Silnik 1.8 V6 129Hp
Odkąd zmieniłem pracę, teraz jeżdżę swoim autem i sprawdziłem dokładnie jak wygląda spalanie.
Na 20l PB95 przejeżdżam 250km co daje spalanie na poziomie ~8l na 100. Sądzę, że zszedł bym sporo niżej jednak trasa do pracy jest pełna, momentów gdzie hamuję i przyspieszam (nie chcę stracić zderzaka bo auto jest za niskie

) a droga jest nie równa.
Na pełnym baku (42.5l) przejadę ok 520-540km przy moim stylu jazdy...
EDIT 17.08
Na pełnym baku (42.5l) trasa taka sama jak wcześniej, tylko jazda do 4.5k RPM (wcześniej 3.5k) i spalanie na poziomie 9.9l/100. Przejechane tylko 428km
Po wypłacie sprawdzę jak się mają obroty 5.5k do spalania
EDIT 31.08
Po czyszczeniu przepustnicy i przewodów ciśnieniowych (zapchane), ustawianiu wolnych obrotów i TPS'a (wymaga korekty bo przy jeżdzie ze stałą prędkością potrafi odcinać dawkę).
Na 10l przejechane 139km

(wcześniej za chiny nie mogłem pokonać więcej jak 125km).
Minimalnie poprawiły się osiągi, szczególnie w granicach 6-7k RPM znacznie lepiej ciągnie
niż przed czyszczeniem...
Sprostowanie:
Wyjaśniła się sprawa z moim silnikiem i jak się okazało zamiast 2.0V6 mam 1.8V6 choć oznaczenia na silniku i ECU wskazują KF.
Dlatego wychodziło mi takie małe spalanie, wiec wszystkich PRZEPRASZAM za wprowadzenie w błąd!!!
Pozostaje mi tylko się cieszyć niezajechanym silnikiem i dobrymi osiągami (chyba)
http://www.youtube.com/watch?v=ZRGVQSQWKic