Dysuksja nad organizacją megaspota '05
mbmaster napisał(a):No i pomysl taki mi sie podoba.
mi też, bo mam blisko. Niestety ci, którzy mieszkają w województwach zachodnich na pewno nie będą szczęśliwi i prawie nikt z tych okolic nie przyjedzie.
Ustalmy jeszcze jedną rzecz: czy potrzebne jest nam lotnisko? Jeśli tak, to czy musi być dostępne przez dwa dni, czy też możemy zgodzić się na taką opcję, że jedziemy na lotnisko, kto ma się ścigać, ten się ściga, a po powiedzmy 5 godzinach jedziemy wszyscy w jakieś konkretne miejsce w promieniu np. 50-60 km.
Gdyby zrobić według mojego scenariusza mogłoby na przykład to wyglądać tak:
– spotykamy się w Rykach
– jedziemy do Kazimierza/Janowa itp
– gril.......
– następnego dnia rano Mazdowicze mogą pojechać sobie do Nałęczowa, Puław, Kazimierza czy Lublina celem zwiedzenia tych miejsc
– o wyznaczonej godzinie znów się spotykamy i organizujemy jakoś czas
Zastanówcie się nad tym:
Achemenid napisał(a):A wlasciciel tego miejsca wyrazil checi zorganizowania spotkania
http://www.janowiec.com/manes.html
Achemenid napisał(a):I tu masz najwazniejsze
http://www.janowiec.com/pejzaze.html
nemi napisał(a):jedziemy do Kazimierza/Janowa itp
– gril.......
– następnego dnia rano Mazdowicze mogą pojechać sobie do Nałęczowa, Puław, Kazimierza czy Lublina celem zwiedzenia tych miejsc
to jest klub samochodowy, czy turystyczno krajoznawczy

6,2s –> 100km/h
- Od: 11 lut 2004, 00:59
- Auto: Coupe R6
i znowu malkontent
A masz lepsza propozycje to jest na 100 % realne i do zrealizowania natychmiast , a innej niema propozycji i tak sie obudzilismy z reka w nocniku
Tu juz nie jest pora na dyskusje czy opinie. >
Tylko czy mozna zrobic spota w tym KLUBIE
A masz lepsza propozycje to jest na 100 % realne i do zrealizowania natychmiast , a innej niema propozycji i tak sie obudzilismy z reka w nocniku
Tu juz nie jest pora na dyskusje czy opinie. >
Tylko czy mozna zrobic spota w tym KLUBIE
- Od: 20 cze 2004, 15:39
- Auto: Mazda 626GW FS 2.0L 98.
nie no , wreszcie się włączę!!!!!!!!!!!!
[tiiit] mać!!!!!!!!!!!!!!!!! jechać na ryki i zero dyskusji , ltonisko jest?????????????
[tiiit] jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
powściekać sie gdzie jest?????????????????????
[tiiit] jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
baza noclegowa jest??????????????
[tiiit] jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!
więc o co chodzi?????????????? miało być gdzie indziej??????????? miało ale zdechło więc nie przyjmuje pierdolenia że znowu RYKI , ale nie tam , nie tu , tylko nie ryki , mieliście czas , chęci i zapał i co????????????????????????????????????????
właśnie::::::::::::::::::::::::::::::::::::
"badziewie
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
więc albo ryki albo
megaspMAZDASPEED.PL PIŻDZIKŁAKI 2006
POZDRO
P.S. JAK KTOŚ STRZELI FOCHA O TO CO JA NAPISAŁEM TO NIECH....( TU SOBIE WPISZCIE CO CHCECIE
)
[tiiit] mać!!!!!!!!!!!!!!!!! jechać na ryki i zero dyskusji , ltonisko jest?????????????
[tiiit] jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
powściekać sie gdzie jest?????????????????????
[tiiit] jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
baza noclegowa jest??????????????
[tiiit] jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!
więc o co chodzi?????????????? miało być gdzie indziej??????????? miało ale zdechło więc nie przyjmuje pierdolenia że znowu RYKI , ale nie tam , nie tu , tylko nie ryki , mieliście czas , chęci i zapał i co????????????????????????????????????????
właśnie::::::::::::::::::::::::::::::::::::
"badziewie

więc albo ryki albo
megaspMAZDASPEED.PL PIŻDZIKŁAKI 2006
POZDRO
P.S. JAK KTOŚ STRZELI FOCHA O TO CO JA NAPISAŁEM TO NIECH....( TU SOBIE WPISZCIE CO CHCECIE
ŚWIECĄC WŁASNYM PRZYKŁADEM POPRWAWIASZ BILANS ENERGETYCZNY KRAJU!!!!!!!!!
"nie ma takiego miasta LONDYN , jest Lądek , Lądek Zdrój..." hehehehe
???????????FAJNY MAM AVATAR, NIE
????????????
