek – może kogoś to naprowadzi na rozwiązanie mojego problemu.