pietro84 napisał(a):Witam witam po długiej przerwie jesli chodzi o spotkania to ja jestem otwarty na propozycje...a jeśli chodzi o moja V6 to zobaczycie na spotkanku pierwsza faza skonczona i 205KM druga za 3 miechy i ok 280-300KM
Tak na marginesie zapytam jako ze jestem na forum ostrowieckim od niedawna i czytajac dzisiaj archiwum natknałem sie na post z cytatu i ciekaw jestem czy mu sie udalo i jakim kosztem? Bo widzialem mazde 2.0 V6 z silnikiem KF-ZE Lantis która w serii miała 170 koni i 190 Nm (ta mocniejsza wersja V6, u nas sporadycznie spotykana) i po zamontowaniu smt6, dolotu i odpowiedniego ukladu wydechowego koles mial niewiele ponad 200 koni, Jestem w stanie to przyjac bo koles uzyskal ponad 30 koni za sprawa tych modyfikacji...
ALe IMHO wydaje mi sie ze 280hp to jest niemozliwe, po pierwsze koszta zbyt wysokie, bo bez turbin czy kompersora o którym przypomnial mi kolega (koszt kompresora/czy 2 turbin i reszty modyfikacji około 20 tys) i "zakuwania silnika" (kute tłoki i korbowody, sportowy blok) nie daloby rady, po drugie odpowiednie zawieszenie, przeguby, układ hamulcowy,skrzynia, sprzegło i cała reszta, po trzecie V6 2.0 trafiajace do nas do polski byly zawsze mocno zakatowane i z tego co slyszalem BA z motorem 1.8 dobrze utrzymanym bez problemu dawały im radę...Taniej wyszloby kupic sobie samochod ktory po wyjsciu z fabryki ma ponad 200 koników i cieszyc sie jazdą. Po czwarte tak mocno "przesterowany" samochod zawsze bedzie [tiiit] awaryjny