"nie ma takiego miasta LONDYN , jest Lądek , Lądek Zdrój..." hehehehe
- Od: 19 sty 2004, 16:52
- Auto: FORD FOCUS 1.8 16V KOMBI
Jerry napisał(a):Dla mnie to juz jest dupa!!!Nie bede pisał "a nie mówiłem" kto organizuje miesiąc wczesniej zlot który ma sie odbyć w środku sezonu!!!Takie imprezy trzeba przygotowywac na pare miesięcy wczesniej ale jak zwykle władze klubu były mądrzejsze....
Wyobraz sobie w takim razie reakcje ludzi jesli kilka miesieczy temu ustalilibysmy spot w Bednarach wszystko byloby przygotowane i 2 tygodnie przez wchodzi na stolek jakis "pedal" i wola za wjazd na lotnisko 120 zl zamiast ustalonych 30?
Wtedy bylby dym
Prawdziwy mężczyzna powinien posiadać wał a nie jakieś tam przeguby :P
- Od: 16 lis 2003, 12:35
- Auto: CLS320 CDI
RULES napisał(a):Wtedy bylby dym
Wtedy trzeba byłoby zapłacic i nie byłoby problemu!!!Dla mnie to i tak cena rozkładając na ilość uczestników nie byłaby taka tragiczna!!!
LoB napisał(a):to jest klub samochodowy, czy turystyczno krajoznawczy
No ja żesz nie [tiiit], to siedz w domu i nie ruszaj dupska,jak dla mnie to [tiiit] pomysł!!!Mozna najpierw jechać do Ryk a potem http://www.janowiec.com/pejzaze.html
- Od: 18 kwi 2004, 13:00
Pewnie i kolumną np. do Kazimierza. Trzeba sie wkońcu reklamowac. A jakie fajne zdjecia bysmy porobili sobie i mazda. No to "Mili Panstwo" jak gadal Walesa ustalmy czy robimy cos czy nie? Władze klubowe niech sie okresla czy sa za. Jesli lotnisko da sie zalatwic to bedzie git. Pozdro
Jerry napisał(a):Mozna najpierw jechać do Ryk a potem http://www.janowiec.com/pejzaze.html
Popieram w 100%

Mazda Xedos 9 – jeszcze zawita...
- Od: 23 kwi 2004, 19:43
- Auto: Mazda 3
mariusz.grzyb napisał(a):Witam
To i ja przyłączę się do propozycji.
Proponuję, już chyba było ale troszkę dokładniej:
Masłów (8km od Kielc) – jest lotnisko (zorientuję się jakie koszty i czy jest w ogóle możliwość użytkowania)
Niedaleko Masłowa ok. 5 km jest niezły hotel Ameliówka http://www.ameliowka.pl/pol/index1.htm
83 miejsca w pokojach (50-60zł) i 100 w pawilonach (35zł) – ceny dla pobytów indywidualnych. Sprawdzę jakie są dla grup i kiedy ewentualnie mają wolne terminy.
Z hotelu jest ok. 5 km do 2 zalewów.
Propozycja chyba niegłupia – jest i lotnisko i woda i las.
Nie wiem tylko (dzisiaj – może jutro już będę wiedział) jak jest z dostępnością lotniska i hotelu.
Co wy na to????!!!!!!
Mam już kilka konkretów i sytuacja wygląda następująco:
Pawilony są 4 w każdym po 4 pokoje z 4 łóżkami (możliwa dostawka piątego), czyli +/– 64 – 80 miejsc. Pawilony są z łazienkami.
– w terminie 15-17.07. jest kiszka bo pawilony (wszystkie) są zajęte przez jakichś rehabilitantów/emerytów
– ewentualnie wolne są pokoje hotelowe. wg ustaleń z recepcją cena od głowy (uśredniona) to ok. 55zł do negocjacji z szefową (akurat jej nie było) do poziomu 50zł – bez wyżywienia.
– ceny wyżywienia to: śniadanie 15zł (lub przy dużej grupie szwedzki stół w tej cenie), obiad 20zł; kolacja 15zł – ale istnieje możliwość wyboru.
– jest możliwość organizacji ogniska zamiast kolacji cena od 30zł w zależności co w menu bigos, udka, kiełbacha itp. (mieli mi dosłać mailem ale jeszcze nie mam)
– w terminie 22-24.07. jest organizowany Świętokrzyski Rajd skuterowy. Z tego co wiem na dziś mają rezerwację jednego pawilonu z opcją na drugi. Namiar na organizatora skuterów to: Marcin Majewski tel. 692862235. Na razie nie dzwoniłem bo nie wiem co z lotniskiem. Patrz dalej.
