szatek napisał(a):IMHO 10W-40 jest za gęsty do tego silnika
Taki jest zalecany przez Mazde lub 5W30 więc jest OK
www.mazdaspeed.pl
Sebal napisał(a):Miałem to samo aż ostatnio poleciały mi uszczelniacze dwóch wtryskiwaczy,Po wymianie kopcenie znikło
PAWELwrx napisał(a):Byłem w aso, podłączyli auto pod kompa i wyszło że błędów brak i rozkładają ręce
Zacznij od tego Przegladnij caly uklad dolotowy powietrza, przepustnice na kolektorze ssacymPAWELwrx napisał(a):A czy to nie może być wina EGR-a lub nieszczelności gdzieś w dolocie
Ciekawa teoria Mozesz to rozwinac?szatek napisał(a):IMHO 10W-40 jest za gęsty do tego silnika, skoro powinno zalewać się 5W-30 Dexelii
PAWELwrx napisał(a):Mój sposób na sprawdzenie przebiegu to była weryfikacja autentyczności książki serwisowejJest od pierwszego właściciela, który przez pierwsze trzy lata serwisował i zrobił 60tyś. to założyłem, że przez kolejne trzy też 60tyś. bo mu chyba nie odbiło i nie zacząl robić 40tyś rocznie...
![]()
Oczywiście jest dobra okazja to smok będzie sprawdzony.Sebal napisał(a):Miałem to samo aż ostatnio poleciały mi uszczelniacze dwóch wtryskiwaczy,Po wymianie kopcenie znikło
A jaki jest koszt takiej wymiany?
A czy to nie może być wina EGR-a lub nieszczelności gdzieś w dolocie? Warto to przeczyścić i sprawdzić, czy moje objawy na to nie wskazują?
szatek napisał:
IMHO 10W-40 jest za gęsty do tego silnika, skoro powinno zalewać się 5W-30 Dexelii
Ciekawa teoria Mozesz to rozwinac?
Piterx napisał(a):taaaa kazecie mu sprawdzac pol smochodu... ja ostnio zalałem w shell-u niby sprawdzona stacja, wlałem x power albo jakos tak... boze jakie auto było mułowate... a jak kopciło... najlepiej moja mazda jezdzi na verwie, do tej pory spala mi resztki tego badziewiastego paliwa.... brrr
PAWELwrx napisał(a):Turbina i uszczelniacze wtrysków
Enduro napisał(a):zawsze kalibracja pomaga!
absolutnie!!
Sebal napisał(a):wykonujemy kalibracje wtrysków tylko przy ich wymianie
Sebal napisał(a):za jakieś 2 tys. km komp silnika skalibruje ci wtryski znowu po swojemu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6