Pielęgnacja lakieru
myślę że tak mycie + wosk to z 90 minut wystarczy raz w tygodniu, raz w miesiącu czyszczenie wnętrza co z godzinę pewnie trwa , i ze 2 razy do roku step 1,2 i wosk czyli 7 godzin harówki, na następny taki zabieg kupuję polerkę, szczególnie do nakładania i tarcia Swirlxa
jacobs jeśli akryl to nie będzie to takie straszne, możesz delikatnie spróbować tempo, ona usunie ten zmatowiały lakier a na to ultrawax z k2, możesz też użyć programu Meguiar'sa na pewno pomoże i będzie delikatniejszy, tylko cena mniej delikatna
witam wszystkich.
czy pasta do polerki lekko ścierna nie uszkodzi reszty ładnego lakieru???
mam na dzrzwiach pare rys i chciałbym je zatuszowac kupiłem paste do polerki i rys ; jest to produkt k2 ale ona jest lekko ścierna (polecił mi ją sprzedawca). moja mazdunia ma 4latka i poza tymi ryskami na dzrzwiach to ma lakier jak nowe autko. moze ktoś wie ?nie uszkodzi?? no bo to lekko ścierna. pozdrawiam
czy pasta do polerki lekko ścierna nie uszkodzi reszty ładnego lakieru???
mam na dzrzwiach pare rys i chciałbym je zatuszowac kupiłem paste do polerki i rys ; jest to produkt k2 ale ona jest lekko ścierna (polecił mi ją sprzedawca). moja mazdunia ma 4latka i poza tymi ryskami na dzrzwiach to ma lakier jak nowe autko. moze ktoś wie ?nie uszkodzi?? no bo to lekko ścierna. pozdrawiam
-
andre30
Nie trzyj na siłę to nic nie uszkodzi. Zastosuj się do instrukcji. Pasta jest lekko ścierna, usuwa brud i tą część lakieru, która się utleniła. Taki zabieg lekko zamaskuje uszkodzenie, efekt jest zależny od skali zarysowań.
- Od: 6 paź 2008, 17:56
- Auto: mazda dwa zero
a to czasem lekko nie zmatowi lakieru w tym miejscu ?
bullet napisał(a):a to czasem lekko nie zmatowi lakieru w tym miejscu ?
Nie zmatowi, zlikwiduje rysy i zostaje ładny połysk – sam niedawno stosowałem właśnie pastę lekkościerną K2, bo mi ktoś przejechał kluczykiem lub czymś takim po drzwiach. Teraz nie ma śladu
- Od: 17 wrz 2008, 08:24
- Auto: Mazda 323f BJ '02 ZM
Zrób sobie test w niewidocznym miejscu, a później całe drzwi nawoskuj. Proszę Moderatora o dołączenie do tematu => http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=10556 Dziękuję.
Zrobione 
- Od: 9 sie 2006, 07:27
- Auto: JapanMuscleCar
witam potraktowalem moja mazde pasta TEMPO i to byl blad bo teraz cale auto jest porysowane widac zakola jak nakladalem paste pewnie pasta byla gruboziarnista nie mam pojecia moze ktos mial cos podobnego i moze polecic mi jakas paste albo sposob by to zamaskowac
- Od: 7 paź 2008, 23:21
- Auto: mazda 6 2.2 gh
Kupiłem ostatnio w Realu wosk w sprayu, kosztował kilkanaście zł. Jakość jego nie jest najlepsza i nie zabezpiecza lakieru tak jakbym sobie tego życzył. Po kilku dniach nie ma śladu po woskowaniu. Narazie jestem zwolennikiem starej i sprawdzonej pasty Tempo.
- Od: 10 sie 2009, 12:16
- Auto: Mazda 323 BF HB 88r
lesiuxzależy ile możesz wydać, jeśli do 20 zł to ultrawax z k2, długo się trzyma i dobrze chroni, połysk średni, super połysk daje prestone ale trzeba nakładać po każdym myciu, kilka osób na tym forum chwaliło też sonaxa w paście, ja sonaxa w mleczku odradzam, jeśli możesz wydać więcej to poczytaj kilka stron wcześniej