Co do lotniska to nie mogłem się dodzwonić, ale mam namiar od kumpla lotniarza![]()
Aeroklub kielecki
tel. 41-3110893
dyrektor:Grzegorz Szczodrak tel. 41 3110706
wg info od intruktora spadochronowego którego złapałem to pracują głównie w soboty i niedziele. Tak więc jest szansa że będę jutro coś wiedział.
Stan na dzisiaj rano – 18.06.05.
1. Byłem w aeroklubie, niestety dyrektora nie zastałem, zaraz spróbuję jeszcze raz. Z rozmowy z jakimś instruktorem na lotnisku wiem jedno – aeroklub robi bokami finansowo i tylko czeka na takie okazje jak możliwość wynajęcia lotniska. Tylko muszę cholera złapać tego dyrektora!!
2. Byłem w Ameliówce, oblukałem jak to wygląda, pogadałem – w terminie 15-17.07 nie powinno być problemów w hotelu – niestety pawilony zajęte. W hotelu mają w chwili obecnej w tym terminie ok. 50 miejsc. Jest możliwość rozbicia namiotu – ok. 10zł.
3. Oprócz Ameliówki jest też drugi hotel Przedwiośnie (700m dalej – nie wiedziałem wcześniej). www.samrelaks.pl
Standard wyższy, wyższe ceny. Standardowo pokój 2-osobowy kosztuje 200zł, ale już na dzień dobry dają 160zł – i jeszcze coś można zjechać. W cenie pobytu za friko basen, korty tenisowe, bilard.
Nie ma problemów z noclegami dla grupy w terminie 15-17.07. mają wolne pokoje. Jak spytałem o możliwość rozbicia namiotu popatrzyli na mnie jak na ufoludkaale powiedzieli że no problemo.
Teraz o odległościach:
Z Ameliówki na lotnisko w Masłowie jest dokładnie 6,4 km; z Przedwiośnia 7,1 km.
Do zalewu w Cedzynie jest (częściowo tą samą drogą co na lotnisko) 6,8km; do drugiego zalewu (ledwie go znalazłem taki mały) jest 3,5km ale w przeciwną stronę niż lotnisko.
Mam parę zdjęć ale nie wiem jak je wrzucić, zresztą nie piszę ze swojego kompa (a ten jest marniutki)
MAM, MAM zdobyłem komórkę do dyrektora aeroklubu, ale cholera akurat ma wyłączoną :(
będę próbował dalej. Rozmawiałem z szefem wyszkolenia aeroklubu – jest możliwość wynajęcia lotniska – szczegóły dyrektor <killer>
Ze względu na konieczność rozmowy o konkretach w sprawie lotniska z dyrektorem aeroklubu, przekazałem namiary tco. Miał rozmawiać o szczegółach. Nie wiem czy udało mu się skontaktować i nie znam wyników rozmów.
Co do Janowca i Kazimierza, to mam małe ale. Z tego co wiem to:
1. Raczej nie znajdziemy noclegów w jednym miejscu dla wszystkich (a zakładam że byłoby min. ok. 50 osób), a bez tego raczej cięzko będzie się zorganizować – są zresztą dosyć drogie;
2. Nie wiem czy znacie Kazimierz, ale na pewno nie zaparkujemy tam nigdzie w jednym miejscu (malutkie, rozrzucone po całej miejscowości parkingi z bandyckimi cenami!!);
3. A w takiej sytuacji będzie to impreza "popołudniowa", wszyscy się gdzieś porozjeżdżają, i problem z zebraniem się w jednym miejscu.
4. Co do kamieniołomu, owszem jest fajny ale do połażenia i jeżdżenia terenówką!!. Z centrum Kazimierza trzeba jechać (ze względu na dziury) jedynką ponad 2 km (zero asfaltu) i tam jest zawsze mnóstwo spacerujących turystów z dziećmi!!!! Zresztą teoretycznie na teren kamieniołomu jest ZAKAZ WJAZDU!!
Nie żebym był malkontentem, ale Kazimierz i Janowiec to można sobie "prywatnie" pozwiedzać, a organizacji zlotu tam nie widzę (sorry moje zdanie), byłem parę razy w Kazimierzu i nie widzę takiej możliwości.
