Arek_78 napisał(a):Auta niby z tej samej klasy wyższej "D", ale Mazda chyba tą klasę dostała bo parkowała koło Omegi.
Nie tej samej. Omega jest przynajamniej pół, jeśli nie całą półkę wyżej. Odpowiednikiem "6" jest Vectra. Z powodu sporej różnicy wieku mogło Ci się wydawać, że to ta sama wielkość.
Arek_78 napisał(a):Jak na auto o dość sporych gabarytach to jest za lekkie
Przyznam szczerze, że taki sprytny argument pierwszy raz słyszę... Kilka worków cementu z tyłu i ciężarków z przodu nie pomagało?
Arek_78 napisał(a):słychać szum opon
A to nie wina opon? Miałeś te same opony w obu autach?
Arek_78 napisał(a):i w porównaniu do Omegi odczuwa się strach wchodząc w zakręty przy większej prędkości.
Różne rzeczy mógłbym powiedzieć o "6", ale w porównaniu do mojego poprzedniego auta, wcale gorzej się nie prowadzi... Omega jest raczej lata świetlne dalej (pomijając sposób napędu oczywiście – być może to miałeś na myśli)...
Arek_78 napisał(a):M6 jest sztywna i bardziej przypomnina sportowe auto niż komfortowe.
I całe szczęście. Takie musi być auto, które ma mieć w domyśle "sportowe"...
Arek_78 napisał(a):Już w Megance jest wygodniej.
A Trabant jest nawet tańszy...
Arek_78 napisał(a):Tak więc to jest moje odczucie, nie musicie się nim zgadzać ale po raz pierwszy wymieniłem auto "cofając się" zamiast zapewnić sobie komfort.
Równie dobrze mógłbyś babę wybierać po ciemku...
Hint – nie wszystko da się wymacać...