Tereny są cudowne do turystyki pieszej i zwiedzania – to fakt, ale nie do organizacji zlotu.
pozdrawiam
Może i nie jestem klubowiczem, ale dość żywo
boirę udział na forum i mam pewne spostrzeżenie... każdy sie martwi o cene noclegów, domków, osrodków itp. A przecież porównując zloty choćby motocyklowe – czegoś takiego tam nie ma! Ogólnie wiadomo że śpi się pod namiotami i jest git. Do tego wszystko wychodzi znacznie taniej – wystarczy znaleźć miejsce tudziesz lotnisko, wynając je na określony czas.... i już. Trawy mnóstwo, na pole namiotowe... Osobiście mogę dodać że moje mozliwości ograniczają sie do wspomnianego wcześniej Borska bo tylko tu mógłbym brać udział w spocie, nie raz jeszcze gdy posiadałem motor odwiedzałem to lotnisko, ale nie chcę ukierunkowywać tego co piszę na zorganizowanie spotu właśnie w Borsku. Chciałbym tylko zasugerować, że ciężko jest liczyć na to, aby spot zorganizował jakiś ośrodek.. wyżywienie itp. Przecież Jedzenie można przywieźć i zorganizować we własnym zakresie, każdy sobie i wszyscy wszystkim
. Imprezka – wystarczy agregat no i troche sprzetu nagłaśniejącego... Może nie byłby to ideał, ale po pau łykach złocistej nalewki wszystko samo by się poukładało
. Jedyne co dodatkowo trzeba by zorganizować to jakieś konkurencje itp. dla umilenia wolnego czasu.
- Od: 30 sty 2005, 12:07
- Auto: Xedos CA KF i Pastuch B3 :)
chudy napisał(a):Chciałbym tylko zasugerować, że ciężko jest liczyć na to, aby spot zorganizował jakiś ośrodek.. wyżywienie itp
Chudy, jeśli to do mnie to podkreślam: nie pisałem o tym żeby jakiś ośrodek organizował spot

Chodzi o to żeby zebrać wszystkich w jednym miejscu, a nie szukać się na kilku/kilkunastu kwaterach. W przypadku zorganizowanego noclegu odpada martwienie się o to kto i co zje, czy kiedy sobie przygotuje żarełko. W praktycznie każdym ośrodku można zażyczyć sobie grilla lub ognisko i tylko czekać na papu.
Co do namiotów to nie wiem jak inni, ale mnie to już nie bawi (co prawda na każdy wyjazd wakacyjny wrzucam namiot do bagażnika ale nocuje na różnych kwaterach i nie uzywam go od paru lat).
pozdr
mariusz.grzyb napisał(a):2. Nie wiem czy znacie Kazimierz, ale na pewno nie zaparkujemy tam nigdzie w jednym miejscu
Nie wiesz jak jest w Janowcu
nemi napisał(a):Achemenid napisał:
A wlasciciel tego miejsca wyrazil checi zorganizowania spotkania
http://www.janowiec.com/manes.html
Achemenid czy to znaczy, że kontaktowałeś się z nimi? Zawsze można spytać jak widzą możliwość pomieszczenia w Janowcu ok. 50 aut i zorganizowania noclegu. Czy jest ktoś z Puław, żeby się tam wybrać i oblukać teren? Ja mam ponad 100 km w jedną stronę
Acha – jeszcze są Puławy, jeśli chodzi o nocleg...
Jerry napisał(a):to jest klub samochodowy, czy turystyczno krajoznawczy
No ja żesz nie [tiiit], to siedz w domu i nie ruszaj dupska,jak dla mnie to [tiiit] pomysł!Mozna najpierw jechać do Ryk a potem http://www.janowiec.com/pejzaze.html

Mamy siedzieć na pupie przez dwa dni, żreć tylko kiełbasę i żłopać piwsko
Jerry i inni zainteresowani tematem – zawsze możemy zrobić taki zlot makroregionalny, skoro nie jesteśmy w stanie zorganizować ogólnopolskiego. Łódź, Lubelszczyzna, Mazowsze i Podkarpacie = dużo aut.
Co do Janowca nemi to nie wiem. Ale tak jak pisalem wczesniej – to jest wg mnie super miejsce ale nie na spot. Zresztą w Kazimierzu i okolicach (Janowiec) na bank są już pozajmowane miejsca noclegowe do końca wakacji (znam z autopsji).
Podtrzymuję swoją propozycję Masłowa (rozeznałem teren, szczegóły noclegowe, wszędzie blisko – zamykamy się w 7km). Pozostaje tylko czekać co tco ustalił/lub nie z dyrektorem aeroklubu.
PS. W maju na lotnisku był zlot Toyoty Corolli.
Podtrzymuję swoją propozycję Masłowa (rozeznałem teren, szczegóły noclegowe, wszędzie blisko – zamykamy się w 7km). Pozostaje tylko czekać co tco ustalił/lub nie z dyrektorem aeroklubu.
PS. W maju na lotnisku był zlot Toyoty Corolli.
Ostatnio edytowano 19 cze 2005, 13:40 przez Grzyby, łącznie edytowano 2 razy
mariusz.grzyb napisał(a):Chudy, jeśli to do mnie to podkreślam: nie pisałem o tym żeby jakiś ośrodek organizował spot
Nie, ja pisałem tylko tak – ogólnie
- Od: 30 sty 2005, 12:07
- Auto: Xedos CA KF i Pastuch B3 :)